时间  3小时 52分钟

航迹点数 5276

上传日期 2018年5月25日

记录日期 五月 2018

 • Rating

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
-
-
180 m
34 m
0
8.8
18
35.37 km

浏览次数: 777次 , 下载次数: 68次

邻近 Roda de Barà, Catalunya (España)

Curt però entretingut recorregut que surt de la Ermita de la Mare de Dèu de Barà en un extrem de la Platja Llarga de Roda de Barà que transcorre per diverses poblacions de la zona i ens permet visitar diversos llocs d’interés.
Sortim de l’aparcament que hi ha devant de l’ermita de la Mare de Dèu de Barà a la platja Llarga de Roda i, seguint un tram del passeig, anem a buscar la Tv-2041 que surt de la rotonda que hi ha a la N-340 a la alçada de la urbanització de La Barquera.
Pujem ràpidament fins a Roda de Barà i, després de travessar-la, poc després de passar per sota del viaducte del tren, prenem a l'esquerra el camí asfaltat que porta a La Pobla de Montornés.
Al poc de pasar al costat de l’estació, a la alçada del pont que travessa les vies del tren, prenem un camí a la dreta que de seguida es bifurca i agafem a l’esquerra en dirección al Fondo de Mas Mercader.
El curt camí a estones es converteix en sender tot passant al costat de camps de cultiu esplèndids i ens porta ràpidament fins a les ruïnes de Mas Mercader i la Capella de Santa Teresa.
Continuem camí vorejant sense veure’ls La Pobla i l’urbanització de Castell de Montornés i, després de pasar al costat de la primera de sis barraques de pedra seca que veurem al llarg de la ruta, arribarem a les ruinës de Rubials, al costat de la T-211.
Després de visitar i fer las fotos de rigor a l’antic nucli rural, seguim un tram de la carretera en dirección a La Nou de Gaià i ens desviem a l’esquerra per un camí que surt just després de pasar per sobre del pont sobre les vies del tren.
Aquí ens trobem a una dificultat: una finca a tancat el camí que surt als mapes i hem de fer un petit tram camp a través. A mig camí trobem una altre cabana bastant ben conservada.
De fet mirem de trovar una altre conexión i encara veiem una altra cabana dintre de la finca que ens ha barrat el camí.
Retornem a la pista i seguim fins trobar el Camí de la Sitgeta que seguim en dirección a La Pobla.
En arribar al pont que passa sobre les vies de l’AVE agafem a la dreta i continuem camí en direcció a La Riera de Gaià on arribem pel camí dels Deu Ponts. Travessem el poble i passem per la Plaça Major amb el seu Plàtan Monumental i l’esglesia de Sant Jordi.
Continuem en dirección Altafulla desviant-nos primer per visitar l’Ermita de Sant Antoni de Pàdua. Seguim dirección Sud i entrem en Altafulla per visitar el Castell i l’Esglesia de Sant Martí. Les vistes des de l’Era del Senyor son espectaculars.
Continuem cap a Torredembarra a on visitem també l’esglèsia parroquial I el Castell, avui l'edifici de l’Ajuntament.
Travessem Torredembarra per arribar-nos a Clarà i visitar l’esglesia de Sant Joan Babtista.
Seguim fins trovar el camí de Torredembarra a Creixell, rodem còmodament pel camí asfaltat i quan arribem a Creixell, passant sota la N-340, seguim un carrer que transcorre entre càmpings fins a trobar el Torrent de la Murtra.
Connectem amb el passeig de la Platja Llarga de Roda de Barà i ho seguim fins a l'Ermita de la Mare de Dèu de Barà, lloc d'inici del recorregut.

