时间  7小时 56分钟

航迹点数 1783

上传日期 2017年10月22日

记录日期 十月 2017

-
-
1,373 m
604 m
0
3.9
7.9
15.72 km

浏览次数: 1347次 , 下载次数: 69次

邻近 Corsavell, Catalunya (España)

Itinerari circular amb inici i final al Collet de la Teia anant per la Serra de Corsavell i tornant pel Caire de Cornadells, Coll de Riu, Can Sala, Sant Miquel, Can Nou i Sant Martí.

Ubicació del Collet de la Teia: https://goo.gl/maps/gjExFWnPAwj

DESCRIPCIÓ DE L'ITINERARI:
Km. 0,000 – Collet de la Teia. Agafem la pista de terra en direcció NE. Pal indicador.
Km. 0,489 – Deixem la pista i agafem el corriol que puja per l’esquerra. Rètol de Fusta: St. Joan de Bossols. El camí guanya alçada sense treba.
Km. 1,389 – Sant Joan de Bossols. Es tracta d’una capella i antic santuari, que va estar habitat fins l’any 1915, protegit com a bé cultural d’interès local però que donat el seu estat, no deu ser gaire. Continuem en direcció E-SE guanyant alçada suaument.
Km. 2,012 - Puig dels Moros (964m). Si volem accedir haurem de desviar-nos uns metres i assolir el fil de la carena.
Km. 2,395 – Coll de la Daina (956m). Un rètol de fusta, que ha perdut gran part de la seva utilitat, intenta indicar-nos que per la dreta aniríem a Can coll de Pincaró – St. Bartomeu de Pincaró – Costoja i per l’esquerra a Puig Escaleró – Refugi de Bassegoda – Puig de Bassegoda. Bona panoràmica cap el Sud, el Mont, Tossa d’Espinau i Puigsou destaquen. Continuem per l’esquerra.
Km. 2,556 – Bifurcació. Un rètol enganxat a la roca, que es conserva molt millor, ens indica que per l’esquerra es baixa cap el refugi de Bassegoda i per la dreta es puja al Puig Escaleró i al Puig de Bassegoda. Agafem aquesta direcció. El camí baixa una mica per la dreta i s’enfila pel bosc, s’ha d’anar atent per no perdre el rastre.La pujada, mentre voregem les Cingles de Can Nou i fins que assolim la carena és molt feixuga.
Km. 3,197 – Ja estem dalt i la pendent disminueix considerablement.
Km. 3,763 – Puig Escaleró (1175m). Cal apartar-se del camí uns metres a la dreta. El cim no es gaire marcat i el terra es de roca calcària i està clivellada per l’acció dels elements. Bones vistes cap el massís del Canigó. Continuem amb tendència W-SW amb suau baixada.
Km. 5.268 – Coll de Bassegoda (1102m). Cruïlla de camins. La pista de terra que creua el Coll per l’esquerra podríem anar a Albanyà tot passant per Can Nou o fins i tot a Beuda pel Collet de Can Nou i per la dreta a Pincaró o bé tornar a Albanyà per la Molina. El GR 11 també passa per aquest coll per l’esquerra als pocs metres deixa la pista i continua en direcció al refugi de Bassegoda i per la dreta a pocs metres deixa la pista i es dirigeix cap el Coll de Principi. Creuem la pista i continuem pel camí amb marques grogues de Itinerànnia.
Km. 5,604 – Sortim a una pista de terra que per la dreta ens portaria al Coll de Principi i per l’esquerra al Pla de la Bateria, on es dirigim però, en lloc de seguir la pista prenem una drecera tot creuant la pista que tornarem a trobar.
Km. 5,737 – Tornem a sortir a la mateixa pista i arribem al Pla de la Bateria. Creuem el Pla en direcció W-SW i comencem la darrera pujada forta tot seguint les marques grogues o inclòs les taronja i verda. La vista panoràmica es va obrint cap el Nord i l’Est.
Km. 6,409 – Arribem al peu del tram equipat, darrers metres que ens separen del cim. Superem el primers metres per uns esglaons herbosos i ja en la roca, primer, cap a la dreta superant petits relleixos i seguidament cap a l’esquerra fins a situar-nos en la canal. Trobem el primer tram equipat amb una cadena i 3 grapes que superem sense gaires complicacions. Arribem a un petit replà i ens trobem el segon tram en les roques de l’esquerra, una cadena i alguna grapa ens situaran en el darrer tram amb una cadena i un parell de grapes. Uns metres més caminant i ja som al cim.
Km. 6,492 – Puig de Bassegoda (1373m) #100CIMS. La millor panoràmica de tota l’Alta Garrotxa. Entre altres podrem veure al Nord el massís del Canigó (Pic Rougeat, Puig dels Tres Vents i Pic Gallinasse) al NE el Roc de la Campana, Roc del Comptador i Pic de les Salines; cap a l’E el Puig de Pradets, Sant Salvador Saverdera, el Pení i la Badia de Roses; Cap al SE el Mont, les Gavarres, Puigsou; cap el S Puigsallança, Turó de l’Home, Matagalls, Aiats, Cabrera, Puigsacalm, Puig Cubell i Puig de la Picoca; cap el E i NE Montpetit, Montmajor, Cap de la Gallina Pelada, Puig de les Bruixes, Montnegre, Puig Estela, Puigllançada Puigmal d’Er, Pic Infrior de la Vaca, i Bastiments. Baixarem pel mateix tram equipat pel que hem pujat.
