Kasalta
  • 的照片 Pujada al Fito de Miralpeix
  • 的照片 Pujada al Fito de Miralpeix
  • 的照片 Pujada al Fito de Miralpeix
  • 的照片 Pujada al Fito de Miralpeix
  • 的照片 Pujada al Fito de Miralpeix
  • 的照片 Pujada al Fito de Miralpeix

时间  一小时 11分钟

航迹点数 1314

上传日期 2016年12月18日

记录日期 十一月 2016

-
-
104 m
1 m
0
1.6
3.2
6.48 km

浏览次数: 405次 , 下载次数: 10次

邻近 Les Roquetes, Catalunya (España)

La proximitat de nuclis urbans, com són Sitges, Sant Pere de Ribes, les Roquetes i Vilanova i la Geltrú, facilita l'accés a aquesta curta però interessant caminada, que és una ampliació en quasi dos quilòmetres i uns 100 m. de desnivell, de la "Passejada pels boscos de Miralpeix". Segueix mantenint les mateixes característiques de transitar per camins i corriols dels boscos que envolten el Fitó i el Turó de Miralpeix.

Iniciem la caminada al carrer Irma Hernández, al terme de Sant Pere de Ribes, als pocs metres deixem l'asfalt i passem al terme de Sitges. El camí ens porta a un coll i cruïlla de camins, on acaba la Pujada de Sant Agustí, és el Pla de l'Agutzilet.
Seguim un camí que baixa paral·lel al Fondo de Mas Pasqualí i arribem a una confluència de camins sota el tallafoc de la línia d'alta tensió. El creuem i seguim, en el sentit de la marxa per un bonic corriol de bosc fins arribar propers a una pista, que actualment és el "Camí Pedalable Sitges Vilanova". Girem a la dreta, canviem de sentit i anem per un camí que ens retorna al tallafoc. El remuntem uns metres i seguim per un camí que puja però a la poca estona el deixem per un corriol que baixa i arribem al "camí pedalable". El creuem i comencem a pujar a La Rodona per un corriol de traça imprecisa però que no dificulta el pas. Arribem a un punt elevat i iniciem una baixada que busca el millor pas per uns petits marges entre vegetació d'aspecte feréstec. Quan el corriol perd inclinació, girem a la dreta fins arribar a una àmplia cruïlla de camins. Iniciem una circumval·lació que ens tornarà al mateix lloc, d'anada per un camí ampla i de tornada per un bonic corriol.
Arribats de nou a la cruïlla, ens enfilem per un curt pendent costerut i el corriol ens duu al "camí pedalable" que creuem per darrera vegada.
Anem per un corriol i al cap de poc arribem al camí-tallafoc de la línia elèctrica. El creuem i seguim un corriol fins a un pas que s'enfila per un petit marge. A partir d'aquest punt, la traça torna a ser imprecisa i seguim les fites. Anem guanyant alçada i fem cap a un camí molt fressat, pel que seguim pujant. Veiem un xassís de Vespino i a poca distància arribem al Fitó de Miralpeix, cota màxima de la zona.

Comencem a baixar, passem per un curiós garrofer i trobem un camí, passem pel Coll i pugem a l'antic far aeri. Baixem a l'ermita de la Mare de Déu de Gràcia i tornem al far, per continuar fins a les runes del castell, al Turó de Miralpeix. Iniciem una baixada amb fort pendent que ens duu al camí de Can Girona. Seguim el camí però el deixem per un corriol que arriba a unes petites feixes d'oliveres. Passem per la cisterna d'en Bercoc i més endavant, per unes feixes de garrofers, pugem al Coll, on hem passat fa poca estona. Continuem per un corriol, ens enfilem uns metres per un pendent de roca i seguim un corriol que enllaça al camí que ens torna al Pla de l'Agutzilet. Seguim per un corriol que puja al Puig de la Coma Roja, ara convertit en el carrer del Mirador. Baixem, sense traça per entre la vegetació i arribem al punt de sortida.

Curiositats:
La ruta transcorre íntegrament pel terme de Sitges, excepte els primers i últims metres. L'asfalt és el límit dels termes.
A pesar de la curta distància de l'itinerari i el reduït sector que abasta, ens trobarem representada gairebé tota la vegetació típica del Massís del Garraf.
Tot i tenir el mar molt proper, l'expesa vegetació impedeix veure'l fàcilment en la major part del recorregut.
Si el dia és prou clar, les millors vistes panoràmiques les tindrem en tres llocs puntuals, el primer, en el punt més elevat pujant a La Rodona, si anem uns metres a la dreta. El segon, al far aeri i per últim, pràcticament al final de la passejada, al Puig de la Coma Roja.

评论

    You can or this trail