时间  4小时 2分钟

路线点数 2444

上传日期 2021年2月22日

记录日期 二月 2021

-
-
635 m
344 m
0
2.6
5.3
10.59 km

浏览次数: 279次 , 下载次数: 21次

邻近 Castellar de la Muntanya, Catalunya (España)

RECORDA    si et posiciones sobre    " Veure més  "    (de color blau)  que es troba al final de la descripció del recorregut, enllaçaràs amb el programa Google Fotos que té les fotografies de l' excursió.

Sortida - arribada: Cruïlla de Can Planes. Per arribar agafarem la pista forestal asfaltada, que surt de la carretera de Castellfollit de la Roca a Oix i puja per la Vall de Carrera (uns sis quilòmetres aproximadament, ben indicat), per anar a la Vall del Bac i a Sant Pau de Segúries.

Anirem per la pista forestal fins a la casa de can Planes, on per la cara de Ponent (sud-est), surt una vella pista de desemboscar que seguirem. Més endavant esdevé camí que ens portarà a trobar la pista de can Tomàs (runes), que en direcció a Llevant seguirem.
Creuerem l'era de Can Tomàs en direcció a Llevant, per creuar un petit rec i pujar a una zona herbada d'arbres. Un cop a dalt anirem a la punta sud-oest on tenim el camí que ens pujarà a Castellar de la Muntanya. És un camí de tota la vida, ben fressat.
El camí surt per sobre de la casa del Soler (sigueu respectuosos és una propietat privada). La creuarem i baixarem a l'església de Santa Maria de Castellar (Catalunya Romànica, Vol. IV, la Garrotxa, pàg. 388).
Adjunto petita descripció de la història de Castellar de la Muntanya que ens ha facilitat el Sr. Gerard Soler Parramon:
"Apareix esmentada en un document de l’any 1001 segons el qual Arnau Gaufred, Arnau Isarn i altres excutors testamentaris d’un difunt anomenat Guillem, fan donació el monestir de Sant Pere de Camprodon d’un mas alodial situat a Castellar, prop de l’església, afrontat amb el mas Puig. Es podria tractar de l’antic mas Soler, situat a molt poca distància de l’església de Santa Maria de Castellar. El que sí sabem del cert, respecte a aquest mas Soler, és que el 15 de les calendes de desembre de 1345, es fa establiment d’unes terres dels senyors del Puig de Castellar de la Muntanya a la família Soler de la mateixa parròquia (fogatge fet pel Batlle General de Catalunya a l’any 1515).Els Soler, també van ésser propietaris del mas Caritg. Esteve Soler Badosa, casat amb Teresa Pujolar Pairer, de Bestracà, va deixar el mas el dia de Nadal de 1683, i va anar a viure al mas Caritg. Pocs anys més tard, es va vendre el mas Soler i agregats. Castellar, al llarg del temps, ha estat habitat per diferents famílies que coincideixen històricament amb el nom dels diferents masos, la majoria encara existents, i que moltes vegades es van emparentar entre elles, com són: Els Badosa (Esteve Badosa, va vendre el mas Badosa a Magí Soler, notari d’Olot, el 28 de maig de 1696), Casaponsa (antigament Pons), Colom, Colldecarrera (antigament Coll, a la vall de Carrera), Paluzie, Plana, Prat, Puig, Soler (ja esmentats), Vilar, i tants més."
Un cop visitat, continuarem per la pista forestal que per sota de l'església marxa a Llevant fins trobar la primera cruïlla. Deixarem un moment la pista i anirem per la que marxa al nord a visitar les runes del Caritg i tornarem. Continuarem fins la casa del Puig, on del seu aparcament per la cara de Llevant surt una vella pista que ens portarà a la casa de la Badosa.
D'aquí pujarem per la pista fins trobar la carretera ( no està asfaltada) de la Vall del Bac (a sobre tenim la casa de Can Nicus). La seguirem, fins a sota de la casa del Vilar tot passant per la casa del Prat.
De sota de la casa del Vilar surt un camí que ens porta en un prat herbat a sobre de l'església. Anirem a la punta sud-oest d'on surt el camí (camí fressat, dels de tota la vida) que ens baixarà a Can Planes, tot passant pel costat de la casa del Mas Cusol (Runes).

Cartografia: Editorial Alpina, mapa Alta garrotxa.

更多 external

兴趣点

Vall de Carrera

兴趣点

Roures Monumentals

兴趣点

Can Planes

兴趣点

Can Tomàs

兴趣点

el Soler

兴趣点

Santa Maria de Castellar

兴趣点

Vistes

兴趣点

Cruïlla

兴趣点

Cruïlla

兴趣点

el Caritg

兴趣点

el Puig

兴趣点

Vistes

兴趣点

la Badosa

兴趣点

Can Nicus

兴趣点

Cruïlla

兴趣点

el Prat

兴趣点

Cruïlla

兴趣点

Vistes

兴趣点

Mas Cusol

评论

    您可以这条路线