下载

距离

7.64 km

累积高度

522 m

技术难度

中等

海拔下降

522 m

最高海拔

1,020 m

Trailrank

88 5

最低海拔

541 m

路线类型

环路

时间

7小时 14分钟

路线点数

1353

上传日期

2018年1月9日

记录日期

一月 2018
 • 评分

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
成为第一个鼓掌的人
10则评论
 
分享
-
-
1,020 m
541 m
7.64 km

浏览次数: 5070次 , 下载次数: 202次

邻近 Centelles, Catalunya (España)

Puigsagordi des de Centelles
Bella matinal, circular, a la muntanya de Centelles, on hi ha una de les vies ferrades millor equipades i també, el pont Tibetà més llarg d’Espanya i em penso que d’Europa. Té 69 metres i va ser el protagonista del vídeo Aferrats-al-SI , protagonitzat per l’Assemblea de Centelles i el poble sencer.
De fet, igual que el company MiquelVivet, he fet aquesta ruta per veure amb els meus ulls el lloc tan fantàstic que sortia en el vídeo. I no m’ha defraudat.
Poso també unes fotos amb esquemes de la Ferrata Baumes Corcades.
La ruta, l’he agafada de l’Erill, i jo només he afegit uns quants punts i fotos i he canviat la valoració per MODERADA, no pas pels passos on hi ha instal•lat graons i cordes, sinó pels passos aeris, i sobretot per l’últim pas on es travessa la via ferrada i no hi ha cap corda ni passamà instal•lat. El trobo una mica exposat. Crec que pot ser molt apte per la gent de les ferrades però pels senderistes caldria una mica més de seguretat. En canvi hi ha instal•lada alguna cordes on potser, per a mi, no hi faria falta.
ACCÉS DEN COTXE
Per arribar al poble de Centelles, cal agafar un trencall de la carretera Barcelona-Vic (C17), just a la sortida del Congost.
Després anirem a buscar la carretera de Sant Feliu de Codines i deixarem el cotxe prop de la Cruïlla del Puig Nou.
DESCRIPCIÓ DE LA RUTA
Agafem el camí del Puig Nou, i quan arribem a la cruïlla, tirarem per l’esquerra(a la tornada, venim per la dreta), fins a la casa del Puig Vell.
Agafem el camí que surt darrera de la casa, pintat amb marques grogues. Anirem pujant, fins a les Escales del Puig on farem un flanqueig per la roca amb alguns punts aeris. Al final, arribarem a un petit collet, on es pot veure una bona panoràmica. Davant, tenim el cingle del Quicarell. Passarem un altre pas de roca fins a arribar a la riera de Riucerdà. Més amunt, al cingle, podem apreciar la via Ferrada en el tram de La Tosquera. Passem la riera i entrem en una zona obaga. Més endavant podem veure un camí a l’esquerra que baixa de la Tosquera. Seguim endavant i el camí ens fa pujar una rampa de pedra i en poc temps ja som dalt d’aquest 2on grau.
El paisatge ha canviat, ara el terreny és més pla i veiem camps. Davant podem veure la paret del grau. Travessem els camps i arribem a un indicador. A l’esquerra La Costa, a la dreta el camí del Puigsagordi. Agafem dreta, per dins del bosc, i, tot seguit, ens trobem un arbres en forma de V, en mig del camí. Els agafo de referència com si fos una porta. Després trobem una tanca de filferro, la passem i més endavant el camí tomba a la dreta. És un on hi ha un petit pont de fusta. Una mica més enllà trobem la carretera amb indicadors. La travessem i agafem la carretera que puja a la dreta. Després d’uns metres trobem una altra cruïlla. A l’esquerra, un nucli de cases, a la dreta el camí del Puigsagordi. Fa molt de vent. Al final d’aquest camí, trobem una explanada amb una estelada monumental, dalt d’un pal alt i una mena de fanal de pedra, que potser sigui un pessebre. Sense figures.
És el cim del Puigsagordi. Un bon paisatge sobre el Montseny i tot el Congost.
