Time  5 hours 9 minutes

Coordinates 781

Uploaded 2015年2月15日

Recorded 二月 2015

-
-
164 m
40 m
0
0.9
1.8
3.62 km

Viewed 1080 times, downloaded 29 times

near Fornells, Catalunya (España)

ZONA D'UN PERILL EXTREM (Només per experts)

Rec de Ses Graies és un sistema d’esquerdes profundes, obertes als marbres dolomititzats del Paleozoic. Es tracta de grans fractures disposades paral•leles a la costa, generades per la descompressió que el vessant rocallós ha experimentat a mesura que els penya-segats han anat retrocedint per l’erosió marina.


Com dos senglars, iniciàrem l'escalfament amb una petita pujada que ens portà a una zona paisatgística pròpia de la Costa Brava. Molts pins a terra, enmig del camí, cosa que va fer més emocionant l'arribada fins les primeres esquerdes.
Pujant per parets seques, vàrem arribar al primer forat a terra (era la primera esquerda) no semblava gran cosa en un primer moment, però lo millor estava per arribar. Amb un instint innat d'exploradors, que ens diferencia de la resta de la humanitat, entràrem dins. Indescriptible, una esquerda gegant s'obria davant nostre. El primer que vàrem dir al sortir va ser: "com tots els forats que hi hagi siguin semblants, la ruta tindrà com a màxim 1km de diamatre!". 20 min de rellotge vàrem estar dins de la primera esquerda! I així va ser, la ruta prevista en un primer moment es va acabar al veure que les esquerdes eren inacabables. A partir d'aquest instant, vam decidir separar-nos i que cadascú explorés pel seu compte. Vam trobar infinitat de passadissos: més estrets, altres més amples, més llargs, més curts i fins i tot d'altres que s'enllaçaven entre ells... ens havíem adonat que estàvem sobre un formatge gegant!
Per sapiguer la fondaria tireu una pedra i compteu el temps que tarda en arribar a parar. A vegades deixes de sentir el soroll.

Ruta 100% recomenable tot i que hi ha esquerdes de difíçil accés, aneu amb compte quan camineu per sobre el formatge, en qualsevol moment us podeu trobar amb una nova cova, escletxa o forat als peus.
洞穴

Escletxa

洞穴

Esquerdes

洞穴

Sortida Cova escletxa

洞穴

Escletxa fonda

洞穴

Esquerdes

洞穴

Cova

洞穴

Entrada falla

洞穴

Unió Falles

1 comment

  • Photo of capita haddock

    capita haddock 2015-2-18

    Ja, ja Montagut. No se us pot deixar sols ;-))
    Salut i Cames!!

You can or this trail