时间  5小时

路线点数 1651

上传日期 2018年6月14日

记录日期 五月 2018

 • 评分

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
-
-
728 m
290 m
0
3.4
6.9
13.74 km

浏览次数: 554次 , 下载次数: 29次

邻近 Tivissa, Catalunya (España)

Ruta per les muntanyes de Tivissa, de 13,8 Km de recorregut i un desnivell positiu acumulat de 850 metres, que es va fer en 5 hores, de les quals en moviment en van ser poc més de 4. El punt més baix de la ruta es troba a la cota 290 i el més alt a la cota 728 de la Serra de Meliques. També arribem a La Tossa, a la cota 719.
Arribem a Tivissa per la C44 i ens desviem per la T304 que enseguida deixarem per entrar al poble. Deixarem els cotxes a la mateixa entrada, on es troba l’oficina de turisme al costat del carrer de Foix.
Comencem a caminar seguint aquest carrer fins quasi al final, on ens desviarem a la dreta quan trobem l’indicador de “Cabells – Fontanilles - Els Borjos “ (WP02). Seguirem aquest corriol fins trobar un altre indicador que seguirem cap a la mateixa direcció (WP03). No deixem el camí fins trobar un indicador on hi posa Inici del sender dels Borjos (WP04) cap a la dreta. Seguim per aquest corriol fins trobar un altre indicador de fusta molt esborrat que ens indica a la dreta el desviament cap a la cova de la Gralla (WP05). La pujada és curta però exigent. Arribem a la cova de la Gralla (WP06) on, si hi anem després de pluges, veurem com cau l’aigua filtrada per la roca. Baixem pel mateix camí.
Ara seguim uns 340 metres el camí, fins al pujador del Blaiet (WP07). Un grau equipat amb alguna grapa i cable de vida, però que no presenta dificultat. Un cop el passem, hem d’agafar un corriol que surt a la nostra dreta (WP08), no seguim recte, tot i que en veurem un altre. Seguim com he dit el corriol de la dreta i pendents d’arribar a una bifurcació que hem d’agafar el de la nostra esquerra (WP09)
Seguim poc menys de 200 metres i arribarem a un punt on no veurem camí (WP10) ara la baixada s’ha de fer una mica intuïtiva, dirigint-nos cap a la part baixa de la vall, per trobar-nos un baixant sec d’aigua i seguint algun tram on si que s’intueix el pas, fins arribar a al Mas del Vicentó (WP11). Passem deixant a la nostra dreta el mas i ens dirigim a la pista que passa pel seu darrera, seguint cap a unes runes (WP12) i poc després, un rètol que indica Tivissa i tot seguit un altre que indica Pujador de l’Enric (WP13). Si seguim la pista recte, arribarem al WP 15 o al 16, però ens les vistes de la Serra de Meliques. Si opteu seguir la nostra ruta, arribareu en un tram de 270 metres i un desnivell de 70, a dalt de la serra (WP14) i després al punt més alt de la ruta (WP15). Allí podrem gaudir d’uns vistes fantàstiques del Delta, del Mont Caro, etc.
Seguim pel corriol fins que veiem un corral on he assenyalat el WP16. Allí també baixarem una mica al dret per pujar deixant aquell corral a la nostra esquerra (WP17). Seguim uns metres més i arribem a La Tossa de Tivissa (WP18), on tindrem unes vistes del poble i de tot el voltant com la Serra d’Almos, de Llaveria, Colldejou, etc.
Baixem seguint el corriol cap a l’Oest i anem pendents del desviament que surt cap a la nostra dreta, (WP19). Anem baixant per un corriol que passa per sota bosc i també per una gravera dues vegades en ziga-zaga, fins arribar a unes runes (WP20) i després a una cruïlla amb un indicador que seguirem cap a “Sant Blai – Tivissa (WP21). Sense desviar-nos del que intuíem el camí principal, arribem a les Fonts de Sant Blai (WP22). Allí podríeu arribar fins a l’ermita. Nosaltres aquest cop, vàrem optar per seguir ja cap al poble, on arribarem després de uns 2 Km.
兴趣点

01 Inici - GR-7

路口

02 Esquerra Cabells - Fontanilles - Els Borjos

路口

03 Dreta Cabells - Fontanilles - Els Borjos

路口

04 Dreta Inici sender dels Borjos

路口

05 Desviament Cova de la Gralla

山洞

06 Cova de la Gralla

兴趣点

07 Pujador del Blaiet

路口

08 Corriol de la dreta

路口

09 Desviament corriol esquerra

兴趣点

10 Baixada cap a la vall

兴趣点

11 Mas de Vicentó

废墟

12 Runes corral del Severino

路口

13 Pujador de l'Enric

兴趣点

14 Final pujador de l'Enric

山口

15 Serra de Meliques

兴趣点

16 Baixar recte sense corriol

废墟

17 Corral

高峰

18 La Tossa de Tivissa

路口

19 Desviament dreta - corriol

废墟

20 Runes

路口

21 Desviament Sant Blai - Tivissa

兴趣点

22 Font de Sant Blai

4则评论

 • 的照片 lobosoycustom54

  lobosoycustom54 2019-11-28

  我已使用过这条路线  验证  查看更多

  Tiene de todo ,pasos tecnicos,senderos semi perdidos sin ninguna complicacion gracias a las buenas explicaciones y fotos.Con todo ello vale la pena por las vistas.Gracias por todo,un saludo
  Lobosoycustom.

 • 的照片 amadeub

  amadeub 2019-11-28

  De vez en cuando, apetece hacer rutas por senderos olvidados. Esta es una de esas. Por eso colgué la ruta. Me alegra que te haya gustado

 • 的照片 salva007

  salva007 2019-12-9

  Nota: Dissabte 07/12 vam anar a fer la ruta. Ja n'havíem fet alguna similar. Sabíem que havia plogut molt i trobaríem tot molt moll, però entre l'aigua de les pluges i la humitat de la boira del dissabte, en arribar al Pujador del Blaiet tan humit, especialment les roques i l'aigua que regalimava, vam intentar trobar un pas alternatiu i en no trobar-lo vam fer mitja volta i cap al cotxe. Faig aquest aclariment perquè penso que cal esperar uns dies a què s'assequi una mica. Queda pendent per la propera. Total 9 km amb 3 hores 15 minuts...

 • 的照片 salva007

  salva007 2020-3-15

  我已使用过这条路线  查看更多

  Mot bona ruta amb un track de primera. Va tota per corriols i de tota mena. Alguns molt macos, altres molt embrossats, uns amb pujades fortes o baixades treballades. És una ruta molt distreta, entretinguda i a trams força tècnica. Amb unes vistes super maqués i per gaudir molt. També cal dir que hi ha trams amb molt mala petja.
  Segons el meu GPS el desnivell es força correcta, però la distancia ha sortit de 16,500 km. Misteris de les muntanyes i els GPS...

您可以这条路线