Time  9 hours 25 minutes

Coordinates 2750

Uploaded 2017年4月4日

Recorded 四月 2017

-
-
994 m
15 m
0
7.6
15
30.42 km

Viewed 331 times, downloaded 14 times

near Bonavista, Catalunya (España)

Sortida no circular el que porta implicit preveure un vehicle a la Mussara per a tal de poder retornar al punt de partida.
Part del recorregut utilitza l'antic camí de Reus a Tarragona per La Canonja, amb una antiguitat de dos mil anys i també el camí de roda més antic del Baix Camp, es tri mil·lenari entre Salou, Prades i Ulldemolins que es el que passa pel Coll de la Batalla. La característica principal d'aquest camí, al haver-hi de circular les carretes, es que no creua ni rieres, ni barrancs, ni torrents.
La dificultat es en la distància i el desnivell del recorregut, no hi ha cap dificultat técnica.
Durant el seu traçat, es passa per dins la Riera de la Quadra, això vol dir que durant uns 6 quilòmetres xafarem arena com si fóssim en una platja.
Aquest recorregut es va fer anualment durant 20 anys organitzat pel Grup Escolta de la Salle de Torreforta. La d'aquest any 2017, segons els organitzadors, ha sigut la darrera edició.
Building of interest

LA TORRE FORTA

LA TORRE FORTA
Waypoint

FORA POBLE

Passem pels carrers de Torreforta en direcció a l barriada de Bonavista.
Waypoint

BONAVISTA

Per fora de la població.
观景点

LA CANONJA PEL GR 92

LA CANONJA PEL GR 92

PONT A7

Hem de travessar la A7 i la AP7 per ponts.

PONT AP 7

隧道

TUNEL RENFE

També hem de passar per sota de les vies de tren.
隧道

TUNEL T-11

I per sota de la T-11
隧道

TUB DESGUÀS

I ja nomès ens queda de passar pe un tub de desguàs, i així o fem. I com no podia ser d'altre forma, desprès de pluges, clar el tub un xic inundat.
隧道

TUNELS

No s'acaba aquí la cosa, ja que abans de fer cap al Pi de Bofarull encara queda el pas per sota de la autovia i per sota de la carretera de Tarragona a Reus.
Mine

BOCA MINA

Deixem a la dreta del camí una boca de mina d'aigua.
树木

EL PI DE BOFARULL

Finalment fem cap al Pi de Bofarull vora el cap d'aterratge del aeroport de Reus, en aquest lloc fem una parada per fer un mos.
河流

RIERA DE LA QUADRA

Deixem el Pi enrrere i ara toca anar per el jaç de la Riera de la Quadra, a cops d'arena i a cops de roques i pedrots.
隧道

TUNEL TV-7211

Clar, la riera també està creuada per algunes carreteres i camins, així passem pel tunel de la TV-7211 que es la carretera de Reus a Constantí.
路口

CRUILLA CAMINS

Creuem camins, com ara el de les Puntes

PONT RENFE

Passem per sota de l'antic pont de la línia fèrrea.
隧道

TUNEL TP-7225

Creuem per sota la carretera TP-7225 de Reus a El Morell.
路口

CRUILLA CAMI DEL BURGAR I PR-C1

Mes tart també creuem la pista cimentada o asfaltada anomenada el Camí del Burgar; està homologada per la FEEC com a PR-C 1 i fins fa pocs anys es feia servir per a la cursa de Reus-Montserrat.
隧道

TUNEL C 14

Poc després passem el darrer túnel, el de la C-14 que antigament era la C-240 o carretera de Reus a Montblanc. A partir d'aquest punt la riera adquireix un caràcter més barrancós amb pedres, socs, clots, rases i sol desfet.
路口

TRAM CIMENT

Fem cap a un tram de pista cimentada, el que vol dir que estem molt a prop de la població d'Almoster.
信息

CARRER CAMÍ DE LA FONT, ALMOSTER

Entren a Almoster, fem cap a la Plaça de Josep Roselló Martí i girem cua cap el carrer de Reus i Camí del Picarany per on sortim de la població
路口

