Moving time  一小时 31分钟

时间  2小时 23分钟

航迹点数 1203

上传日期 2018年10月17日

记录日期 十月 2018

 • Rating

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
-
-
737 m
525 m
0
1.7
3.4
6.88 km

浏览次数: 191次 , 下载次数: 15次

邻近 Sentfores, Catalunya (España)

Per arribar al lloc d’inici seguirem la C-154 que va de Vic a Olost, i entre els qms, 3 i 4 trobarem una cruïlla a l’esquerra indicant sant Joan de Galí, on hi han plafons informatius del PR C-41.
Es una caminada fàcil de seguir, doncs és tota marcada amb franges blanques i grogues, que son els senyals del PR, junt amb pals indicadors de l'itinerari “Vic-sant Sebastià”.
Passem pel costat del mas Galí, el Roure, el pont sobre la riera de sant Bartomeu, per pista planera fins arribar al mas La Vila. Aquí es deixa la pista per enfilar per un sender molt fresat per l’aigua, amb pujada costeruda però ombrívola, que ja no deixem fins dalt del turó de l’ermita.
Un cop llegits els faristols informatius i feta la visita de l’indret, es continua per la pista de grava que surt pel vessant surt, en direcció a santa Eulàlia de Riuprimer. Arribats al pla, seguirem la pista que surt per l’esquerra, amb indicador de direcció Vic, no deixant la pista principal fins trobar de nou la cruïlla del mas la Vila, on desfarem el camí d’anada per retornar al punt de sortida.

Una caminada amb bona talaia sobre la Plana de Vic, des de l’ermita a 770 metres d’alçada , i lloc històric pel Pacte dels Vigatans, on diverses personalitats de la petita noblesa vigatana, coneguts popularment com a "Els Vigatans" i més oficialment com a Companyia d'Osona, atorgaren poders a Domènec Perera i Antoni Peguera per tal de negociar la llibertat de Catalunya amb el govern d'Anglaterra i mostrar el seu posicionament a favor de l'arxiduc Carles D'Àustria.

Llorenç Tomàs, rector del poble el 1705, va instigar la trobada a l'ermita de Sant Sebastià que havia de cristal•litzar en aquest Pacte. Un mes més tard, el 20 de juny del 1705, els comissionats Domènec Perera i Antoni de Peguera i d'Aimeric es reunirien a la capital de la República de Gènova, per a signar el Tractat de Gènova amb Mitford Crowe, l'enviat de la reina Anna d'Anglaterra.
Com a record d’aquest episodi de la nostra història, han instal•lat un original muntatge commemoratiu, a modus d’espai museístic, representant els assistents a la trobada, fets amb “acer corten”.
Son 11 figures que representen els 9 signants de la trobada, el rector que la va auspiciar i l’emissari a qui atorgaren poders; a la part del darrere de cada figura, es troba una explicació breu de l’historial de cada personatge.
Aparcament al costat de la C-154, que va a Olost de Lluçanès
L’esglèsia de sant Joan del Galí, anomenada abans sant Joan de Riuprimer, té els seus orígens al segle Xl però no conserva cap element de l’antic temple, doncs fou renovada vers el 1697. Fou l'església parroquial de la quadra de Sant Joan de Galí, políticament autònoma fins que al 1840 s'uní amb Sentfores
Sobre la riera de sant Bartomeu, passem pel pont de la Vila
De pujada anirem per la pista de la dreta; de baixada tornarem aquest punt per l'esquerra.
Antiga masia, registrada als fogatges de l'any 1553 dins la parròquia i terme de Santa Eulàlia de Riuprimer. Passat el mas, a l'esquerra de la pista es veu un forn de dues boques, potser per coure argilla.....
Un centenar de metres desprès del mas, es deixa la pista i s'agafa el caminoi de la dreta; cal baixar dins el torrent per passar sota la tanca. Es continua amunt per la Plana del Cau.
Pujadeta amb graons fets amb travessa de fusta.
Es diu que el seu orígen data del 1522, aixecada amb motiu de les pestes que assolaren el territori a principis del segle XVl. En aquest indret es van reunir 9 prohoms vigatans, un 17 de maig de 1705, per pactar les bases d’una aliança en la qual Catalunya jurava fidelitat a l’arxiduc Carles i donava suport militar i logístic a un desembarcament aliat. Una decisió que canviaria per sempre més el destí dels catalans. Forma part de la Ruta 1714 de la Generalitat de Catalunya.
Continuar per la pista de l'esquerra.
Continuar per la pista de l'esquerra.

2则评论

 • roviracoll 2019-3-21

  我已使用过这条航迹  验证  View more

  Molt ben grabada

 • 的照片 albhertot

  albhertot 2019-3-21

  Gràcies per la valoració. Salut i muntanya

You can or this trail