Moving time  3小时 49分钟

时间  6小时 27分钟

航迹点数 1153

上传日期 2018年6月23日

记录日期 六月 2018

-
-
1,269 m
513 m
0
2.0
4.0
8.01 km

浏览次数: 228次 , 下载次数: 10次

邻近 Ortoneda, Catalunya (España)

El Barranc de l'Infern és un dels mítics de Catalunya que, al meu parer, té més nom del que es mereix. Tot i així, es tracta d'un barranc de nivell mig en tècnica i espectacularitat, amb detalls curiosos (les tirolines per creuar el riu), alguns rapels interessants i molts destrepes, però (pràcticament) cap salt. Estèticament, té uns passadissos molt bonics i, sobretot, una gruta fosca ESPECTACULAR!

APROXIMACIÓ: 15' + 30'
DESCENS: 2h aprox
RETORN: 15'
RAPEL MAXIM: 20 m
CORDA: 1 x 40m
PERILLS: si el cabal d'aigua és alt, és perillós entrar rapelant a la cova/gruta fosca, millor rapelar per fora i remuntar pel riu des de sota.

ACCÉS: a la carretera que va de la Pobla de Segur a Sort, al cap de 5' aprox arribem a una àrea de pícnic (Font de la Figuereta). Allà aparquem i ens preparem per a l'aproximació (tot i que també podem anar amb el cotxe per la carretera vella i aparcar just on acaba el barranc, però ens juguem la multa).

APROXIMACIÓ:
Des de la Font de la Figuereta, caminem 50m pel costat de la carretera i a l'alçada de la bocana del túnel, agafem la carretera vella. Caminem uns 15' fins a trobar una tirolina d'anada i dues de tornada uns 50m més amunt. Atenció: al girar al primer revolt de la carretra vella, trobem l'antiga tirolina, amb una cistella penjada a la meitat. Aquesta no ens serveix, i pot confondre! La manera d'assegurar-nos que estem al lloc adequat és trobar una primera tirolina (la d'anada) sobre una roca, d'uns 12m de llarg, seguidament (uns 100m) la desembocadura del Barranc de l'Infern i una mica més riu amunt (25m), la tirolina doble de tornada. El millor per creuar aquesta tirolina és utilitzar una politja de cable, tot i que amb un mosquetó també ens en sortirem (millor un de vell, perquè quedarà fet pols..). També tenim la opció de saltar al riu (4 m) i creuar nedant, però assegurant-nos que tenim prou temps d'arribar a l'altra vora al lloc que toca!
Un cop hem creuat el riu Noguera Pallaresa, ja només ens queda pujar pel corriol marcat amb fites, sense pèrdua, uns 20 minuts fins a arribar a una pista. Marxarem cap a l'esquerra, i baixant fins a trobar el riu. Aquí ja ens podem equipar.

BARRANC:
Comencem caminant per la llera del riu un tram curt i de seguida arribem al primer ràpel, d'uns 7 metres. En el nostre cas el cabal del riu és bastant alt i ens dificulta aquest primer rapel, ja que l'aigua ens cau de ple a sobre. Un bon avís. Seguidament entrem a un tram molt estètic, de passadissos estrets i parets altíssimes, molt xulo! Després destrepem un parell d'esglaons i arribem a la part emblemàtixa i més espectacular d'aquest barranc: una gruta interior fosca molt guapa, amb dos rapels d'accés espectaculars! Si el cabal del riu ho permet, tenim una reunió a l'esquerra que ens donarà accés a la gruta. Sí el riu va fort, més val enfilar-nos a la roca de que ens queda a l'esquerra, baixar uns metres amb un passamans i buscar la reunió instalada a la finestra que dóna al salt d'aigua. Però en el nostre cas, baixava tanta aigua i amb tanta força que decidim no baixar a la gruta i seguir per fora, amb un rapel 12 metres fins a baix. Un cop tornes el riu, sent una mica habilidós, es pot remuntar un parell de desnivells i accedir a la gruta des de sota. Realment és molt bonic, una sala fosca i humida amb un pou d'aigua on es pot notar la força de l'aigua i l'aire que mou. Sortint de la gruta i la zona fosca, seguirem per un nou tram de passadissos molt guapos, encadenant varis rapels (un de 8 m i tres de 5 m) fins a l'últim del barranc, de 12 m (que si volem, podem fer-ne només el primer tram i destrepar fins a baix).
A partir d'aquí, caminem fins a veure una fita a mà dreta, que ens indica el corriol que ens portarà a la tirolina de tornada. Si seguim baixant pel riu (25 m), trobarem el telèfon de SOS i la desembocadura del Barranc de l'Infern a la Noguera Pallaresa.

RETORN:
La tirolina de tornada fa uns 15 m de llarg, fa una mica més de desnivell que la d'anada i podem triar entre dos cables. També tenim la opció de creuar el riu nedant, però només si baixa tranquil... En el nostre cas, hagués sigut una veritable temeritat!
Un cop hem creuat, només ens queda desfer el tram de la carretera vella fins a la Font de la Figuereta.
Nota: com a detall curiós, poc abans d'arribar a les tirolines, trobarem l'entrada d'una mina. Si la recorrem fins al final, sortirem a dins el túnel dels cotxes.
停车处

Area de pícnic Font de la Figuereta

照相

Caminem per la carretera

照相

Dreta, carretera vella

照相

Collagats

照相

Dreta, vorejant les plaques

照相

Tirolina amb cistella

照相

Tirolines al fons

照相

Tirolina d'anada

照相

Tirolina tornada

照相

Final barranc de l'infern

照相

Pista, cap a l'esquerra

照相

Vistes

照相

Riu, ens equipem

照相

Rapel 1

照相

Foto

照相

Foto

照相

Uoooo

照相

Tirolina

照相

Tirolina de tornada

评论

    You can or this trail