Km. 6,577 – Peu del tram equipat. Continuem en direcció S-SW tot vorejant el cim.
Km. 6,699 – Deixem a l’esquerra la drecera que baixa vertiginosament cap el Coll de Riu. Des del camí veiem la marca en forma de creu, verda i taronja per evitar confondre amb el camí habitual.
Km. 6,870 – Hem d’estar atents per no continuar recte i canviar de direcció NW per anar a buscar una mena de collet i canviar de vessant.
Km. 6,992 – Collet. Canvi de vessant baixem per dins d’un bosc de pi roig.
Km. 7,290 – Caire de Comadell. Sortim del bosc i baixem pel caire del cingle, a trams tartera a trams grans blocs de pedra. (W-SW). Bona vista sobre el Martanyà.
Km. 7,994 – Entrem en un bosc i continuem baixant (SW-S)
Km. 7,729 – Coll de Santa Maria. Bifurcació. Per la dreta aniríem cap el Coll Roig i per l’esquerra cap a la Mare de Déu de les Agulles. Continuem per l’esquerra.
Km. 8,623 – Deixem a l’esquerra una drecera que porta directament a la pista que agafarem més endavant.
Km. 8,798 – Església de la Mare de Déu de les Agulles. És un temple del segle XII. Deixem l’ermita retornant per on hem vingut fins trobar a ma dreta una roca amb una creu groga i una creu verda i taronja, per tal que la gent que puja al Bassegoda no s’equivoqui, i tirem amunt (NE-E).
Km. 8,997 – Retrobem per l’esquerra la drecera que hem vist abans d’arribar a l’ermita. Continuem per la dreta.
Km. 9,019 – Sortim a una pista de terra i continuem en la mateixa direcció.
Km. 9,686 – Coll de Riu. Cruïlla de camins. Pal indicador. En direcció SW aniríem al Coll d’Espinabell, cap al nord la drecera que dur al Puig de Bassegoda per les Clopeteres. Continuem per la pista en direcció E fent un parell de revolts.
Km. 10,10 – Sortim a la pista principal. Per la dreta aniríem a Can Nou i per l’esquerra al Coll de Bassegoda. Seguim per l’esquerra uns metres prestant atenció a trobar unes fites a la banda dreta.
Km. 10,27 – Una fita ens indica que comença el corriol que ens durà a Can Sala. Just a l’inici veiem les runes de Can Corella i anem cercant el camí molt perdut en aquest tram. Trobarem algunes fites i marques grogues que ens ajudaran a navegar per aquest bosc. Un cop arribem al torrent el camí és més evident.
Km. 11,07 – Sortim a la pista que ve de Can Nou. Continuem en direcció E.
Km. 11,19 – Can Sala. És un gran casal d’origen antic, molt transformat al segle XVIII ( a la linda de la porta hi ha el nom de Jaume Sala i la data de 1796)
Km. 11,26 – Sant Miquel de Bassegoda. Antiga església parroquial del veïnat de Bassegoda protegida com a bé cultural d’interès local, la primera notícia documental és de l’any 1280. Continuem en direcció NE.
Km. 11,56 – Refugi Bassegoda – Can Galan. Cal demanar la clau a Can Nou, que està a 7 minuts del refugi en direcció a Albanyà tot seguint el GR-11. A Can Nou es pot demanar menjar i beure (refrescos, cafès...). Preu de pernoctació al refugi: 4 € per persona. Can Galan és l'antiga escola del poble, cedida al C.E. Empordanès, el qual l'habilità com a refugi. Es demana que es respectin les normes habituals de convivència en refugis de muntanya.
Enllacem amb el GR 11 que per l’esquerra puja en direcció al Coll de Bassegoda. Continuem en direcció NE.
Km. 11,78 - A l'esquerra deixem el camí que puja al Coll de Daina.
Km. 12,04 – Sortim a la pista principal a l’alçada de Can Nou. Seguim per la pista.
Km. 12,33 – Font de Can Nou. Font d'aigua potable. És una gran font que servia d’abeurador i de rentador. A dia d’avui no hi ha aigua.
Km. 12,78 – Bifurcació. Planell i Pal informatiu. Per la dreta direcció a Beuda. Continuem uns metres per l’esquerra en direcció a Albanyà.
Km. 12,85 – Deixem la pista per la dreta. Atenció fita. El camí és clar i evident. Marques grogues.
Km. 13,57 – Sant Martí de Corsavell – S XII. Sant Martí de Corsavell és una església romànica, protegida com a bé cultural d'interès local. Pocs metres avall d'aquest edifici hi ha la Torre de Corsavell. El camí continua per la banda esquerra de l’església en lleugera pujada.
Km. 14,51 – Sortim a la pista principal i continuem en direcció a Albanyà (NE)
Km. 15,41 – Collet de la Teia. Principi i final de l’excursió
路口

