-
-
2,876 m
2,190 m
0
3.1
6.1
12.22 km

浏览次数: 55次 , 下载次数: 5次

邻近 El Serrat, Ordino (Andorra)

Segon comiat de la temporada: el Pere s'ha estat estudiant unes fotos de la setmana passada i proposa tornar a acomiadar la temporada, que ja havíem declarat finiquitada fa quinze dies al Soum de Salettes.
A 9 de juny i amb prou neu per a poder gaudir de les baixades, però combinant amb una mica d'agroesquí per a encadenar l'activitat, pujem per la neu que encara queda a la pista de l'Estany fins al coll de Creussans i passem a l'altra vessant, primer flanquejant pels rocs, fins que optem per perdre una mica d'alçada i anar a buscar la neu del fons de la vall.
Remuntada fins al cim amb una capeta de neu nova que ens obliga a posar ganivetes i clavar bé els cantells per no fer una relliscada a cada passa i primera pala amb una sortida des del cim només per a valents. El Pere s'atreveix amb la cornisa de sortida, però jo desgrimpo una mica i entro de costat a aquest corredor amb una pendent d'uns 45º els primers metres que es deixa fer gràcies a la neu primavera a punt de crema.
Malgrat haver estudiat abans el possible pas on poder baixar per neu contínua, ens el passem i hem de flanquejar una mica per les roques per a poder agafar la última pala que ens baixa fins a l'Estany de més amunt.
Voregem el llac i enfilem cap el Tristaina amb la neu ja tirant a neu de peixateria, que ens fa sortir del corredor i agafar el camí d'estiu en els últims metres.
Des de la mateixa aresta cimera surt el corredor, que a mi em sembla tant dret com l'anterior, però que no em deixa escapatòria: un pensament per a la mama i avall amb l'espai justet per a fer els girs i acompanyat de la fresa que fa la neu de peixateria que rodola pendent a vall al mateix ritme que jo, provocant una allau superficial.
Al corredor del Pic de l'Arbella, que ja d'entrada no ens plantejàvem fer, no hi queda prou neu, però encara que n'hi hagués hagut, el cert és que és només per a esquiadors radicals.
Acaabem de baixar fins a l'Estany primer i ja sense esquís, baixem pel camí a trobar la carretera, seguint el track que hem trobat a https://de.wikiloc.com/routen-skiwandern/tristaina-arbella-couloirs-i-pendents-9643897
Per a fer-ho igualment a peu, la remuntadeta al coll des de l'Estany del mig i el camí que flanqueja de baixada fins a la Coma, hagués sigut més directe.
Fantànstica matinal que ha posat la cirereta a una temporada ben llarga.
Trobareu la piulada de l'activitat complerta, amb el corredor de l'Arbella a https://zwingg.wordpress.com/2015/05/09/tristaina-raide/amp

评论

    You can or this trail