时间  4小时

航迹点数 1302

上传日期 2018年9月15日

记录日期 九月 2018

-
-
1,491 m
1,154 m
0
2.1
4.3
8.59 km

浏览次数: 927次 , 下载次数: 15次

邻近 Alp, Catalunya (España)

42º22.467’ N 1º53.465’ E
Els temps de pujada no son del tot reals, ja que, mentre pujàvem, tot xino-xano, anàvem mirant pels marges per si trobàvem algun rovelló.
Sender que remunta la Vall del riu Ribera d’Alp. Un recorregut força suau que travessa primerament una zona de pastures i després una zona d’obaga, majoritàriament per corriol.
És una ruta indicada per fer en èpoques caloroses donat que hi trobem bona quantitat d’hombres, que és d’agrair.
Partim de la població d’Alp, deixem el cotxe a la plaça Catalunya, per trobar-la hem de seguir les indicacions de la zona esportiva o les piscines.
Ens dirigirem a l’esquerra de la plaça, on ja hi veiem un indicatiu de la Torre del Riu, que seguim ( Avda de la Molina), al començar per la avinguda de la Molina trobem un indicador de la ruta dels senders de la Cerdanya Nº 732 que és el que ens correspon.
Seguim per la pista asfaltada fins que trobem un pont a l’esquerra que travessem per anar tot seguit al Castell d’Alp o la Torre del Riu.
Aquest castell d’aires romàntics inspirat en els del Loire i Bretanya va ser construït a finals del segle XIX (1896) sobre la vella torre del Riu, un baluard de defensa del segle XIV. Aquesta superposició provoca que la major part de l’edifici les seves parets tinguin una amplada de dos metres. S’inclou una capella de la Divina Pastora rèplica d’una destruïda l’any 1936.
Durant la guerra, tant la capella com el castell varen cremar. En un dels laterals de l’església hi trobem una masoveria, l´única part habitada tot l’any.
Tornem enrere i continuem per la pista no asfaltada amb l’indicador del sender 732 . seguim per la pista i trobarem una passarel·la que creua el torrent del carboner mort, tot seguit trobem una tanca metàl·lica que creuem i el camí es redueix a un corriol que s’endinsa en el bosc. És una ruta que no té excessiva complicació, tan sols s’ha de seguir el corriol més marcat i anar buscant el indicatius de la ruta.
Durant la resta de ruta anirem seguint les indicacions en forma de WP incorporacions a camins, girs etc.
Un cop passats una sèrie de petits salts d’aigua, fàcils de identificar, donat que són els únics, tot seguit creuem una passarel·la pocs metres més endavant ens desviarem a l’esquerra (WP Desviament a l’esquerra)
El següent desviament és la incorporació a una pista seguint a l’esquerra, (WP incorporació a l’esquerra).
Més endavant trobem un desviament del camí cap a l’esquerra fent una corba tancada que seguirem (WP desviament esquerra). Aquest camí en portarà ja a la Molina, primer torbarem un xalet on comença un carrer asfaltat i just quan la tanca de protecció acaba trobarem unes escales metàl·liques que serviran per creuar la via del tren a l’estació de La Molina i d’aquí baixem unes escales i ja esta la ruta finalitzada.

