Moving time  3 hours 39 minutes

Time  6 hours 25 minutes

Coordinates 8423

Uploaded 2019年8月26日

Recorded 八月 2019

-
-
880 m
185 m
0
18
37
73.17 km

Viewed 105 times, downloaded 4 times

near Callús, Catalunya (España)

> Català:

Interessant ruta per a descobrir els paratges, racons i d'altres curiositats de la Serra de Castelltallat situada en el cor del Bages.

Tot i que una bona part de la ruta discorre per carreteres secundàries asfaltades, aquesta és una ruta per a vehicles 4x4 ja que també ens endinsarem per pistes i camins no aptes per a vehicles normals.

En aquesta proposta fixarem l'interés en descobrir l'arquitectura, el paisatge i el modus vivendi d'aquesta poc freqüentada zona del Bages, dedicada principalment al conreu de secà i la ramaderia.

Al llarg del recorregut descobrireu unes quantes relíquies del passat, algunes d'elles mil.lenàries, com les restes de castells, ermites, masies i petits poblets que caben en la palma de la mà.

Uns paratges esquitxats d'aïllades masies i granges de bestiar, boví bàsicament, en mig de densos boscos de pi i alzines.

la Serra de Castelltallat té una fisonomia allargada i relativament estreta. La seva alçada, al voltant dels 900 m., li confereix un privilegiat mirador a banda i banda de la comarca. Pel costat nord trobem la Serra de Pinós, la Vall de Coaner, la Serra de les Garrigues i just darrera d'aquesta, Cardona amb el seu majestuós castell i les famoses mines de sal. Pel costat sud trobem els plans que creua l'Eix Transversal (C25), amb Fonollosa, Aguilar de Segarra i Rajadell com poblacions més conegudes. Aquestes dues darreres les visitarem. Calaf i Súria serien les poblacions que la limiten a l'oest i est respectivament.

Un recorregut força distret si voleu visitar totes les opcions propostes. En ocasions deixarem el cotxe i caminarem curts recorreguts per a visitar-los. En aquests poc més de 70 Km. de ruta trobarem una mica de tot... castells, ermites, poblets, un dolmen, un observatori astronòmic, masies i un munt de racons i bonics paisatges.

En el peu de les fotos trobareu més informació d'interés de cada lloc.

Ruta feta amb un Land Rover Discovery Td5.

Si us agrada conduir i descobrir nous paratges, aquesta ruta de ben segur us agradarà.

Salut i rutes en 4x4!


> Castellano:

Interesante ruta para descubrir los parajes, rincones y otras curiosidades de la Serra de Castelltallat situada en el corazón de la Comarca del Bages.

A pesar de que una buena parte de la ruta discurre por carreteras secundarias asfaltadas, esta es una ruta para vehículos 4x4 puesto que también nos adentraremos por pistas y caminos no aptos para vehículos normales.

En esta propuesta fijaremos el interés al descubrir la arquitectura, el paisaje y el modus vivendi de esta poco frecuentada zona del Bages, dedicada principalmente al cultivo de secano y la ganadería.

A lo largo del recorrido descubriréis unas cuántas reliquias del pasado, algunas de ellas milenarias, como los restos de castillos, ermitas, masías, un dolmen y pequeños pueblecitos que caben en la palma de la mano.

Unos parajes salpicados de aisladas masías y granjas de ganado, vacuno básicamente, en medio de densos bosques de pino y encinas.

La Serra de Castelltallat tiene una fisonomía alargada y relativamente estrecha. Su altura, alrededor de los 900 m., le confiere un privilegiado mirador a ambos lados de la comarca. Por el lado norte encontramos la Serra de Pinós, el Vall de Coaner, la Serra de les Garrigues y justo detrás de esta, Cardona con su majestuoso castillo y las famosas minas de sal. Por el lado sur encontramos los llanos que cruza el Eix Transversal (C25), con Fonollosa, Aguilar de Segarra y Rajadell como poblaciones más conocidas. Estas dos últimas las visitaremos. Calaf y Súria serían las poblaciones que la limitan al oeste y este respectivamente.

Un recorrido bastante distraído si queréis visitar todas las opciones propuestas. En ocasiones dejaremos el coche y andaremos cortos recorridos para visitarlos. En estos poco más de 70 Km. de ruta encontraremos un poco de todo... castillos, ermitas, pueblecitos, un dolmen, un observatorio astronómico, masías y un montón de rincones y bonitos paisajes.

