-
-
62 m
13 m
0
11
23
45.8 km

浏览次数: 8391次 , 下载次数: 133次

邻近 Croix-au-Bois, Nord-Pas-de-Calais (France)

Mooie vlakke route rondom Ploegsteert en langs de Deule .

Ploegsteert is een dorp in de Belgische provincie Henegouwen en een deelgemeente van de Waalse stad Komen-Waasten. Ploegsteert is een landelijk dorpje, in het uiterste westen van de gemeente, op de weg van Mesen naar Armentiers in Frankrijk.

Een tweetal kilometer ten zuiden van de dorpskern ligt het gehucht Le Bizet. Dit gehucht ligt tegen de Franse grens, en maakt deel uit van de stedelijke bebouwing van de Franse stad Armentiers.

De eerste vermelding van het dorp is te vinden in 1596 als Plocsteert.
Ploegsteert

Bezienswaardigheden :

De neogotische Sint-Petrus-en-Pauluskerk werd in 1925 heropgebouwd, nadat ze tijdens de Eerste Wereldoorlog was vernield.
Het Bois de la Hutte et du Gheer (Bois de Ploegsteert) is een van de grootste aaneengesloten bossen in de omgeving. Het ligt net ten noorden van het dorpscentrum van Ploegsteert, deels op het grondgebied van Waasten.
Ploegsteert telt net als de omliggende dorpen een groot aantal Britse militaire begraafplaatsen met gesneuvelden uit de Eerste Wereldoorlog:
Hyde Park Corner (Royal Berks) Cemetery telt meer dan 80 graven, de uitbreiding Berks Cemetery Extension aan de overkant van de weg meer dan 800. Op de begraafplaats staat het Ploegsteert Memorial, ter nagedachtenis van meer dan 11.000 gesneuvelde Britse soldaten die geen bekend graf hebben in de wijde omgeving. De meeste van deze soldaten stierven bij kleinschalige opdrachten of tijdens de langdurige loopgravenoorlog, en niet bij grote militaire operaties zoals veel gesneuvelden rond Ieper in het noorden en Loos in het zuiden.
Strand Military Cemetery, met een 800-tal gesneuvelden
London Riffle Brigade Cemetery, met meer dan 300 gesneuvelden
Gunners Farm Military Cemetery, met meer dan 170 gesneuvelden
Calvaire (Essex) Military Cemetery, met meer dan 200 gesneuvelden
St. Quentin Cabaret Military Cemetery, in het uiterste noordwesten van Ploegsteert op de grens met Wulvergem en Nieuwkerke, met meer dan 400 gesneuvelden
Tancrez Farm Cemetery, met meer dan 300 gesneuvelden
Motor Car Corner Cemetery, met meer dan 120 gesneuvelden
Lancashire Cottage Cemetery, op de grens met Waasten, met ruim 260 gesneuvelden
Underhill Farm Cemetery, met meer dan 180 gesneuvelden
La Plus Douve Farm Cemetery, met meer dan 340 gesneuvelden, en het nabijgelegen Ration Farm (La Plus Douve) Annexe met ongeveer 200 gesneuvelden
Ook in het bos van Ploegsteert, weliswaar op het grondgebied van Waasten, liggen een 500-tal gesneuvelden in een aantal begraafplaatsen, onder meer in het Ploegsteert Wood Military Cemetery.

De Deule(Frans: Deûle) is een zijrivier van de Leie in de regio Nord-Pas-de-Calais. De bovenloop van de Deule wordt gevormd door de samenloop van de Carency en de Saint-Nazaire; dat zijn ook de namen van de respectievelijke gemeenten. Vervolgens krijgt de rivier de naam Souchez, ook de naam van de gemeente. Van Lens tot Rijsel is de rivier gekanaliseerd. Het Deulekanaal verbindt de Leie met Scarpe, grotendeels gebruik makend van de Deule. Ten gevolge van mijnverzakkingen ligt het kanaal soms hoger dan het omliggende land.

De plaats waar de rivier in de Leie vloeit, bij de Belgische grens, heet in het Frans Deûlémont (berg aan de Deule), maar eigenlijk is dit een verbastering van het oorspronkelijke Deulemonde. Nog een andere gemeente dankt zijn naam aan de rivier: Quesnoy-sur-Deûle.

De oorspronkelijke route is afkomstig van (c) UtagawaVTT.com.

评论

    您可以这条路线