-
-
1,404 m
963 m
0
2.4
4.9
9.78 km

浏览次数: 6901次 , 下载次数: 334次

邻近 Goldbach-Altenbach, Alsace (France)

De Grand Ballon is de hoogste berg (1424 m) in de Vogezen. De Vogezen zijn een middelhoge bergketen in het oosten van Frankrijk. De berg ligt in het zuidelijk gedeelte van de bergrug. De Grand Ballon ligt in het natuurpark Ballons des Vosges. De top van de Grand Ballon ligt net boven de boomgrens.In het gebied rondom de Grand Ballon kunnen mooie wandelingen worden gemaakt. Vanaf de top is er een mooi uitzicht over de omgeving van de Grand Ballon in de Vogezen. Veel verder naar het zuiden zijn de Alpen te zien, waaronder de Mont Blanc. Het traject van de wandelroute GR5 (Hoek van Holland - Nice) leidt over de Grand Ballon. De Frans-Spaanse wandelroute GR7 begint er. Kenmerkend voor de Grand Ballon is het radarstation boven op de top. De Grand Ballon is één van de toppen waar de Route des Crêtes over voert, die in de richting noord-zuid alle hoogten van het massief van de Vogezen met elkaar verbindt. De weg komt op 1325 m iets onder de top over een col. Over deze weg wordt veel gefietst, maar ook komen er over de weg veel toeristen naar de Grand Ballon.Het Lac du Ballon is een stuwmeer in het Franse departement Haut-Rhin in het gebergte de Vogezen aan de voet van de Grand Ballon. Het meer is aangelegd onder leiding van Sébastien Le Prestre de Vauban in 1669 door middel van een stuwdam.
Frankrijk in Beeld maakte hier een mooie en niet al te zware rondwandeling over de top van de Grand Ballon en langs de westelijke oever van het Lac du Ballon. Verder loopt u door de bossen en over de weides van Gustiberg en het Welchenwald.

Bon Route. !

View more external

停车处

Start & Finish op parking langs Route de Crêtes bij restaurant aan voet van de Grand Ballon.

峰顶

Grand Ballon 1424 meter.

照相

Radar globe met orientatietafel .

照相

Monument des Diables Blues

配置

Le Haag

树木

le Storkenkopf.

照相

Route des Crêtes

照相

Vue Lac du Ballon

照相

Waterkrachtcentrale

照相

Seebach

山区客栈

Gustiberg

山区客栈

Roedelen

照相

Judenhut

树木

Belchenwald

3则评论

 • y.daeffler 2018-11-5

  我已使用过这条航迹  验证  View more

  Très bien

 • 的照片 Christoph1969

  Christoph1969 2019-7-29

  我已使用过这条航迹  验证  View more

  Very nice trail. Start at Auberge du Haag to avoid starting the hike on the heighest point. At Auberge Gustiberg you can have a cold drink at exactly the right point in the trail.

 • 的照片 FrankrijkinBeeld.com

  FrankrijkinBeeld.com 2019-8-1

  Thanks for following the hikingtrack from www.frankrijkinbeeld.com i hope you have enjoy-it.
  For more tracks in different regions from France visit our website.

  Best regards Peter

You can or this trail