En el pie de las fotos encontraréis más información de interés de cada lugar.

Ruta hecha con un Land Rover Discovery Td5.

Si os gusta conducir y descubrir nuevos parajes, esta ruta a buen seguro os gustará.

Salud y rutas en 4x4!
城堡

Inici de la ruta en el Castell de Callús (338 m)

Building of interest

Sant Sadurní (328 m)

观景点

Cruïlla, girem a l'esquerra (318 m)

Estem en un petit turó amb bones vistes dels voltants i estratègicament bé situat per a donar cobertura de telecomunicacions a tota la zona. Camí de tornada trobareu a l'esquerra una gran nau, es tracta d'una fàbrica de ceràmiques abandonada, lloc ideal per a fotògrafs frikis i curiosos amants d'espais abandonats.
照相

Carretera BV-3003, Km. 2,8 (390 m)

Aquesta carretera asfaltada va de Callús a Cal Figuera i Sant Cristòfol de Figuera (que visitarem), i té un recorregut de 13,5 Km. aprox. Com a continuació d'aquesta, ens espera el Camí de Castelltallat, molt més estret però pavimentat també
Building of interest

Sant Miquel de les Planes (518 m)

城堡

Castell de Sant Mateu (533 m)

路口

Girem a l'esquerra cap a Sant Mateu de Bages (535 m)

路口

Cruïlla en el Km. 11,7 aprox. (727 m)

Continuem per l'esquerra cap a Cal Figuera i Sant Cristòfol de Figuera
Building of interest

Sant Cristòfol de Figuera (693 m)

路口

Sortim de la BV-3003 en el Km. 12,6 aprox. (782 m)

Continuarem per la pista de la dreta per a veure el Dolmen de Castelltallat. Pocs metres després de deixar la carretera trobarem una bifurcació de camins al costat dret d'un gran dipòsit d'aigua, agafarem el camí de l'esquerra amb una suau pujada
遺跡

Dolmen de Castelltallat (832 m)

Important! Una mica més endavant del dolmen trobareu un espai més ample per a girar cua i tornar pel mateix camí que hem fet. Ho recomano! Si seguiu el track, poc després d'aquesta zona el camí es torna molt estret i ofegat per la vegetació. Sembla que fa molt de temps que ningú circula per aquest indret. Teniu en compte que si opteu per seguir el track per aquest camí i fins trobar la carretera de nou, ratllareu una mica el cotxe! :-(
照相

Retrobem el Camí de Castelltallat (852 m)

Building of interest

Divisem el turó amb l'Observatori Astronòmic (868 m)

Building of interest

Sant Miquel i la Rectoria (881 m)

Building of interest

Observatori Astronòmic i Castell de Castelltallat (881 m)

路口

Cruïlla de la Creu Grossa (890 m)

Continuem pel camí de l'esquerra
观景点

Camí per la Serra de Cal Querol (660 m)

城堡

Castell d'Aguilar (616 m)

No he pujat a visitar aquest castell per no deixar el cotxe en aquest revolt del camí molt tancat tallant el pas. Tampoc he continuat amb el cotxe per trobar-me amb dues indicacions de "Prohibit el pas. Propietat privada". Vull pensar que es refereix al pas de vehicles i no pas als vianants, la pujada al castell es troba una mica més endavant d'aquests avisos de prohibició...
观景点

Detall del camí (567 m)

Passarem per la Plana Gran de la Riera (Camí dels Plans), amb conreu de vinyes
路口

Cruïlla en la N-141g, Km. 3 aprox. (425 m)

Girem cap a la dreta camí del Castell de Castellar. Vigileu que en no res girarem a l'esquerra! (en el track veureu que m'he passat una mica de llarg)
城堡

Castell de Castellar (542 m)

照相

Planes del Castell (562 m)

城堡

Castell de Rajadell (365 m)

观景点

Camp dels Bancals (291 m)

城堡

Monistrolet i La Noguera (315 m)

死胡同

Girem cua, pas tallat! (308 m)

Building of interest

Torre de Santa Caterina i la Seu (274 m)

观景点

Final de la ruta. Mirador de Santa Caterina en Manresa (273 m)

Comments

    You can or this trail