时间  6小时 37分钟

路线点数 2383

上传日期 2019年1月1日

记录日期 十二月 2018

 • 评分

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
-
-
1,183 m
312 m
0
3.6
7.1
14.22 km

浏览次数: 385次 , 下载次数: 30次

邻近 Alfara de Carles, Catalunya (España)

Ascensió a la Punta del Bassiol l l'Espina, situats al nord-est del massís del Port, partint d'Alfara de Carles. El recorregut transcorre per una de les zones amb millors panoràmiques i amb trams més feréstecs d'aquest singular i accidentat massís calcari, és força variada pel que fa al relleu (combinant fondalades i barrancs amb elevacions i cingleres), a la duresa del terreny (trobarem des de trams de pista, a corriols i camins pendents i pedregosos) i a la vegetació (des de pinedes i denses boixedes a zones de matollar) i està força ben senyalitzada.

La ruta arrenca del centre d'Alfara de Carles, on s'arriba per la carretera TV-3422. Començant a caminar en sentit oest per un curt tram de carretera, ens desviarem cap a l'entrada d'una ramaderia de braus, al costat de la qual comença a remuntar un corriol que recorre, en una constant pujada, el barranc del Llop pel seu vessant meridional fins al Coll d'Alfara, on confluïrem amb el GR-7. En aquesta part del recorregut les vistes cap a Alfara de Carles, el curs baix de l'Ebre, el corredor prelitoral, la Serra de Montsià i el Delta de l'Ebre són espectaculars.

Des del Coll d'Alfara una curta distància sense camí definit ens permetrà pujar a la propera Punta del Bassiol, amb vistes complementàries a l'Espina, l'altra muntanya on ens dirigirem després de prendre una drecera fitada que surt a pocs metres del Coll d'Alfara. L'Espina ofereix unes magnífiques panoràmiques en totes direccions, en trobar-nos en una de les muntanyes amb millors vistes del massís: si el dia ho permet, hi albirarem el Caro, la Punta de Bassiol, les Rases de Maraco, la Moleta d’Alfara, les Roques de Benet, les Moletes del Camp i de les Canals, la Tossa... a més d’Alfara, la vall de l’Ebre (Tortosa, el riu...) i el Delta, les serres de Montsià i Cardó, la Terra Alta...

Des de l'Espina un camí fitat ens portarà de retorn al GR-7, camí que abandonarem poc després al coll de l'Enrejolada per desviar-nos pel PR C-185 que davalla fort pel llit del barranc de les Valls, encaixonat per les carenes de la Tossa per la banda nord, i la Mola Carrascosa i el Tossal de Monclí pel sud. Quan el barranc es suavitza desemboca en una pista que passa al costat de l'enrunat Mas del Cabossa i que abandonarem per prendre el GR-171 que remunta per un corriol costerut i descompost fins al Coll d'Alfara - Paüls.

Un cop al coll, entre esplèndides vistes cap a la vall de l'Ebre, començarem a davallar cap a Alfara de Carles passant per sota de l'escarpat Tossal de Montclí per evitar el profund barranc del Toll. Superades les runes del Mas de Marí, el camí davalla cap a Alfara per un barranc secundari que desemboca a la zona de granges del Barranc del Passet, a curta distància del centre d'Alfara. En acabar haurem completat els aproximadament 14 km i 1150 metres de desnivell positiu d'una esplèndida ruta.
兴趣点

Inici Alfara (Plaça Sant Agustí)

兴趣点

TV-3422

兴趣点

Desviació

兴趣点

Corriol

兴趣点

Pas

兴趣点

Pas

兴趣点

Panoràmica

兴趣点

Cruïlla

兴趣点

Pas

兴趣点

Coll d'Alfara (GR-7)

兴趣点

Punta del Bassiol

兴趣点

Desviació a l'Espina

兴趣点

L'Espina

兴趣点

GR-7

兴趣点

Coll de l'Enrajolada (deixem GR-7)

兴趣点

Pista

兴趣点

Cruïlla (dreta)

兴趣点

Cruïlla (pista)

兴趣点

19 Mas del Cabossa

兴趣点

GR-171

兴趣点

Coll d'Alfara - Paüls

兴趣点

Mas de Marí

兴趣点

Granja

2则评论

 • 的照片 ignatius27

  ignatius27 2020-12-10

  我已使用过这条路线  验证  查看更多

  Una ruta molt xula, paisatges de la zona espectaculars. La pena es que vam tindra molt de vent

 • 的照片 Germinal V.

  Germinal V. 2020-12-15

  Efectivament, es tracta d'una zona força ventosa per la ubicació geogràfica del massis. De tota manera, em congratulo que l'hagueu gaudida.
  Salut i bona muntanya!

您可以这条路线