时间  2小时 34分钟

路线点数 538

上传日期 2018年4月24日

记录日期 四月 2018

 • 评分

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
-
-
59 m
-2 m
0
1.7
3.3
6.63 km

浏览次数: 1059次 , 下载次数: 51次

邻近 Colomers, Catalunya (España)

El conjunt de Sidillà, situat sobre el turó de roca del Puig Margodell , és un dels monuments històrics més desconeguts però per contradicció, un dels més importants del Baix Empordà. Colgat sota la sorra, amagat rere bardisses i ignorat durant molt temps, Sant Romà de Sidillà, després d'una controvertida restauració de consolidació, ha estat posat de nou noticia gràcies a la recerca d’un equip d’arqueologia, que han trobat indicis que desmenteixen la historiografia explicada fins ara, que situava el conjunt històric a l’entorn del segle X i l’abandonament del poblat al segle XIV.

La recerca efectuada per Ripoll i Tuset sosté que l’església de Sant Romà de Sidillà es va aixecar al segle VIII sobre o prop d’una vil·la romana de Siciliano, Cizilano, Scidilan o Sidilianum, que ha situat el jaciment històric abans de l’època pre-romànica on fins ara estava ubicat.

Sant Sebastià, un edifici solitari uns metres al nord de Sant Romà i amb només una paret més o menys conservada, la hipòtesi apuntava a una torre de defensa. Després de l'última intervenció, avalen que es tracta d’un mausoleu funerari tardoromà, de principis del segle IV.

Una altra descoberta rellevant ha estat datar l’abandonament del poblat. Fins ara s’explicava que va ser al segle XIV degut al canvi de curs fluvial del Ter que va provocar el colgament del poblat amb sorra. Els vestigis trobats acrediten que el colgament es va produir al segle X i mai més enllà del segle XI.

Bones noticies per l'arqueologia en aquests temps tant convulsos.
L'avituallament a la Llúdriga, xiringito a la riba del Ter.

Caseta observació al Ter

兴趣点

Poalanca

Giny de treure aigua que consisteix en una barra recolzada en el punt mig, que té en un extrem una corda de la qual penja la galleda o poal i en l'altre un contrapès.
水源

Font

Resclosa- Rec del Molí-Rentador

La Resclosa i el rec del molí portaren mals de cap al poble i als Ajuntaments veïns. Sovint el mar deixava la presa bruta, embossant-se durant les inundacions. D'altres vegades enfondia la presa perquè l'aigua no arribés al rec del Molí.

Presa de Colomers

考古遗址

St Romà de Sidilla

考古遗址

Poblat Sidillà

考古遗址

St Sebastià

Pont al Rec del Molí

教堂

Sant Llenç

Temple edificat en honor al co-patró de la ciutat. Malauradament avui aquest temple ha estat molt mutilat, era una petita capella d'una sola nau acabada en un absis semicircular ultrapassat.
兴趣点

Colomers

教堂

Sta Maria

4则评论

 • 的照片 Cuca de llum

  Cuca de llum 2018-5-13

  我已使用过这条路线  查看更多

  Descobrint un patrimoni colgat per les sorres durant segles, impressionant!

 • Aldert Beimers 2018-12-3

  我已使用过这条路线  验证  查看更多

  Nice family walk!

 • 的照片 Joan Trastet

  Joan Trastet 2021-3-21

  我已使用过这条路线  查看更多

  Ruta tranquil·la i molt fàcil de fer per a tota la família. Perfecte per a dies de tramuntana perquè queda arrecerada i permet descobrir el patrimoni de casa nostra. Molt planera.

 • 的照片 Miquel Garriga

  Miquel Garriga 2021-4-12

  Montagut, gracies per publicar-la. Una ruta historica molt interessant. Salut!

您可以这条路线