下载

距离

9.97 km

累积高度

19 m

技术难度

简单

海拔下降

19 m

最高海拔

23 m

Trailrank

39 5

最低海拔

9 m

路线类型

环路
 • 的照片 Tussen Nete en Laak
 • 的照片 Tussen Nete en Laak
 • 的照片 Tussen Nete en Laak
 • 的照片 Tussen Nete en Laak
 • 的照片 Tussen Nete en Laak
 • 的照片 Tussen Nete en Laak

路线点数

109

上传日期

2020年12月13日

记录日期

十二月 2020
 • 评分

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
成为第一个鼓掌的人
3则评论
 
分享
-
-
23 m
9 m
9.97 km

浏览次数: 89次 , 下载次数: 6次

邻近 Trichelbroek, Flanders (Belgique)

https://files.viewranger.com/image/c07e32abe53d6af83b674639b70a2df0.jpg

Neem voor je vertrekt even een kijkje in de Sint Bavokapel.  De kapel die op een kleine verhevenheid staat is omgeven door lindebomen.  Waarschijnlijk dateert de huidige kapel uit ongeveer 1600, maar wellicht stond er eerder een kapel.  Het gehuchtje Trichelhoek wordt wel beschouwd als de oudste woonkern van Eindhout (12de-13de Eeuw).

Na het verlaten van de kapel lopen we 50 m in westelijke richting (rechtsaf als je de kapel verlaat), om daar het pad naar links te nemen, richting knooppunt 327.  De wandeling volgt inderdaad voor een groot stuk het wandelknooppuntennetwerk, en voor die gedeelte krijg je hier geen gedetailleerde beschrijving...

Aan knooppunt 327 gaan we rechtdoor richting 157.  Als je naar de Op een bepaald ogenblik gaat de route met een bocht van 90° naar rechts.  Hier staat ook een informatiebord van Natuur.punt.  Je volgt rechtsaf, maar na ongeveer 100-150 m gaat er een pad naar links het bos in.  Dit pad brengt je naar een mooie vogelkijkhut die over een zeer grote vijver (ik ben geneigd het een meer te noemen).  Heb je geen hond bij, dan mag je deze kijkhut niet links laten liggen.  Met hond is het voor jou helaas verboden terrein.
Je keert op je stappen terug, en gaat vervolgens verder in de richting van knooppunt 157.  We vervolgen over de verharde (maar erg rustige) weg in de richting van knooppunt 325, daar rechtdoor richting 44.
Wanneer we de Grote Laak oversteken, zien we rechts een stukje van de weg een gerenoveerde hoeve liggen, de Aan knooppunt 44 rechtsaf naar 330, waar we de (drukke) baan over moeten om de Westelseweg in te gaan richting 323, en daar weer rechtsaf richting 41.  Tussen 323 en 41 loop je door een aantrekkelijk en kleinschalig landbouwlandschap, en wanneer je knooppunt 41 nadert komt de mooie Kaaibeekhoeve in zicht.
Aan knooppunt 41 gaan we rechtsaf naar 213.  Knooppunt 213 ligt een paar honderd meter voorbij de Kaaibeekhoeve op de andere oever van de Grote Nete.  Wij kozen ervoor om de Nete niet over te steken, maar om op de linkeroever te blijven.  We gaan dus vlak voor de brug over de Grote Nete rechtsaf.  Deze oever is net zo goed begaanbaar als de andere oever, maar omdat de markering van het knooppuntennetwerk zich aan de overkant bevindt, lopen daar ook de meeste wandelaars, terwijl het op onze oever heel rustig bleef. Na anderhalve kilometer steken we de drukke verkeersweg die we al eerder kruisten terug over, en blijven de oever van de Grote Nete volgen (we gaan meteen na de verkeersweg de brug over de Grote Laak over).
Ongeveer een kilometer verder is er een voetgangersbrug over de Nete.  Vanaf hier liepen er wat meer wandelaars op 'onze' oever, want het wandelroutenetwerk loopt vanaf dit brugje (knooppunt 53) aan de andere zijde van het riviertje, en we gaan richting knooppunt 52, en verlaten hiertoe na ongeveer een halve kilometer de dijk langs de Grote Nete om via een steil stukje pad af te dalen tot in het broekgebied.

Vanaf knooppunt 52 gaan we nog een stukje in de richting van 157.  Waar de route rechtsaf gaat aan een AVEVE gaan we even mee rechtsaf, om echter al na 50 m de weg links (St Bavo straat) te nemen, die ons met een grote bocht naar links al snel weer aan de Sint Bavokapel brengt.

3则评论

 • Genevieve WILMOT 2021年3月21日

  Très belle ballade, quelle magnifique région !!! Malheureusement Trichelbroek impraticable, un vrai bayou, nous avons fait un petit détour pour l'éviter- donc nous n'avons pas vu l'etang. Superbe et varié - merci Ann !

 • 的照片 Bart Van Leemput

  Bart Van Leemput 2021年5月30日

  Ann ik geef je wandeling een 5*. Zeer prachtige rustgevende wandeling.

 • 的照片 Bart Van Leemput

  Bart Van Leemput 2021年5月30日

  我已使用过这条路线  验证  查看更多

  Ann ik geef je wandeling een 5*. Zeer prachtige rustgevende wandeling.

您可以这条路线