En aquesta ocasió vàrem decidir de no tornar a fer la tornada a peu sinó que vam agafar el tren per tornar a Alp, el bitllet no s’agafa a l’estació, (no hi ha ningú a l’estació) quan arriba el tren puges i el revisor passa a cobrar 2.15 € per persona. Ho trobo una mica car per 10’ de tren.
Quan arribes a l’estació d’Urtx-Alp, evidentment ni hi ningú, creuem la via i just on hi ha una torre elèctrica hi ha un caminet que baixa i creua la carretera varis cops fins que al final et veus obligat a seguir a la dreta i ja entres a Alp, vas seguint la mateixa vorera sense baixar i ja et porta on tenim el cotxe aparcat.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Los tiempos de subida no son del todo reales, ya que, mientras subíamos, tranquilamente, íbamos mirando los márgenes por si encontrábamos algún níscalo.
Sendero que remonta el Valle del río Ribera d’Alp. Un recorrido bastante suave que atraviesa primeramente una zona de pastos y luego una zona de umbría, mayoritariamente por sendero.
Ruta indicada para hacer en épocas calurosas dado que encontramos buena cantidad de sombras, que es de agradecer.
Partimos de la población de Alp, dejamos el coche en la plaza Catalunya, para encontrarla debemos seguir las indicaciones de la zona deportiva o las piscinas.
Nos dirigimos a la izquierda de la plaza, donde ya vemos un indicativo de la Torre del Río, que seguimos (Avda de la Molina). Mada más empezar la avenida de la Molina encontramos un indicador de la ruta de los senderos de la Cerdanya Nº 732 que es lo que nos corresponde.
Seguimos por la pista asfaltada hasta que encontramos un puente a la izquierda que cruzamos para ir a continuación al Castillo d’Alp o la Torre del Río.
Este castillo de aires románticos inspirado en los del Loira y Bretaña fue construido a finales del siglo XIX (1896) sobre la vieja torre del Río, un baluarte de defensa del siglo XIV. Esta superposición provoca que en la mayor parte del edificio sus paredes tengan un espesor de dos metros. Se incluye una capilla de la Divina Pastora réplica de una destruida en 1936.
Durante la guerra, tanto la capilla como el castillo se quemaron. En uno de los laterales de la iglesia encontramos una granja, la única parte habitada todo el año.
Volvemos atrás y continuamos por la pista no asfaltada con el indicador del sendero 732. Seguimos por la pista y encontraremos una pasarela que cruza el torrente del carboner mort (carbonero muerte), a continuación encontramos una valla metálica que cruzamos y el camino se reduce a un sendero que se adentra en el bosque. Es una ruta que no tiene excesiva complicación, tan sólo hay que seguir el sendero más marcado e ir buscando el indicativos de la ruta.
Durante el resto de ruta iremos siguiendo las indicaciones en forma de WP, incorporaciones a caminos, giros etc.
Una vez pasados una serie de pequeños saltos de agua, fáciles de identificar, dado que son los únicos, cruzamos una pasarela y pocos metros más adelante nos desviaremos a la izquierda (WP Desvío a la izquierda)
El siguiente desvío es la incorporación a una pista siguiendo a la izquierda, (WP incorporación a la izquierda).
Más adelante encontramos un desvío del camino hacia la izquierda haciendo una curva cerrada que seguiremos (WP desvío izquierda). Este camino llevará ya en la Molina, primero encontraremos un chalet donde empieza una calle asfaltada y justo cuando termina la valla de protección encontraremos unas escaleras metálicas que servirán para cruzar la vía del tren en la estación de La Molina y de aquí bajamos unas escaleras y ya está la ruta finalizada.
En esta ocasión decidimos no volver a hacer la vuelta a pie sino que tomamos el tren para volver a Alp, el billete no se coge a la estación, (no hay nadie en la estación) cuando llega el tren subes y el revisor pasa a cobrar 2.15 € por persona. Lo encuentro un poco caro para 10 'de tren.
Cuando llegas a la estación de Urtx-Alp, evidentemente no hay nadie, cruzamos la vía y justo donde hay una torre eléctrica hay un camino que desciende,cruza la carretera varias veces hasta que al final te ves obligado a seguir a la derecha y ya entras en Alp, vas siguiendo la misma acera sin bajar y ya te lleva donde tenemos el coche aparcado.
Waypoint

Accés estació de tren i a La Molina

Waypoint

Cruïlla

Waypoint

Desviament a l'esquerra

Waypoint

Desviament a l'esquerra i marques arbre

Waypoint

Incorporació a la pista Esquerra

Waypoint

Inici

Waypoint

Passarel·la

Waypoint

Rètol Senders de Ceradanya 732

Waypoint

Salts d'aigua

Waypoint

Torre del Riu

Waypoint

Torrent de la Baga

Waypoint

Torrent de la Ringueta

Waypoint

Torrent del Carboner mort

评论

    You can or this trail