时间  2小时 57分钟

路线点数 1027

上传日期 2021年1月13日

记录日期 一月 2010

-
-
545 m
169 m
0
3.0
6.1
12.16 km

浏览次数: 29次 , 下载次数: 1次

邻近 Sant Cebrià dels Alls, Catalunya (España)

Més informació a "Veure més" i a https://reptesmuntanyencs.cat/puig-darques/


Caminada feta seguint el sentit contrari a les agulles del rellotge
Cartografia: ICC
Mapa: Baix Empordà 1:50000
Es pot arribar al punt d'inici amb cotxe normal, sempre amb les precaucions que s'han de tenir quan es condueix per pista de muntanya.

Aquesta proposta és una còmoda passejada, circular, fins al Puig de la Gavarra, cim comarcal del Baix Empordà i el Puig d'Arques. Gairebé el 95 % del recorregut es fa per pista forestal molt ample i en molt bon estat. Transitem per un tram del GR 92-2, per el sender PR-C 103 i per el sender local de Calonge. No trobarem gaires ombres ni fonts així que no es recomanable fer aquesta excursió a l'època d'estiu. El recorregut és d'uns 12,5 quilòmetres i es fa un ascens acumulat de 430 metres.
El punt de sortida i arribada el vam situar a l'indret anomenat Creu de Can Carbó. Per arribar a aquest punt ens haurem de situar al quilòmetre 13,400 de la carretera GI660, de La Bisbal d'Empordà a Calonge. Anirem a trobar el Carrer Oliveda i el seguirem per la dreta, en sentit N. Als pocs metres trobarem una illeta amb una petita palmera. Aquí girarem a l'esquerra per anar a trobar el Carrer de l'Acacia, sempre en pujada. Arribarem a trobar un carrer que talla el nostre sentit de la marxa. Prendrem direcció esquerra fins arribar al final de carrer, a on veurem un cartell indicatiu que ens informarà de la direcció a seguir per anar al Puig d'Arques. Prendrem la pista de terra i farem un recorregut d'uns 2.200 metres per arribar al lloc on deixarem el cotxe.
La Creu de Can Carbó és un encreuament de camins senyalitzat amb cartells homologats. El recorregut proposat es fa seguint el sentit contrari a les agulles del rellotge així que agafarem la pista que en direcció NW inicia una suau baixada. Després de recórrer uns 500 metres trobem una pista secundària que surt a la nostre esquerra en un fort revolt de la pista. Seguirem per la pista en sentit E, deixant la pista principal, que continua baixant. Creuarem un pont una mica amagat per la vegetació i continuarem en sentit NE fins sortir de nou a una pista més ample. Seguirem caminant en sentit NW durant 150 metres. Trobarem una cruïlla. Girarem a la esquerra, en sentit W per anar a trobar el mas Can Carbó. Abans d'arribar a aquest mas, en restauració, ens haurem trobat amb una cruïlla, la pista que continua recta està barrada per una cadena i al dreta continua, en forte pujada, altre pista. Totes dues son opcions bones ja que agafem la pista que agafem, arribarem al mas. En aquest lloc hem d'anar a trobar una pista que puja per un costat de la casa i que comença a tapar-se amb la vegetació. Anirem seguin aquesta pista, sempre en pujada i prenent direcció NE a les diferents cruïlles que ens podem trobar fins que, després d'uns 850 metres tronem a sortir a una pista principal. Girarem a l'esquerra, en sentit W. Havent recorregut 650 metres tornem a trobar altre pista. La seguirem en sentit SW i ja no la deixarem fins arribar a Sant Cebrià dels Alls. Ara ja ens trobem a un GR i haurem d'anar seguint les indicacions que ens manen cap al Puig d'Arques. Arribarem a una cruïlla senyalitzada amb un pal que ens indica la direcció a prendre per anar al Puig de la Gavarra i el Puig d'Arques. Haurem de deixar el GR i agafar el PR-C 103, pujant per una pista secundària que puja per la nostre dreta en sentit NW. Als pocs metres de pujada arribarem a una cruïlla. Primer continuarem per el PR, girant a la nostre esquerra, per pujar al Puig de la Gavarra. Fet el cim, tornarem sobre les nostres passes fins la cruïlla anterior i ara seguirem per la esquerra, per enfilar un sender entre alzines que ens pujarà fins a la plataforma del Puig d'Arques.
Després de gaudir de les vistes, si el dia ho permet, baixarem de la plataforma que fa de mirador i agafarem un corriol que segueix per sota de la plataforma, en sentit NE, per visitar el Dolmen del Puig d'Arques. D'aquest punt continuarem baixant, entre alzines, en sentit NE per anar a trobar la pista forestal. Arribats a aquesta pista, seguirem per la nostre dreta fins tornar a sortir a la Creu d'en Sabater, lloc per que ja hem passat de pujada. Ara agafarem la pista que en sentit S, mana cap a Calonge. Ara transitem pel sender de petit recorregut de Calonge. No el deixarem fins arribar a Can Tallades. Aquí deixarem el sender de petit recorregut i prendrem la pista que, en sentit NE, en 990 metres ens portarà al punt de destí.
兴趣点

001

DPP esquerra dir E
兴趣点

002

Gir esquerra
兴趣点

003

SPP esquerra
兴趣点

004

SPP dreta
兴趣点

005

Gir esquerra porta
兴趣点

006

Cami dta planella
兴趣点

007

Dreta
兴趣点

008

Esquerra PP
兴趣点

009

SPP esquerra
兴趣点

010

Sant Cebria dels Alls
兴趣点

011

Estanyots del Castell
兴趣点

012

SPP esquerra
兴趣点

013

SPP
兴趣点

014

Seguir indicacions
兴趣点

015

D GR agafem PR-C 103
兴趣点

016

SPR esquerra
兴趣点

017

Puig de la Gabarra
兴趣点

018

Mirador Puig d'Arques
兴趣点

019

Dolmen Puig d'Arques
兴趣点

020

Dreta
兴趣点

021

SPP dreta
兴趣点

022

Calonge
兴趣点

023

Dreta
兴趣点

024

Dir Calonge
兴趣点

025

Dir Calonge
兴趣点

026

Esquerra SPP
兴趣点

027

Inici i final

评论

    您可以这条路线