时间  2小时 58分钟

航迹点数 415

上传日期 2015年9月26日

记录日期 九月 2015

-
-
665 m
488 m
0
1.5
2.9
5.89 km

浏览次数: 7185次 , 下载次数: 210次

邻近 Pinatell de Rojals, Catalunya (España)

Toll de l'Esqueix, passant pel nou pont. Pinatell de Rojals, La Riba.

RECORREGUT: El Pinetell ; Pas Esquerda ; Tram equipat cordes ; Pont de l'Esqueix ; Toll de l'Esqueix ; Tram equipat cordes ; Pal indicador: seguim el Cami del Brugent ; Riu Brugent ; Els Pescadors - Font Grossa ; Drecera creuem el torrent ; C/Arrabassada. Barri El Pinetell ; Plaça Major ; Font.

ATENCIÓ al Pont penjant i a totes les instal.lacions que trobareu al costat del riu Brugent a prop del Toll de l'Esqueix; les instal.lacións són deficients, es poden veure varilles roscades per aguantar els taulons del pont subjectes amb brides de plàstic; ciment deficient en els anclatges; cargols encolats... No us en fieu dels passamans ni dels nusos de seguretat.

* L'ESQUEIX. "Un dels coneguts estrets per on s’ha obert pas el Riu Brugent, segons els mapes, és l’Esqueix. El lloc és molt conegut i freqüentat. Tanmateix, el topònim l’Esqueix, anomenat literàriament “l’Escletxa” per en Josep Iglésies, fa referència a un pas en el cingle per on hi passa un important camí d’antany, el que comunicava el Pinetell amb els masos de Cabrera i Mont-ral i, que després de l’aiguat del 1994, ha quedat incomprensiblement arraconat . El pas s’ha mantingut perfectament accessible des de la llera del Brugent. Però l’accés des del Pinetell està menjat per la vegetació surgida després del gran incendi que afectà la zona. Sembla que des dels actuals propietaris de cases del Pinetell, afavoreixin aquest oblit dels camins que ixen del llogaret. Almenys, és la meua impressió. I potser, veient la gernació i la brutícia a baix el riu, deuen fer ben fet (...). L’any 2015, l’Ajuntament de la Riba i el de Mont-ral, amb calerons de les ajudes per als Espais Naturals, han desnaturalitzat l’espai, tot construïnt una passera mig penjada amb anclatges a la roca, per explotar aquest espai pel bé dels seus interessos particulars, legítims tot sigui dit, seguint la moda dels “caminos naturales”, que es va iniciar a Prades i a Alcover."
(Extret de http://blocs.tinet.cat/caminsoblidats/2013/11/11/esqueix/
Waypoint

El Pinetell

El pinetell
Waypoint

Pas Esquerda

Esquerda
Waypoint

Tram equipat cordes

Tram eqyipat cirdes

Pont de l'Esqueix

Pont esqueix
湖泊

Toll de l'Esqueix

Toll de l'Esqueix
Waypoint

Esquerda

Cova
Waypoint

Tram equipat cordes

Tram equipat cordes
Waypoint

Pal indicador. Camí del Brugent

Pal ind
河流

Riu Brugent

Riu brugent
Waypoint

Els Pescadors - Font Grossa

Els pescadirs *font grossa
Waypoint

Plaça Major

Plaça major
涌泉

Font

Font

评论

    You can or this trail