Moving time  2小时 24分钟

时间  2小时 32分钟

航迹点数 2466

上传日期 2019年1月20日

记录日期 一月 2019

-
-
147 m
99 m
0
3.5
7.0
14.06 km

浏览次数: 100次 , 下载次数: 6次

邻近 Riudellots de la Selva, Catalunya (España)

Ruta des de Riudellots de la Selva fins a Sant Andreu Salou, passant pel Pavelló Municipal de Riudellots, l'Ajuntament de Riudellots, l'església de Sant Esteve de Riudellots, la Riera de Riudevila, l'Onyar, la Riera de Benaula, i l'església de Sant Andreu de Sant Andreu Salou a l'anada, i per la Riera Gotarra, el veïnat de Sangosta de Cassà de la Selva, el Remei, l'església de Sant Quirze de Campllong, la Riera de Campllong, el túnel de la Riera de Riudevila al veïnat de l'Estació de Riudellots, i els Camps de Can Conis a la tornada.

La ruta comença al Pavelló Municipal de Riudellots de la Selva, i va baixant pel nucli del poble fins arribar a l'Ajuntament, que ràpidament enllaça amb la Plaça de l'Església, on s'hi troba l'església de Sant Esteve. Sortint de la plaça en direcció sud per un carreró estret, es creua el Cric i la Riera de Riudevila i s'enganxa de nou la carretera. Una mica més endavant, i després d'haver creuat també l'Onyar, cal desviar-se a l'esquerra en direcció a Sant Andreu Salou, tal com indica el cartell pròxim a Cal Cotorra. El camí es dirigeix a la via del tren, i la ressegueix de manera paral·lela mentre va pujant amb l'objectiu de creuar-la mitjançant el pont de davant de Can Gleies. Un cop creuat el pont, la carretera va abandonant l'asfalt fins arribar a la Riera de Benaula, on cal passar per un gual sovint inundat. Per sort, unes pedres fan de passera i ajuden a arribar a l'altre costat, que ja és terme de Sant Andreu Salou. El recorregut segueix endavant sense desviar-se fins que, més o menys un quilòmetre més endavant, es torna a trobar una carretera asfaltada (just davant del Mas Garriga). En aquest punt cal girar a la dreta per arribar, al cap de poc, al poble de Sant Andreu Salou, amb la seva majestuosa església de Sant Andreu, que es pot veure des dels pobles del voltant tenint en compte la seva situació en un punt elevat. De fet, com és lògic, des d'aquí també es poden obtenir grans vistes dels voltants, com ara del poble de Cassà de la Selva.

Sortint de Sant Andreu en direcció a Cassà, i després de creuar la Riera Gotarra, que marca el límit precisament entre Sant Andreu i Cassà, cal estar atents al desviament a l'esquerra que hi ha just al costat de Can Matetes, després de deixar enrere Can Dalmau. Seguint-lo, aviat s'arriba a la Riera de Susvalls i just a davant s'obre el veïnat de Sangosta de Cassà de la Selva. Envoltat de camps, el camí arriba a l'ermita del Remei i torna a trobar carretera asfaltada, que és la que comunica Cassà amb Campllong. Girant a l'esquerra, de seguida es pot prendre un corriol molt bonic de nou l'esquerra que segueix paral·lel a la Riera Freixeneda (que separa els termes de Cassà i Campllong) i que estalvia un tram de carretera asfaltada. Tot i que es pot seguir el corriol durant una bona estona més, es decideix abandonar-lo per anar a sortir a Can Crostó, al veïnat de Can Dionís. A partir d'aquí, se segueix la carretera fins al veïnat de Can Bosc, i des d'aquí s'acaba d'arribar al poble de Campllong, observant en primer terme l'església de Sant Quirze. Passant per davant de l'església, cal girar a l'esquerra de seguida després de superar el Poliesportiu Municipal. Aquest camí, que en un principi sembla embardissat, serà útil per estalviar-se un tram de la carretera C-25. En aquest cas, després de girar a la dreta en retrobar la carretera asfaltada, s'ha pogut observar també un bernat pescaire a la Riera de Campllong. Un cop a la C-25, i davant la impossibilitat de superar l'Onyar per cap altra banda propera, és inevitable resseguir-la un tram fins arribar a la Via Verda de Riudellots de la Selva, que es troba just després de creuar l'Onyar (una mica abans es creua el Rec de l'Agulla, que fa de frontera entre Campllong i Riudellots). El recorregut per aquest tram de la C-25 és una mica perillós, tenint en compte que hi ha força trànsit i que gairebé no hi ha voral; per sort, sembla que d'aquí a poc hi haurà un espai per als vianants que connectarà els dos pobles de manera més segura. Desviant-se a l'esquerra i prenent la Via Verda, doncs, el recorregut va resseguint l'Onyar fins arribar al túnel situat sota la via del tren que permet el pas de la Riera de Riudevila, així com també dels vianants. De totes maneres, es decideix passar pel següent túnel, que permet arribar fins a l'Estació de tren de Riudellots (al Veïnat de l'Estació), i d'aquí enfilar en direcció al Mas Joals, no sense abans haver gaudit de la posta de sol des dels Camps de Can Conis. Finalment, es decideix fer la volta per darrere de les Piscines Municipals, creuar la Pineda, i acabar arribant al Pavelló Municipal de Riudellots, punt inicial d'aquesta ruta.

Es tracta d'una ruta molt senzilla, que passa pels termes de quatre pobles diferents (Riudellots, Sant Andreu, Cassà i Campllong), i que discorre majoritàriament per camins plans i amples. L'única possible dificultat tècnica podria ser el gual inundable a la Riera de Benaula, tot i que és molt senzill salvar-lo, i la molèstia més evident podria ser el tram de la C-25 que, mentre no s'habiliti el pas per a vianants, continua sent perillós per l'estret marge que hi ha amb la carretera. Exceptuant els escassos trams amb trànsit, doncs, es pot gaudir de la tranquil·litat i del paisatge proper, jugant a endevinar recs i rierols, així com campanars veïns.
Sports facility

Pavelló Municipal de Riudellots de la Selva

Pavelló Municipal de Riudellots de la Selva
Building of interest

Ajuntament de Riudellots de la Selva

Ajuntament de Riudellots de la Selva
Sacred architecture

Església de Sant Esteve de Riudellots de la Selva

Església de Sant Esteve de Riudellots de la Selva
河流

Riera de Riudevila

Riera de Riudevila
河流

l'Onyar

l'Onyar

Pont per creuar la via del tren

Pont per creuar la via del tren
风险

Gual inundable a la Riera de Benaula

Gual inundable a la Riera de Benaula
Sacred architecture

Església de Sant Andreu de Sant Andreu Salou

Església de Sant Andreu de Sant Andreu Salou
观景点

Vista de Cassà de la Selva des de Sant Andreu Salou

Vista de Cassà de la Selva des de Sant Andreu Salou
河流

Riera Gotarra

Riera Gotarra
观景点

Vista del veïnat de Sangosta de Cassà de la Selva

Vista del veïnat de Sangosta de Cassà de la Selva
Sacred architecture

el Remei

el Remei
Sacred architecture

Església de Sant Quirze de Campllong

Església de Sant Quirze de Campllong
Wildlife sighting

Bernat pescaire a la Riera de Campllong

Bernat pescaire a la Riera de Campllong
河流

l'Onyar

l'Onyar
隧道

Túnel sota la via del tren que deixa pas a la Riera de Riudevila

Túnel sota la via del tren que deixa pas a la Riera de Riudevila
照相

Camps de Can Conis

Camps de Can Conis

评论

    You can or this trail