A l’esquerra, les antenes i més enllà el morro de Porc. Al fons, el Pirineu nevat.
Fa molt de vent, és un dia molt clar però no s’hi està bé, dalt. Busco un lloc arrecerat per a menjar una taronja, faig unes fotos i cap avall. El camí surt per la dreta del “pessebre”.
El camí de baixada, és dret. Primer has de passar un filat i una mica més avall hi ha un cartell que assenyala la Ferrada. Tot seguit ja ens trobem els graons, grapes o anelles clavades a la roca. No és difícil. Quan has agafat la primera, et poses de cara a la paret i et vas despenjant sense problemes. Després el camí baixa dret i més avall va flanquejant planer dins del bosc i paral•lel a la carretera, fins que baixa una mica i la travessa. Des d’aquí també es pot veure un trm de ferrada i algú pujant-hi. Passem altra cop un filat. Baixem més avall i trobem un pla, un indicador i un mirador. El camí puja per trobar altra cop la carretera però penso que també es pot seguir pel mirador i per sota de la carretera i paral•lel amb ella. Nosaltres agafarem un tram de carretera fins a una corba on passem un altra cop el filat i anem a l’esquerra paral•lels a la carretera fins a trobar la primera corda. És fàcil. Penso que si no hi fos, també es podria baixar, però així és més còmode.
Panoràmica sobre els cingles. Tot seguit ve un bon flanqueig aeri, sense corda ni passamà fins a una altra cruïlla. Si anem recte veiem el cable passamà de la ferrada de Baumes Corcades. Hi ha un punt vermell al principi, Aquí ens hi podríem incorporar fàcilment. Més enllà ja hi ha el pont tibetà.
Agafem el corriol que surt per l’esquerra i després d’un bon tram de baixada, arribem a un collet Mirador. Molt bones vistes sobre Baumes Corcades i sobre Centelles i la seva vall i can Terrades. També es pot veure el pont tibetà. Acaben de passar les vaques i ho han deixat tot perdut. Se m’acut que aquest petit prat-mirador l’han pres com el seu vàter. Has d’anar en compte al caminar de no trepitjar un regalet.
El camí és clar i ben marcar en groc. És l’únic que baixa. No agafar la pista que planeja. El camí baixa molt dret i primer trobem una corda que ens ajuda a fer un flanqueig. Aquesta si que fa falta. Tot seguit en trobem una altra de corda i també uns graons de ferro clavats a la roca. Tot va molt bé. Uns metres més avall trobem una altra corda. Potser, aquesta última no caldria però proporciona més comoditat i seguretat.
Després d’un curt tram ens trobem un passadís totalment aeri i que creua la ferrada vertical amb les seves anelles i el seu cable. En molta compta passem per sota el cable. No es veu el que hi ha darrera perquè el passadís fa corba cap dins. Quan passem el cable i traiem el cap, veiem que el voladís només continua una mica més i el següent tram ja no és tan exposat. Al meu parer en aquest tros caldria posar-hi com a mínim un passamà o una corda, per a donar més seguretat als senderistes.
El camí baixa, fent una corba i més avall trobem el cartell de la ferrada que hem travessat. Uns pocs metres més avall veiem una roca tota gastada i com corcada. Cruïlla de camins. El camí passa per camps fins a un desviament a l’esquerra. Veiem una hípica. Baixem, fins a trobar la cruïlla. A partir d’aquí ja anem pel mateix camí que hem pujat, fins arribar a la carretera i al cotxe.
Espero que us agradi la ruta com a mi m’ha agradat. Gràcies al company Erill per compartir.
Salut i República.


