下载

累积高度

172 米

技术难度

简单

海拔下降

172 米

最高海拔

382 米

Trailrank

46

最低海拔

138 米

路线类型

环路

时间

一小时 52分钟

坐标

680

上传日期

2021年9月21日

记录日期

九月 2021
分享
-
-
382 米
138 米
6.73 公里

浏览次数: 205次 , 下载次数: 3次

邻近 Amer, Catalunya (España)

21 de setembre de 2021.

L'objectiu de la sortida és conèixer dues construccions peculiars i desconegudes per a molta gent. La primera és El Fornics (1) i la segona el Castell d'Ases (2).

1. La masia dels Fornics, és una antiga edificació construïda al baricentre d'un triangle que formen les poblacions de les Planes d'Hostoles, Sant Esteve de Llémena i Amer, estan precisament dins el terme municipal d'aquesta última.

Es tracta d'una construcció molt peculiar, ja que la seva part més antiga es va construir aprofitant l'aixopluc que li conferien uns grans blocs de pedra. No és pròpiament una balma, sinó més aviat unes enormes pedres col·locades estratègicament per la mare natura, de tal manera que la seva part inferior ha estat utilitzat com a un primitiu refugi. La resta de les estances situades al sud, formen part d'ampliacions a partir d'aquesta part més antiga.

A la part superior d'aquests grans blocs de pedra i podem observar uns canalons picats a la mateixa pedra que fan la funció de trenca-aigües. A més aquesta espècie de talls estan conduïts a un mateix punt on aquestes aigües netes eren recollides.

A la part interior del rocam hi ha uns antics gravats que caldria estudiar per saber amb detall el seu significat.

L'habitatge disposa d'una gran cisterna d'aigua adossada a la part sud-oest. La cisterna és de construcció moderna i està coberta de manera desencertada amb teula plana. El cos principal de l'edificació està format per planta baixa i pis i està cobert amb un únic pendent acabat amb teula àrab. Des de la part posterior, i gràcies a uns graons de pedra i una llosa, es pot pujar dalt del rocam i observar la masia des del seu punt més altívol.

El Fornics és una finca particular, actualment deshabitada essent el seu propietari el Sr. Serrat, nascut precisament en aquesta remota i peculiar estança.

2. El Castell d'Ases, està situat dalt d'un petit turó, del qual encara se'n conserven algunes parets dempeus. Està situat entre el Torrent del Clot de les Banyes i el Torrent que neix al serrat de Sant Esteve. Recentment ha estat netejat, però caldria fer-hi alguna actuació arqueològica per a poder-lo documentar. Pròxima a les ruïnes del mateix hi ha una antiga masoveria que no hem visitat.

Al llarg del camí per accedir a les restes d'aquest castell hi ha les ruïnes dels masos Boïgues, Fornics (descrit en aquesta ressenya) i Baixic.

查看更多 external

路口

Cadena entrada finca El Fornics

信息点

Cartell de la Volta al terme

路口

Cartell i inici corriol al castell

简易庇护所

El Fornics

路口

Encreuament a El Fornics / Castell Ases

城堡

Ruïnes del Castell d'Ases

路口

Seguir pista esquerra

停车场

Veïnat de la Jonquera (Amer)

评论

    您可以这条路线