时间  4小时 35分钟

路线点数 1990

上传日期 2020年11月8日

记录日期 八月 2020

 • 评分

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
-
-
868 m
531 m
0
3.3
6.7
13.3 km

浏览次数: 296次 , 下载次数: 27次

邻近 Joanetes, Catalunya (España)

Una fantàstica matinal en un entorn privilegiat com és la riera de Joanetes. La ruta no té cap dificultat tècnica. No està senyalitzada i es recomana GPS. El gran alicient és el magnífic salt del Roure, imponent tant en qualsevol època, si bé per nosaltres la millor és la primavera.

Deixem el cotxe a l'aparcament municipal a prop de Can Barris i seguim la carretera del Coll de Bracons fins a la primera corva, on una pista en apropa a la riera de Joanetes, riera que salvarem per un palanca a prop de cal CAlderó.Seguim pel costat de Cal Noc i de la Vila Nova fins arribar a la Vila on agafarem el camí que surt cap a llevant pel costat dels prats fins arribar a un punt on el camí creua la riera, però nosaltre no ho fem sinó que anem pel costat del prat fins a trobar una pista que ens porta a la Gorga del Escursons.

La Gorga dels Escursons és una petita bassa precedida d'un saltant on podem observar la netedat de l'aigua i la vida del riu amb nombrosso peixos. Parem una estona i esmorzem gaudint del soroll de l'aigua i d'un entorn envejable.

Seguim pista amunt i abans d'arribar a Can Gelada, agafem un camí que s'enfila per l'esquerra. Es curiós perquè es tracte d'una camí tancat amb un cadena però necessari per arribar a la font de La Clota. Aqeust any, el temporal Glòria ha tombat molts arbres que han barrat el camí però que s'intueix molt clarament fins arribar a m¡un punt on hem de creuar el torrent i enfilar-nos fins ala font de La Clota, una font amb molta tosca que li dona un aire molt curiós.

Desfem el camí i busquem el punt vermell que assenyala el camí que remuntant els marges ens portarà fins una pista de bon seguir amb precioses vistes sobre el Puigsacalm i el Puig dels Llops. Mes endavant trobarem una porta gran oberta que hem de creuar i endinsar-nos pel camí que va pel costat de la tanca, camí senyalat amb marques grogues i que ens portarà fins el túnel de Bracons.

Aquí seguirem la pista que porta a la masia de Santmateu fins arribar a un corriol on un cartell ens indica el salt del Roure, no obstant, abans d'arribar al salt trobarem l'ermita de Sant Mateu una preciositat, una cucada del segle XIV.

Continuem el corriol fins arribar a prop de la riera, on el corriol es va fent més i més fangós fins arribar al Salt del Roure, un imponent salt de 35 metres de caiguda lliure amb un bassa o gorg a la seva base d'aigua molt neta. Hi passem estona gaudint del lloc, fins que decidim tornar pel mateix camí.

Arribats al final de l'encoltament, seguim corriol amunt fins aremontar la riera i veure el salt des de dalt com una desembocadura del petit rierol. Des d'aquí anem a buscar la carretera de Bracons i després d'uns 300 metres torbom un camí que surt per la dreta que ens poratarà a CAn Quló a Can Capdevila i fins el collet d'Ardura, on iniciarme la baixada cap a la carretera altre cop fins a Joanetes, on visitarem l'església de Sant Roma, un joia del romànic alterada amb construccions de tots esl temps, la última el campanar del segle XIX.

Des d'aquí tornem fins a CAn Barris on farem un bon vermut.
山口

COLLET D'ARDURA

Foto del Collet d'Ardura
路口

DESVIACIÓ SEGUIR PUNT VERMELL

Foto de la desviació seguint el punt vermell
教堂

ERMITA DE SANT MATEU

Foto de l'ermita de Sant Mateu
路口

ESQUERRA

Agafar el camí de l'esquerra que està tancat amb una cadena
水源

FONT DE LA CLOTA

Foto de la font de la Clota

GORGA DELS ESCURSONS

Foto de la Gorga dles Escursons a la riera de Joanetes

PALANCA

Fotos de la Palanca sobre la riera de Joanetes

PORTA

Foto de la porta que em de passar per seguir amunt
瀑布

SALT DEL ROURE

Foto del Salt del Roure
教堂

SANT ROMÀ DE JOANETES

Església de Sant Romà de Joanetes
兴趣点

SOBRE EL SALT DEL ROURE

Foto des de sobre el Salt del Roure
兴趣点

TANCA

Seguir marques grogues pel costat de la tanca

2则评论

 • 的照片 atrevinocc

  atrevinocc 2020-12-9

  我已使用过这条路线  验证  查看更多

  Gràcies pel track, si sue cal un GPS com comentes, ruta molt agradable.
  Molt ben comentada i descrita, novament, gràcies

 • 的照片 ignasi&pilar

  ignasi&pilar 2020-12-9

  A tu atrevinocc. Salut i cames

您可以这条路线