-
-
205 m
150 m
0
5.2
10
20.96 km

浏览次数: 607次 , 下载次数: 13次

邻近 Bell-lloc d'Urgell, Catalunya (España)

Antigament el poble de Bell-lloc d'Urgell, no disposava d'una xarxa d'aigua i la seua gent s'abastien d'aquesta a través de les diferents basses que s'omplien amb l'aigua de la pluja i/o de fonts naturals que hi havia dalt al pla, les veus diuen que antigament el poble disposava gairebé de mitja dotzena de fonts naturals.

En les temporades de molta sequera o de poca pluja les basses es buidaven, les fonts no rajaven i la gent del poble havia d'agafar els seus carros i mules i anar al riu segre a buscar aigua, ara ho tenim molt fàcil...

Una de les basses d'aigua del poble estava ubicada a la punta oest del carrer sant Jordi, on ara hi ha l'empresa Regs del Segrià, i els veïns i veïnes del que era antigament el nucli del poble (el nucli antic era elvoltant de l'actual carrer Major, on trobem les cases més antigues del poble: cal Codina, ca la Fam, cal Pubill), pujaven carrer la bassa (ara mal nombrat Carrer Sant Josep) amunt per anar a buscar l'aigua per abastir-se!

El fet que antigament s'hagués d'utilitzar el camí més curt per anar a buscar aigua, va donar pas a buscar la ruta més curta per arribar al riu Segre, encara avui la gent del poble nombra com a "el camí del riu", el camí que utilitzaven els i les nostres avantpassats, i que surt del costat dret de la Cooperativa Sant Miquel.

Aquesta ruta segueix el "camí del riu" fins a entrar a Alcoletge i puja fins La Nora (punt elevat d'Alcoletge) i baixa fins al riu, la tornada la farem pel mateix lloc i poc abans de creuar l'autovia anirem a buscar el camí de Vilanova de la Barca per passar per davant d'on abans hi havia la bassa.
Waypoint

antiga bassa d'aigua

antigament era una de les basses del poble
峰顶

Tossal de La Nora

Situat al nord-est del terme entre Alcoletge i Vilanova de la Barca. Es poden visitar quatre tombes medievals excavades a la roca i trinxeres fetes a la darrera guerra civil.
河流

Riu Segre

Riu Segre al pas per Alcoletge
Waypoint

Torre de Ferran

1 comment

  • 的照片 folguereta

    folguereta 2018-2-4

    我已使用过这条航迹  View more

    jo aquesta ruta l'he fet amb btt, és una ruta curta però amb unes vistes fantàstiques des de dalt al Tossal de la Nora cap a tota la vall del riu segre que dona lloc a la batalla més llarga de la Guerra civil a banda i banda del riu, també

You can or this trail