Salut!
Construcció d’estil renaixentista popular feta de maçoneria i pedra polida. La façana, amb un portal d’arc de mig punt i encoixinat, està coronada per un senzill campanar d’espadanya. La nau està coberta per una volta de canó amb llunetes, i disposa d’un parell de capelles a banda i banda. Darrera de l’altar, unes escales permeten accedir al cambril on s’exhibeix la imatge de la Mare de Déu de Berà. L’edifici, que està cobert per una teulada de doble vessant i teula àrab, disposa d’una porxada adossada a la banda de ponent.
Creuem la N-340
Prenem el camí que porta a La Pobla de Montornés.
Passem al costat de l'estació de Roda de Barà. Abans hi havia un restaurant.
Deixem el camí asfaltat a la dreta del pont sobre les vies i de seguida prenem, a l'esquerra, el camí de terra que baixa.
Camp de blat al costat del camí.
Creuem las vies del ferrocarril per un pas sense barreres, compte.
El mas Mercader s'aixeca a l'oest del terme de Creixell. Aquesta masia ha sofert diferents ampliacions, les restes més antigues que es conserven són d'època medieval. A la zona nord predomina l'estil renaixement, molt influït pel gust popular. Una biga de la planta baixa és un antic cargol d'una gran premsa d'oli, actualment desapareguda. La zona sud és molt moderna, d'estil romàntic del segle XIX. Dins la masia es conserven pintures ornamentals al fresc.
La capella de Santa Teresa se situa dins el terme de la Pobla de Montornès. Cal destacar el paviment ceràmic del presbiteri d'estil valencià de cap a 1700. A la part exterior hi ha una pedra amb inscripció de 1727. Això també succeeix a la masia de Mercader on en una porta es pot llegir la data de 1722.
Prenem a l'esquerra.
Barraca de pedra seca mig derruida al costat del camí de Rubials.
El nucli de Rubials és un nucli rural situat als afores de la Pobla, actualment despoblat, del qual es tenen notícies ja a finals del segle XII i que fou abandonat definitivament després de la Guerra Civil.
Deixem la T-211 i prenem un camí a l'esquerra.
Les fabes estàn per collir!
Barraca de pedra seca en un camp fora del camí.
Barraca de pedra seca dintre d'una finca que talla el camí previst.
Prenem a la dreta, després de creuar el pont, per la pista que va paral.lela a les vies del tren.
Una altre cabana de pedra seca al costat del camí.
Fita a un encreuament. Continuem a la dreta.
Camí de la Pobla de Montornés a la Riera de Gaià. Arribarem pels deu ponts.
Una altre barraca de pedra seca.
Viaducte de la línia fèrrea de Sant Vicenç de Calders a Reus que actualment es troba fora de servei. A mitjans de juliol de 1884 va passar-hi el primer tren de viatgers. Permet salvar el torrent de Salomó.
Entrem a la Riera de Gaià...
Se sap que aquest plàtan (Platanus x hispanica) va ser plantat el mateix dia del naixement del rei Alfons XIII, és a dir, el 17 de maig de 1886. Actualment mesura 23 m d'alçada i 4,97 m de volt de canó i té una capçada força regular. Pel lloc on està situat, sota l'arbre es realitzen molts dels actes del poble.
Plaça Major de La Riera de Gaià
L'Esglèsia Parroquial de Sant Jordi d’estil neoclàssic, fou construïda entre 1788 i 1792, després d’un segle de prosperitat, fonamentada principalment en la indústria tèxtil, les manufactures del cànem, el comerç de l’aiguardent i el conreu dels fruits. És una església de planta de creu llatina, i segueix el model proposat des del Concili de Trento (1573).
Després de creuar la carretera trovem un camí a la dreta que prenem.
Barraca d'en Ventura. Pedra seca
Sant Antoni de Pàdua és una església renaixentista del municipi d'Altafulla protegida com a bé cultural d'interès local. És una ermita renaixentista popular amb afegits d'estil barroc, que va més en consonància amb les manifestacions arquitectòniques de tota la resta de la vila. Va ser construïda molt possiblement abans de l'any 1717. L'estil arquitectònic és d'una gran senzillesa. La planta és d'una nau -amb llunetes- i el revestiment és de maçoneria, reforçades amb carreus a les cantonades.
Era o Pallisa del Senyor. Espai on es fan concerts...
El Castell d'Altafulla o Castell dels Montserrat és un palau castell del Tarragonès que data del 1059. «Entre els segles X i XI, el tram final del riu Gaià fou la zona més meridional de l'entramat de castells i fortificacions que, durant prop de dos-cents anys, van marcar els límits entre el comtat de Barcelona i els territoris que pertanyien a Al-Àndalus. Zona de guerra i de disputa, moltes d'aquestes fortificacions mil·lenàries han sobreviscut fins avui. De l'antic nucli d'Altafulla destaca el castell i les petites torres, portes i cases ennoblides de l'época d'esplendor en els segles XVII i XVIII».
L'església d'Altafulla està consagrada a Sant Martí de Tours. Es construí amb maçoneria reforçant els cantons amb carreus, una forma molt habitual a l'època. La imatge d'aquest sant presideix la façana, ja que està situada dins d'una petita fornícula.Dins l'església reposen les restes dels marquesos de Tamarit, els Montserrat. El pany de paret és de poc mèrit i a més força senzilla. L'edifici presenta una clara barreja d'estils i així mentre la façana se suposa barroca, la planta és neoclàssica -de creu llatina, amb tres naus i creuer que no sobresurt-, està coronada per una cúpula octogonal. A la dreta hi ha un campanar no gaire alt amb planta baixa i tres cossos.
L'església parroquial de Torredembarra és un gran edifici de carreus amb planta de creu llatina inscrita dins un rectangle. Una nau i capelles laterals, la nau central està coberta amb volta de canó amb llunetes i també als braços del creuer. Aquest es veu coronat per una cúpula oval damunt de petxines. La façana presenta una portada renaixentista de mitges columnes corínties, fris llis i frontó triangular partit damunt carteles. A la part de la façana que dóna a l'Evangeli hi ha una altra portada renaixentista més senzilla.
L’església de Sant Joan Baptista, al barri de Clarà, està documentada des del segle XIII. L’edifici actual és fruit de diverses reformes efectuades en èpoques diverses. L’interior és bàsicament gòtic, del segle XIV, amb modificacions del XVI i XVII. L’exterior és més modern: la porta d’entrada actual, sota un campanar d’espadanya de dos ulls, duu la data de 1842. La façana lateral de migdia conserva l’adovellat de punt rodó de la porta antiga.

2则评论

 • 的照片 ermu67

  ermu67 2018-8-22

  我已使用过这条航迹  View more

  Una ruta entre senderos y sin mucho desnivel. Se podría decir que para todo tipo de ciclista. No es exigente físicamente ni tiene trialeras, cosa que yo agradezco. La ruta pasa por interesantes puntos arqueológicos y artísticos que siempre es bonito ver. Me ha parecido una ruta estupenda, la única pega que se puede poner es que quizás pasa por bastante asfalto, pero a mí no me ha importado. La hecho en 3 horas en movimiento y a ritmo tranquilo. Gracias por las fotos y la explicación al autor.

 • 的照片 RofoManus

  RofoManus 2018-8-22

  Gracias santiermu por tu comentario!
  Salud!

You can or this trail