下载

累积高度

685 米

技术难度

中等

海拔下降

683 米

最高海拔

586 米

Trailrank

35

最低海拔

2 米

路线类型

单程

时间

9小时 36分钟

坐标

2139

上传日期

2017年10月6日

记录日期

九月 2017
成为第一个鼓掌的人
分享
-
-
586 米
2 米
15.83 公里

浏览次数: 155次 , 下载次数: 7次

邻近 Andros, South Aegean (Greece)

Deze wandeling loopt hoofdzakelijk langs de paden 3a en 3b. We vertrekken via het centrum van Chora langs het strand in zuidelijke richting om de eerste heuvel te overwinnen. Wij passeren het plaatselijke voetbalveld en een luxueus resort. Het is meteen prijs als ik boven gekomen dorstig naar mijn waterfles grijp en merk dat ik ze vergeten ben. Geen goede start voor een dagwandeling bij bijna 30°! Maar ik heb het overleefd dankzij de liquide ondersteuning van mijn medewandelaars.

Het gaat op en af over de ons bekende ezelsweggetjes en over de stenen brugjes. Overal waar mogelijk zien we ook de terrasbouw en veldjes die met dezelfde typische muurtjes omringd zijn. De muurtjes moeten de terrassen ondersteunen en erosie tegen gaan maar ook eigendommen afbakenen. Vandaar dat we overal die muurtjes zien opduiken over de heuvels van Andros. Meestal zijn die gebouwd met een platte rechtstaande steen waarlangs dan weer andere stenen horizontaal gestapeld worden. Alles is er nu echter dor en van veel verbouwingen heb ik niets gemerkt, behalve dan wat wijnranken.

We wandelen verder via Seneti door de vallei waar we gisteren met de taxi’s passeerden op de weg naar het klooster. Seneti is weer zo’n rustig, bijna uitgestorven dorp met zijn kerk(en) en zijn taverna(’s), waar we altijd bijzonder gastvrij onthaald worden. Vanaf hier is het gestaag stijgen naar het kasteel van Panagia Faneromeni. Dit is een Middeleeuwse versterkte burcht op de toppen van de berg, geflankeerd door steile rotswanden en vandaar zo goed als oninneembaar. Je hebt (en ze hadden in die tijd) wel een fantastisch zicht op de omliggende zee en op dreigende piraten.

Bij de start van het pad naar het kasteel waren juist een paar wijnboeren hun druivenoogst aan het inladen in hun wagens. Een paar trossen werden uitgedeeld om ons te laten proeven van het heerlijk smakende fruit van de duidelijk goed geslaagde oogst.

Op de site is veel onderzoek gebeurd en veel archeologisch werk verricht en er je vindt er overal educatieve borden die je de nodige uitleg geven bij de restanten van de nederzetting die je hierboven aantreft. In een koel kamertje naast het kerkje treffen we ook een bejaarde Griek aan die ons nog meer uitleg verstrekt maar ook zijn verhaal doet, in het Frans, van zijn tijd toen hij in België en voor een deel in Antwerpen verbleef.

Vanaf Faneromeni zie je de golf liggen van Ormos Korthiou. Vanaf nu is het zachtjes aan bergafwaarts wandelen tot onze bestemming. Nog een tussenstop op nóg een fantastisch terrasje in het pittoreske Kochylos en in de late namiddag zijn we weer op het strand en kunnen we naar onze verblijfplaats trekken met de bus.

Meer info en meer wandelingen op https://mariostravels.wordpress.com/2017/09/28/andros-tinos-september-2017/
考古遗址

Panagia Faneromeni

评论

    您可以这条路线