时间  6小时 11分钟

航迹点数 1187

上传日期 2019年10月1日

记录日期 九月 2019

-
-
2,010 m
1,326 m
0
2.2
4.5
8.99 km

浏览次数: 56次 , 下载次数: 4次

邻近 Ogassa, Catalunya (España)

El Puig Estela pertany als Pirineus axials i és el punt màxim de la Serra Cavallera, entre les valls, al sud, del riu Ter a l’alçada de Sant Joan de les Abadesses i la vall, al nord, del riu Sagadell a Pardines. Aquesta serra formada principalment per roca calcària amb incrustacions carboníferes, presenta dos massissos, el de Puigestela a ponent i el del Pla de les Pasteres a llevant. Per ponent aquesta serra enllaça amb la de Conivella en la qual destaca el cim del Taga.
La excursió és molt còmoda, curta, agradable i fàcil per aquest vessant sud; o sigui des d’Ogassa i la farem seguint un bon tros per carena, la qual cosa permet gaudir de molt bones vistes en totes direccions.

ACCES PER CARRETERA.
Amb automòbil ens hem de dirigir fins a Sant Joan de les Abadesses. Ho podem fer per Vic i Ripoll o bé per Olot. Venint de Ripoll i just al entrar a les primeres cases de Sant Joan, hem de prendre un trencant a ma esquerra que du a Ogassa (hi ha un indicador).

Hem de fer 4,5 quilòmetres de carretera fins a Ogassa. Travessem el poble i la carretera esdevé pista revestida de ciment que, fent revolts, en 1 quilòmetre més, ens du al veïnat de Prat Pinter (antiga colònia minera). Seguim per la pista de ciment fins arribar a l'Ermita de Sant Martí d'Ogassa on deixarem el cotxe, i començarem el corriol d'ascens que s'enfila en ziga-zagues fins assolir la Portella d'Ogassa.
Un cop assolida la carena el relleu es més suau, i esdevé un recorregut carener en direcció Llevant, i que ens dona la sensació que el Puig Estela en lloc d'apropar-se cada cop s'allunya més. Proseguim per la carena, encreuament de filferrats pel bestiar que anem passant ara per un costat ara per l'altre. Ens desviem lleugerament a l'esquerra per assolir el Puig de Coma d'Olla La carena fa una lleugera baixada (-5 m) i veiem davant nostre un tercer bony, arrodonit i una mica pedregós. Ens hi atansem, en pujada, per superar-lo i en arribar-hi ja tenim el cim a tocar.
Cim del Puig Estela. (2.013 m). Està coronat per una gran fita rodona feta de rocs d’uns 2 metres d’alçada. Bones vistes en totes direccions.
La baixada la farem pel mateix camí de pujada, cap a la Portella d'Ogassa per la carena, i forta baixada fins arribar de nou al punt d'inici a Sant Martí d'Ogassa

HORARI
Cal assenyalar que aquesta ruta és molt senzilla i fins i tot es pot fer amb boira, doncs el recorregut per la pista i després la carena permeten una bona orientació.

ÈPOCA ACONSELLABLE PER A FER L’ASCENSIÓ
Aquesta ruta es pot fer tot l’any, encara que a l'hivern, a les parts més altes, podem trobar-hi neu i habitualment glaçada per l’efecte del vent. Cal evitar anar-hi al pic del estiu i al migdia, per la forta calor que podem passar. L'indret sol ser ventós.

PUNTS INTERES
Només enfilem per la carena, ja podem tenir molt bones vistes de les valls i muntanyes del Ripollès. Des del cim, en dies clars, la vista és fantàstica i així, al nord podem distingir des del Puigllançada fins el Canigó, passant per totes les muntanyes de les valls de Núria, del Freser i del Ter. Darrera de la collada de Tosses podem veure el Puigpedrós. A ponent veiem el Pedraforca i diverses serralades com les d’Ensija, Verd o Port de Compte. També hi tenim els pobles de Campelles i Pardines, l’estany del Gorg i el cim del Taga.
Al sud, tenim els pobles d’Ogassa, Sant Joan i Ripoll, tota la serralada transversal i més al fons el Montseny, Sant Llorenç i Montserrat. A llevant hi ha la pròpia serra Cavallera i cap el fons les muntanyes de Baget amb el cim del Bassegoda com al més important.

CLIMA I VEGETACIÓ
El clima i la vegetació és típica de la mitja muntanya, matollar a les parts baixes i pastures a les més altes, aquestes molt castigades pel vent. El terreny es desarbrat.
El clima es molt fred a l'hivern, on les glaçades i el vent el fan molt cru. A les parts més baixes el clima ja és més temperat, malgrat que les gelades hi sovintegen. A l'estiu la calor pot ser angoixant, encara que en dies de pluja, boira i humitat, el fred és pot fer sentir a les carenes. Un aspecte dominant és el vent, que sol bufar amb intensitat en aquesta zona. A l'estiu son freqüents i fortes, les tronades i tempestes.

EQUIPAMENTMotxilla, gorra o barret, ulleres i crema solar tot l'any. A l'hivern cal dur roba d'abric. També cal dur especialment roba protectora del vent. L'excursió es pot fer amb calçat tou, doncs tot el recorregut va per camí o per pista . També recomanem dur una màquina de retratar i uns llargavistes.
En el recorregut trobarem fonts, malgrat això recomanem dur aigua, sobretot a l'estiu.

DIRECTORI DE SERVEIS Ajuntament d’Ogassa.
Més informació al blog http://cimsdelspaisoscatalans.blogspot.com/2009/07/puigestela-2007-m.html
Waypoint

Font-Abeurador

Waypoint

Portella d'Ogassa

Waypoint

Puig de Coma d'Olla

Waypoint

Puig Estela

Waypoint

Sant Martí d'Ogassa

评论

    You can or this trail