Time  6 hours 19 minutes

Coordinates 2433

Uploaded 2018年4月2日

Recorded 四月 2018

-
-
557 m
381 m
0
20
40
80.68 km

Viewed 422 times, downloaded 21 times

near Les Oluges, Catalunya (España)

Desnivell acumulat + real: 1.200m.

Ruta clàssica de la zona, que va resseguint diferents castells medievals de La Segarra i permet a més conèixer diferents poblets de la comarca. Se segueix bona part de la ruta dels castells de la Vall del Sió.
A mitjan segle XI, la riba del riu Sió va ser reconquerida als àrabs i ben aviat hi van proliferar castells i esglésies que garantien la presència cristiana. Així el riu Sió esdevingué espai de frontera en aquestes terres, a més d’àrea de comunicació social, cultural i econòmica.
La Ruta dels Castells del Sió a la Segarra discorre bàsicament seguint el curs d’aquest riu (tot i que s'estén bastant més al Nord fins al Castell de Ribelles, ja a la comarca de La Noguera), en un itinerari que coincideix plenament amb les línies defensives que es van crear a la Marca Superior a finals del segle X i principis de l’XI, i ens ofereix una visió històrica i monumental dels castells de frontera que s’hi van construir. Es tracta d’un recorregut eminentment planer que s’endinsa en els paisatges de secà propis de la comarca de la Segarra i que a la primavera esclata amb tots els camps de cereal verds.

Recorregut: Les Oluges (castell), Castellmeià (castell), El Llor, Guissona, Sanaüja (castell), Falconera, Castell de Ribelles, L'Alzina, Vilalta, Guardiola, Castell de les Sitges, Florejacs (castell), Les Pallargues (castell), Hostafrancs, L'Aranyó (castell), Castell de Montcortès, La Prenyanosa (castell), Les Oluges (castell).

Tot i ser tècnicament senzilla i no presentar cap ascensió llarga ni cap pendent excessiu, el recorregut de 82 km i el desnivell acumulat de 1.200m em fan qualificar-la de moderada, tot i que estant mínimament en forma es pot considerar senzilla. Es pot optar per una versió simplificada de la ruta, corresponent al sector Sud, on a més es concentra la major part dels castells: https://es.wikiloc.com/rutas-mountain-bike/guissona-montfalco-murallat-castells-i-poblets-de-la-segarra-ibp-75-3998568

View more external

路口

Canal Segarra-Garrigues

城堡

Castell de l'Aranyó

城堡

Castell de la Prenyanosa

城堡

Castell de Les Pallargues

Segarra
城堡

Castell de les Sitges

城堡

Castell de Malgrat

城堡

Castell de Montcortès

城堡

Castell de Ribelles

城堡

Castellmeià

观景点

Columna de Sant Roc

Sacred architecture

Ermita Bell-Vilar

Sacred architecture

Ermita-cementiri (Hostafrancs)

Segarra
废墟

Falconera

城堡

Florejacs

废墟

L'Alzina

Sacred architecture

L'Assumpció (L'Aranyó)

城堡

Les Oluges (castell)

Segarra
Sacred architecture

Mare de Deu de la Llet (Castellmeià)

废墟

Puig Arner

城堡

Sanaúja

Sacred architecture

Sant Julià (El Llor)

Sacred architecture

Ermita de Sant Magí

Sacred architecture

Sant Martí - Guardiola

Sacred architecture

Santa Maria del Castell

废墟

Vilalta

Comments

    You can or this trail