VARIANTS
Després de fer la ruta i haver estudiant d’altres publicades pels companys de Wikiloc, caldria fer les següents consideracions:
1. Dividint aquesta ruta en el tram de pujada i el tramde baixada, podríem dir que el més complicat seria el tram de baixada, que és el que he valorat com MODERAT. Sobretot des del waypoint indicador i pista. No obstant, si aquest tram es fa de pujada, baixaria de grau perquè sempre és més fàcil grimpar que desgrimpar. Això és el que han fet els companys MIQUELVIVET i CALANDRACA.
2. Des de dalt el cim, hi ha altres alternatives per baixar:
a) La que aquí es presenta de pujada, la fan de baixada els companys BOTA, IMLADRISI AVIPEP, per una variant que surt una mica més avall de la carretera (waypoint indicador i pista), la qual cosa fa que la qualificació sigui FACIL, perquè salva el tram més complicat.
b) Donant la volta per Viladecols i Mas Banyeres com ha fet els company MIQUELVIVET i TBACH. (Fàcil)
c) Donant una volta més ampla i carenejant per la Grialera, creu de castellar i antenes i grau del racó com els companys CALANDRACA i IMLADRIS (Fàcil).
Gràcies a tots per compartir.
停车场

Inici

Inici
路口

Agafar dreta. El Puig Nou

Agafar_dreta._El_Puig_Nou
山间小屋

Casa

Casa
路口

Anar dreta

Anar_dreta
山间小屋

El Puig vell

El_Puig_vell
信息点

Seguir marques grogues

Seguir_marques_grogues
危险

Pas

Pas
信息点

Escales del Puig

Escales_del_Puig
危险

Pas aeri

Pas_aeri
山口

Petit collet

Petit_collet
危险

Un altra pas de roca

Un_altra_pas_de_roca
信息点

Via ferrada sector Tosquera de Vinyoles

Via_ferrada_sector_Tosquera_de_Vinyoles
信息点

Escales que pugen el grau

Escales_que_pugen_el_grau
路口

Desvio cami baixada a la Tosquera

Desvio_cami_baixada_a_la_Tosquera
信息点

Asobre del 2on grau

Asobre_del_2on_grau
路口

Indicador

Indicador

Porta d'arbres

Porta_d'arbres

Pas del filat

Pas_del_filat

Gir a la dreta i pont

Gir_a_la_dreta_i_pont
路口

Pas carretera i indicadors

Pas_carretera_i_indicadors
路口

Dreta

Dreta
高峰

Cim del Puigsagordi

Cim_del_Puigsagordi
全景

Paisatge

Paisatge
路口

Agafar camí baixada

Agafar_camí_baixada
信息点

Desviament Ferrada

Desviament_Ferrada
体育中心

Graons

Travessem el filat i la carretera

Travessem_el_filat_i_la_carretera
路口

Indicador i pista

Indicador_i_pista
体育中心

Corda

Corda
全景

Panoràmica

Panoràmica
危险

Flanqueig aeri

Flanqueig_aeri
信息点

Ferrada Bauma Corcades

Ferrada_Bauma_Corcades
路口

Fi flanqueig aeri i desvío a l'esquerra.

Fi_flanqueig_aeri_i_desvío_a_l'esquerra.
全景

Mirador i vàter de vaques

Mirador_i_vàter_de_vaques
路口

Agafar camí que baixa (marques grogues)

Agafar_camí_que_baixa_(marques_grogues)
体育中心

Corda flanqueig

Corda_flanqueig
体育中心

Un altre pas de corda i anelles

Un_altre_pas_de_corda_i_anelles
体育中心

Un altre pas de corda

Un_altre_pas_de_corda
危险

Pas aeri travessant Ferrada

Pas_aeri_travessant_Ferrada
信息点

Desvío ferrada

Desvío_ferrada
照片

Pedra corcada

Pedra_corcada
路口

Esquerra

Esquerra
路口

Cruïlla

Cruïlla
停车场

Arribada

10则评论

 • 的照片 Manel_49

  Manel_49 2018年1月12日

  Espectacular per les fotos i pels enllaços. Molt ben documentada: Felicitats. grràcies per compartir.

 • 的照片 mamoros714

  mamoros714 2018年1月15日

  Gràcies Manel.
  De veritat, aquesta sortida la vaig gaudir molt. No només perquè aquí es fa fer el vídeo 'Aferrats al Si', per a la campanya de l'1 d'octubre, sinó també perquè és un racó excepcional i extraordinàriament ben equipat per a practicar aquest nou esport, molt més segur que l'escalada, que és les Vies Ferrades.
  Només vaig patir una mica en algun pas aeri, que es torna més arriscat quan vas sol.
  Abans, intentes documentar-te bé, però com que els comentaris sempre depenen de la valoració de qui fa la ruta, tot acaba sent una mica subjectiu.
  Només va ser un moment i, malgrat tot, va pagar la pena de fer-la.
  Molt recomanable!

 • mussola 2018年3月11日

  我已使用过这条路线  验证  查看更多

  Bona ruta per un entorn fantàstic.

 • 的照片 Guillem Plans

  Guillem Plans 2019年1月25日

  Hola Magí,
  Si la ruta transcorre per una via ferrata, crec que el més convenient seria canviar la icona.
  Si no, pot crear confusió.

  Gràcies

 • mussola 2019年1月25日

  En aquest cas va transcórrer tota pel camí, evitant la via ferrada. Varem anar trobant algú que sí que la feia, ja que el camí i la via ferrada coincideixen en alguns punts.
  Gràcies pel comentari.

 • 的照片 Guillem Plans

  Guillem Plans 2019年1月25日

  Moltes gràcies per l'aclariment.

  Salut!

 • mussola 2019年1月25日

  Ara he vist que he contestat un comentari d'una ruta que no era meva😅. Suposo que la vaig seguir, per això he rebut un avís de comentari.
  Disculpeu la intromissió, però nosaltres, en aquest cas, la vam fer pel camí.

 • 的照片 Guillem Plans

  Guillem Plans 2019年1月25日

  En cap cas, i amb el permís del "creador" de la ruta, ho considero una intromissió, al contrari, aquest diàleg és molt positiu i resol dubtes a l'usuari.
  Una altra vegada gràcies mussola!

 • 的照片 Magí Alsina

  Magí Alsina 2019年1月25日

  I tant. mussola, Guillem, us agraeixo els vostres comentaris. És el que diu en mussola. La ruta només passa per algun punt de la via ferrata, al creuar-la. Però no és una via ferrata i així està assenyalat.

 • 的照片 Magí Alsina

  Magí Alsina 2019年1月25日

  I parlo pel company miquel714.

您可以这条路线