时间  5小时 19分钟

航迹点数 2440

上传日期 2018年3月13日

记录日期 三月 2018

-
-
214 m
112 m
0
20
41
81.17 km

浏览次数: 254次 , 下载次数: 7次

邻近 Bell-lloc d'Urgell, Catalunya (España)

Aquesta ruta arriba al Pantà d'Utxesa seguint el camí natural del riu Segre i després de fer el tomb al pantà i puja a l'ermita de Carrasumada, ens retorna al poble seguint el canal de Seròs fins a Lleida i desfent el camí de Sant Jaume.


Arribarem a ciutat de Lleida seguint les indicacions grogues, del Camí de Sant Jaume. A l'entrada de Lleida, baixarem a la llera del riu Segre i ja no la deixarem fins a arribar a Torres de Segre, seguint el camí natural del riu.

Durant el recorregut del camí natural del riu Segre, creuarem el riu, dos cops, un per damunt un pont de fusta i l'altre per una passarel·la de formigó, que ens deixarà als Patamolls de Montoliu, que és bosc de ribera que acull concentracions de limícoles durant els passos migradors i a l'hivern, com el corriol petit (Charadrius dubius) i el cames llargues (Himantopus himantopus).

Passats els Patamolls de Montoliu i arribant a Torres de Segre, veure la gran quantitat de cigonyes que viuen en els arbres i punts elevats de vora el riu, per creuar el poble direcció sud i arribar al Pantà d'Utxesa, al qual i farem el tomb sencer.

El Pantà d’Utxesa és un espai amb més de 100 anys d’història, únic a Catalunya, ja que és l’únic pantano fet en un canal, al nostre país, i fet en un temps record.

El Pantà d'Utxesa s’ha convertit en un espai natural protegit pel seu alt interès ornitològic, tant per la diversitat dels ocells aquàtics migratoris i sedentaris que s’hi troben.

Durant el tomb que farem al Pantà, passarem pel Mirador de Joquers, el seu punt d'Informació on hi ha una zona de picnic, creuarem la sortida d'aigua del Canal de Seròs per un pont de fusta corbat, el Mirador del Molí, anirem expressament al Mirador de les Comportes, des d'on gaudirem d'unes molt bones vistes de tot el Pantà.

Seguirem fent el tomb al Pantà per dirigir-nos a l'ermita de Mare de Déu Carrassumada, des d'on gaudirem del que avui s'anomena "Fruiturismes" o el Japó de l'oest de Catalunya, degut a la coloració rosa que hi ha durant la floració dels presseguers.

Baixant de l'ermita ens trobarem ràpid amb el canal de Seròs, que seguirem fins l'entrada a LLeida.
L'aigua del canal és d’ús industrial, és a dir, serveix com a productora d’electricitat, però en alguns casos s’utilitza com a reg de suport o com a aigua de boca dels pobles per on passa. El Canal de Seròs durant la Guerra Civil va ser utilitzat de trinxera i també aprofitant la seva fondària les columnes armades podien circular protegides del foc enemic.

Arribats altre cop al riu Segre, desfarem el mateix camí per on havíem vingut.

Sortida i arribada: Parc Municipal
Temps: 4:30 - 6:00 hores amb btt
Modalitat: btt
Distància: 81 km
Desnivell: 380 m+

View more external

Waypoint

Parc Muncipal

Km 0 de Xarxa d'Itineraris Saludables i Culturals de Bell-lloc d'Urgell
Waypoint

Albatàrrec

河流

Canal Seròs

camí del Canal de Seròs
Waypoint

Carrassumada

Carrassumada
Waypoint

Corriol baixada

petit corriol per unir camins
Waypoint

Depuradora

Waypoint

lleida

Parque
观景点

Mirador de les comportes

Mirador de les comportes Pantà d'Utxesa
Waypoint

Nius d'ametralladores

观鸟点

observatori d'aus

observatori d'aus riu segre - Torres de Segre
湖泊

Pantà d'Utxesa

Pantà d'Utxesa

Passarel·la del riu Segre

Passarel·la del riu Segre

Pont Canal de Seròs

Pont de Fusta

Pont de Fusta del camí natural del riu Segre
信息

Centre d'Interpretació - Punt d'Informació Pantà d'Utxesa

Centre d'interpretació del Pantà d'Utxesa
Waypoint

rampa d'acces al riu segre

baixada a la llera del riu segre
Waypoint

Torre Del Roca1

Torre Del Roca
Waypoint

Torres de Segre1

Waypoint

Torreta bunker

评论

    You can or this trail