时间  5小时 6分钟

路线点数 3042

上传日期 2015年1月11日

记录日期 十二月 2014

 • 评分

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
-
-
1,091 m
364 m
0
2.7
5.4
10.7 km

浏览次数: 5272次 , 下载次数: 356次

邻近 Paüls, Catalunya (España)Aproximació: Arribats al Poble de Paüls, trobem un desviament a la dreta que ens indica l'acces al poble. El prenem i la carretera ens dur fins a una plaça, només arribar-hi girem el primer carrer que veiem a la dreta en pujada, gaire be en sentit invers al que veniem, aquest carrer ens dur a la zona del cementiri on hi aparquem el cotxe.

Descripció: Una ruta sense complicacions, si no fa vent, i molt bonica per fer una matinal. Aquesta variant, puja a La Punta de l'Aigua sense passar per cap de dels dos Montsagres, ni el de Paüls ni el d'Horta, d'aquesta manera remuntem en una bona pujada però molt ràpid pel Barranc de l'Escudelleta, fins a la Gilaberta, que un cop al coll, tindrem un primer tastet de les boniques vistes que veurem des del cim. Un cop a dalt, gaudirem de l'entorn esplèndid que ens ofereix aquest cim, a l'oest La Terralta i Les Roques de Benet, al sud la zona de l'Espina, el Tossal de Montclí i a la llunyania la Serra de Montsià, al nord el Tossal d'Engrilló i la Mola Grossa i a l'est la zona del Cardó, el Montsant el podem veure a l'horitzó mirant cap nord-est, tota una talaia, un cim molt ben ubicat.

Itinerari: Iniciem la ruta per la pista que hi ha a la dreta del cementiri, anirem seguint la pista sense perdre de vista les marques del GR-171. Trobem algunes bifurcacions, però nosaltres prenem sempre la de l'esquerra, on en un encreuament deixem a la dreta el camí del Montsagre, per on seguix el GR que nosaltres ja no seguim. Un cop la nostra pista  passa de llarg la Font del Morellà s'endinsa en un camp d'oliveres on hi acaba i allí mateix comença el corriol que enfila cap al Barranc de l'Escudelleta. Aquest camí va fent ziga-zagas buscant sempre la manera de superar els pràcticament 500 metres de desnivell que ens separen fins al Coll de la Gilaberta. El camí a estones s'endinsa en un bosc humit de bruc, pins i molsa, com va pel pedregar, com sempre els Ports ens ofereixen un amalgama d'entorns insuperable. En una hora i mitja, incloent la parada per esmorzar som al Coll, avui el vent bufa de forma força virulenta, especialment a partir d'aquest punt i anem una mica de corcoll.
En poc temps ens plantem al collet on hi ha una pintada que indica d'on venim, " ← Al Coll de la Gilaberta" i a l'esquerra la cresta que ens dur al cim de la Punta de l'Aigua.
Des del cim les vistes son magnífiques, un cop al collet altre cop, comencem a baixar cap al Vacarissal, una esplanada d'herba on hi trobem un aljub ben conservat i amb aigua i la cruïlla de camins amb un senyal que ens indica Paüls o Horta de Sant Joan, comencem doncs a fer la última pujada d'avui, direcció Paüls. Ben aviat arribem al Coll de l'Avenc on ja divisem el poble i aquí comença la baixada i en el primer trencall que trobem, si ens hi volem acostar girant a ma dreta hi tenim a un minut la Barraca del Jordi, un antic refugi de pastors rehabilitat. Tirem enrere i prosseguim pel nostre camí de baixada, que ara va serpentejant per un tobogan de pinassa fins a trobar el pal indicador de la Cova del Llop, un bon lloc per refugiar-si en cas de necessitat. Un cop vista la cova i la font, tornem al camí que ben aviat desemboca en una pista forestal. Haurem de estar alerta, perquè després de superar un Mas molt ben arreglat que hi ha a la dreta del camí, ens desviem a l'esquerra per un corriol en baixada que creua un camp i poc desprès desemboca a la pista forestal, a l'altura de l'Area de la Fonteta, a tocar del poble. Un bonic itinerari que ens ha fet gaudir de valent sense fer una caminada llarga. 

Observacions:  Em trobat aigua a la font del Morellà, al Pou del Vacarissal i a la Cova del Llop. Desconeixem si a l'estiu la del Morellà raja, possiblement no, però les altres dos duen aigua sempre. Aquesta ruta no te cap dificultat específica, realment molt recomanable.

更多 external

兴趣点

Avenc

兴趣点

Barraca

La Barraca del Jordi
兴趣点

Bif Dreta

兴趣点

Bif Esq

兴趣点

Bif Mas Llassa

兴趣点

Cabana

Parada per esmorzar
兴趣点

Coll

Camí de pujada al cim
兴趣点

Coll Gilaberta

兴趣点

Cova Llop

兴趣点

Final corriol

兴趣点

Font

Font del Morellà
兴趣点

Indicador

Indicador a la Cova del Llop
兴趣点

Inici

兴趣点

Mas Llassa

兴趣点

Pista

兴趣点

Pou Vacarissal

兴趣点

Punta Aigüa

兴趣点

Runes

3则评论

 • 的照片 totnatura

  totnatura 2015-4-3

  我已使用过这条路线  查看更多

  Recorregut fantàstic, bonic i sense dificultat, pe`ro amb un desnivell considerable. Les darreres ramps del Coll de la Gilaberta son dretes.

 • Anita P 2018-5-1

  我已使用过这条路线  验证  查看更多

  Un paisaje mediteraneo bellísimo, en parte salvaje, en parte modificado por los antiguos cultivos. Un camino bien marcado. Recomendable :))

 • 的照片 carleslb

  carleslb 2018-5-21

  我已使用过这条路线  查看更多

  Ruta molt bonica per boscos i prats d'alçada d’extraordinària bellesa. El camí és fàcil de seguir excepte si es passa pel Mas del Llassà, que el track retorna al camí per prats on la vegetació ha desdibuixat el camí i és més recomanable desfer el camí enrere fins a tornar-lo a trobar.

您可以这条路线