Time  9 hours 21 minutes

Coordinates 3045

Uploaded 2017年12月25日

Recorded 一月 2017

-
-
2,546 m
1,789 m
0
5.2
10
20.93 km

Viewed 644 times, downloaded 36 times

near Toses, Catalunya (España)

Llarga però assequible ruta linial d'ascensió amb raquetes al cim de Coma Morera i al Puig de Dòrria des de la Collada de Toses. Es tracta d'un itinerari idoni per fer amb raquetes pels seus desnivells suaus que no superen el 30% gairebé en cap tram (només el 30% de la distància total se situa entre el 15 i el 30%; el 70% restant és de desnivells inferiors). A més es tracta d'una ruta bastant solitària i amb unes enormes panoràmiques del Prepirineu i el Pirineu Oriental que, en un dia clar, abasten també part de la Serralada Prelitoral (Montserrat, la Mola, Montseny...). Pel que fa al material, tot i que probablement només els 'passejarem', sempre és convenient dur grampons i piolets per evitar-nos sorpreses...

La ruta arrenca de la Collada de Toses, on podrem deixar el cotxe a l'aparcament situat a la mateixa N-260, al davant de l'hotel. Des d'allà prendrem la pista que avança en direcció nord-est per darrere de l'hotel, primer fent ziga-zagues per zona boscosa i que després, ja sense cap traça i per terreny obert, ens permetrà assolir el vèrtex geodèsic del Pla de la Bassa. Progressant tot seguit sempre en direcció nord-est passarem pel coll de la Creu de Meians i el Collet de Sant Salvador, des d'on assolirem el cim de Coma Morera, que en realitat és un ampli altiplà on val la pena fer una parada per gaudir d' amplíssimes panoràmiques cap a la vall i el Pirineu de la Cerdanya (Puigpedròs, Carlit...), cap a la Tossa d'Alp, el Puigllançada, la Serra de Montgrony... i, més enllà, cap a Montserrat o el Montseny.

Des del cim de Coma Morera seguirem la llarga carena en sentit est que, en una successió de colls i plans (de les Salines, de Castelló i de Gorrablanc), ens durà fins al Puig de Dòrria, el punt més alt del nostre recorregut, des del qual podrem contemplar vastes panoràmiques en totes direccions: des del més propers Puigmal, Torreneules o el Balandrau, passant per la Serra Cavallera i el Taga, fins a les serres de Montgrony, el Puigllançada, la Tossa d'Alp o el Pirineu cerdà i, en un pla més distant, el Montseny, la Mola o Montserrat.

El retorn el farem pel mateix camí (caldrà estar atents al ritme amb què progressem ja que a l'hivern el dia és curt... i aquesta ruta, en canvi, bastant llarga). En arribar al punt de partida tot plegat haurem recorregut una distància de 21'1 km i 1066 metres de desnivell (segons la informació de la ibp, més precisa que l'aportada pel GPS).
Waypoint

Aparcament Collada de Toses

Waypoint

Pla de la Bassa (vèrtex)

Waypoint

Pla de l'Orri de Dalt

Waypoint

Coll de la Creu de Meians

Waypoint

Collet de Sant Salvador

Waypoint

Cim de Coma Morera

Waypoint

Pla de les Salines

Waypoint

Coll

Waypoint

Pla de Castelló

Waypoint

Pal

Waypoint

Pla de Gorrablanc

Waypoint

Puig de Dòrria

Comments

    You can or this trail