Ajuntament Vila de Sallent

Ajuntament Vila de Sallent

92

Benvinguts tots i totes a aquesta pàgina.

Acabeu d’entrar en un nou programa de rutes, en el qual hem pretès ressaltar el romànic al nostre terme: Sallent.

La nostra vila, pionera en molts aspectes, ha vist com s’anaven perdent les nostres industries al llarg dels anys, sobretot la tèxtil. La crisi industrial ha anat malmetent l’economia arreu, i Sallent no n’ha estat exempta. Els nostres esforços, des de l’Ajuntament, han anat i van dirigits especialment en recuperar l’ànima de la vila: la feina, la cultura, la festa...

La nostra cultura més antiga és, paradògicament, la que més ha aguantat els envits dels segles. Ha estat sempre interès de molts sallentins, al llarg dels anys, salvaguardar el nostre patrimoni emprenent de manera ben agosarada la reconstrucció d’algunes de les nostres esglésies. Una de les últimes, portada a terme per la Trenta-Sisena, ha estat la de Sant Esteve i Sant Sebastià del Castell, l’església romànica de planta circular més gran de Catalunya.

La nostra història ha viscut molts canvis, podem dir que ens hem fet grans, Sallent té més de mil anys, i treballem per fer de la nostra vila un lloc on poder viure en pau, treball, concòrdia i cultura

Tenim però l’orgull de ser, la vila del Bages envoltada de més ermites, capelles o esglésies romàniques i moltes d’elles encara no conegudes per alguns dels nostres convilatans.

Pretenen amb aquesta petita recerca, que anirem modificant i ampliant, que tots els sallentins i sallentines siguin coneixedors del gran tresor que ens envolta i, alhora, que tothom qui entri a la nostra web, es meravelli de l’art romànic que tenim al nostre terme municipal i es decideixin a visitar-la.

Aquest treball, s’ha dut a terme des de la regidoria de cultura de l’ajuntament de Sallent i, hem comptat amb la inestimable col•laboració de:

Foment Arqueològic Excursionista Sallentí (FAES).
faessallent@gmail.com – www.faessallent.org - Tel. 93 837 19 03

Desitgem que el gaudiu.

Member since 二月 2015