Moving time  3小时 52分钟

时间  4小时 55分钟

航迹点数 3440

上传日期 2019年1月4日

记录日期 一月 2019

 • Rating

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
-
-
52 m
-35 m
0
5.1
10
20.38 km

浏览次数: 333次 , 下载次数: 12次

邻近 el Pèlag, Catalunya (España)

VIA AUGUSTA - El Vendrell - Torredembarra

Continuant amb la serie d'etapes de la Via Augusta aquesta vegada tenim l'ocasió de resseguir un tram molt interessant que transcorre entre el Vendrell i Torredembarra, amb la que ens trobem amb un tram autèntic de la Via Augusta immediatament a la sortida del Vendrell, es un tram amb una amplada variable que pot anar dels 2,90 als 8,30 metres, aquest es el tram més ben conservat de tot el recorregut d'aquesta important via de comunicació.També passarem pel Roc de Sant Gaietà, un dels punts on es creu que hi havia un dels ports romans i molt a prop trobarem l'imponent Arc de Berà, destacable com a punt de referència geodèsic i estratègicament assentat en un lloc idoni. Amb aquesta ocasió sí tindrem l'oportunitat de fer el traçat de la Via Augusta per sota de l'arc, tal con te que ser.

La Via Augusta, la calçada romana més llarga de la península Ibèrica, va ser el resultat de la reforma que va ordenar l’emperador August de l’antiga Via Hercúlia, que la va convertir en una important via de comunicació entre les ciutats i els ports marítims del sud-est peninsular. A cada jornada de camí, uns vint quilòmetres, hi havia una mansio, una mena d’hostal. Més endavant, a l’Alta Edat Mitjana, la Via Augusta es va passar a anomenar la Calçada -topònim viu a Bellvei- i encara posteriorment Camí Ral. S’han mantingut com un pas natural entre el Penedès i la ciutat de Tarragona.

Per construir una calçada com la Via Augusta, primer l’agrimensor decidia el traçat, que havia de ser tan recte com fos possible. Un cop marcat al terreny, s’obria una rasa bastant profunda que s’omplia amb diverses capes i es cobria tota l’estructura amb un paviment de lloses de pedra tallada o, simplement, amb una capa de grava i arena piconada. En vies romanes com l’Augusta hi trobem els mil·liaris, unes columnes de pedra d’uns 60 centímetres de diàmetre i entre 2 i 3 metres d’altura. Es col·locaven cada mil passos, equivalents a 1.400 metres. Acostumaven a portar gravats el nom de l’emperador sota el mandat del qual es construïa o es refeia la calçada, així com la distància fins a Roma. Amb el pas del temps van ser reutilitzats com a fites termenals, bases de creus, llindes o sarcòfags, cosa que va esborrar, en molts casos, la llegenda escrita.

Entre Martorell i Tarragona se n’han trobat vuit, datats entre els segles I i IV dC, entre els quals el mil·liari del Francàs, a l’entrada del Vendrell des de Tarragona, que va ser reutilitzat en època medieval com a fita entre els castells de Calders i el de Berà. Per això es va aplanar la forma cilíndrica i s’hi van gravar les creus que hi veiem, cosa que va esborrar tota inscripció. Un altre mil·liari que es conserva és el del Camí Ral, que estava situat al límit entre els termes de Sant Vicenç de Calders i el Vendrell, però que va ser traslladat a la Bisbal del Penedès el 1948.

Font:
https://www.ara.cat/campdetarragona/Vendrell-recupera-tram-Via-Augusta_0_1965403444.html
照相

El Vendrell

Waypoint

Via Augusta

信息

Panell d'informació

遺跡

La Sinia

Waypoint

Roc de Sant Gaietà

遺跡

Arc de Berà

遺跡

Ruïnes romanes de Creixell

遺跡

Ruïnes romanes la Vil·la del Moro

4则评论

 • 的照片 siguiendo la senda

  siguiendo la senda 2019-1-4

  Hola Josep:
  No está nada mal esta ruta para sólo ser de ida. Tú si que sabes como empezar el año. Como siempre en tus rutas, la descripción de la misma y la galería fotográfica es muy buena.
  Un Saludo y a seguir disfrutando de la montaña.

 • 的照片 Josep Mª Dalmau

  Josep Mª Dalmau 2019-1-4

  Para este año nuevo tenemos grandes proyectos para hacer nuevas rutas, así que ya hemos empezado con mucha fuerza y alegria esperando poder complir nuestros deseos.
  Muchas gracias siguiendo la senda por el comentario y la valoración de la ruta.

 • 的照片 Oscar Upegui

  Oscar Upegui 2019-1-5

  Muy buen trazado Josep, felicitaciones.

 • 的照片 Josep Mª Dalmau

  Josep Mª Dalmau 2019-1-6

  Muy agradecido Oscar por el comentario y la valoración de la ruta.

You can or this trail