CRUILLA A L'ESQUERRA

Ja passat el mas de Víctor trobarem en una cruïlla un pal vertical de senyalització, girem a l'esquerra.
路口

CRUILLA I GR 172

No tardem en creuar-nos amb un camí per l'esquerra, està senyalitzat com a GR, es el GR 172 que ja seguirem quasi fins el final del nostre recorregut.
树木

COLL DEL LLAMP

Per camí ample i de sol granític arribem al coll del Llamp on hi ha una gran alzina i un encreuament de camins així com un pal de senyalització vertical, Deixem a la dreta la pista que baixa del Puig d'en Cama i a l'esquerra la que va al bosc de Sant Vicenç i seguim pel segon de la dreta en franca baixada.
树木

ENTRADA AL MAS BORBÓ

El sol es torna sorrenc, a la dreta deixem l'entrada al mas de Borbó on existeix una alzina de grans dimensions protegida per la Generalitat de Catalunya; el recel del propietari de la finca ha esdevingut en no deixar passar ningú actualment.
隘口

COLL DE LA BATALLA

Creuem la carretera TP-7013 de la Selva del Camp a Alforja per un pont, es just al Coll de la Batalla.
Sacred architecture

ERMITA DEL MAS D'ANGUERA

En mig d'un paisatge de verdor destaca amb claredat la blancor de la façana de l'ermita de la Immaculada Concepció o del mas d'Anguera. Lloc idoni per a descansar uns minuts mentre fem un àpat. Es aquest lloc el que determina on s'acaba el camí planer ja que a partir d'ara el camí es torna molt dret per pujar fins la roca anomenada La Trona amb un desnivell continu de mes del 17% tot seguint el camí Vell de Prades.
风险

CREUEM CARRETERA

El camí es creuat per la carretera força cops, unes cinc o sis vegades hi farem cap, pel que cal augmentar la seguretat ja que fa moltes corbes amb visibilitats molt reduïdes.
照相

LA TRONA

Roca aïllada que deixem a la dreta del camí abans d'arribar al Pla de la Mola.
涌泉

FONT DEL ROURE

A la nostre dreta i on s'inicia un altre forta grimpada. Molt o poc sempre raja. deixem a l'esquerra un sender que mena al grau del Trencanous i a zones d'escalada.
风险

CREUEM LA CARRETERA

Encara ho hem de fer un parell de cops
峰顶

VISTA A LES ANTENES

Deixem les antenes repetidores de la Mussara a la nostra esquerra.
废墟

MAS DE JOAN PAU

El passem a tocar, queda a l'esquerra i es en aquest lloc on deixem el GR que segueix amunt per passar nosaltres pel voral esquerra de la carretera fins el Coll de la Negra.
风险

TRAM PER CARRETERA

Fem uns metres per carretera.
路口

RETORNA EL GR PER L'ESQUERRA

A punt d'arribar al coll de la Negra se'ns ajunta el GR 172 per la nostra dreta, Hi veiem una balisa que ho anuncia.
废墟

POBLE DE LA MUSSARA

El final del recorregut es el poble despoblat de la Mussara on es fa una celebració per ser aquesta la darrera edició d'un total de 20 pujades (una cada any des de 1998) organitzades pel GELSTO de Torreforta (Tarragona)
废墟

MAS DE L'ABELLÓ

Un mas en ruïnes a la vora dreta de la carretera.

3 comments

 • Photo of JORDISANTO

  JORDISANTO 2019-5-1

  Molt bon treball amic

 • Photo of Joan Marquès Griñó

  Joan Marquès Griñó 2019-5-3

  Moltes gràcies Jordi, però des de aquí te he de donar a tú les gràcies per ser l'anima i el cor d'aquesta sortida tan agradable i entretinguda. Gràcies Jordi

 • Photo of JORDISANTO

  JORDISANTO 2019-5-5

  Gracies a tú per fer-me recordad 20 anys de bons moments que hem passat amb tota la gent que han caminat al meu costat, es un record que portaré per sempre al meu cor i que tú també has fet possible, gracies de nou i que el destí ens faci coincidir algún dia, una abraçada amic

You can or this trail