Pal indicador - Sant Joan de Bossols

DIrecció Sadernes pel Coll de Bassegoda
路口

Bifurcació - Pal indicador

Bifurcació_-_Pal_indicador
Sacred architecture

Sant Joan de Bossols

Sant Joan de Bossols, de Baussols o de Mussols, és una capella i antic santuari dalt d'una penya al municipi d'Albanyà protegit com a bé cultural d'interès local. És al nord-oest del nucli urbà d'Albanyà, al bell mig de les serres de Mussols i Corsavell, a la banda de llevant del puig de Mussols, en un terraplè escarpat. La imatge gòtica de la Mare de Déu de la Paloma, que es portà a Lliurona, és originària d'aquí. Antigament pertanyia a l'extingit municipi de Bassegoda, pertanyent a la comarca de la Garrotxa.
路口

Coll de Daina

El rètol diu: ---------> Can coll de Pincaró – St. Bartomeu de Pincaró – Costoja <-------- Puig Escaleró – Refugi de Bassegoda – Puig de Bassegoda.
Waypoint

Bifurcació

峰顶

Puig Escaleró

隘口

Coll de Basegoda

Important cruïlla per on discorre, entre altres el GR 11
Waypoint

Pla de la Bateria

Extens prat que convida a acampar.
Waypoint

Inici tram equipat

A dia d'avui es troba en bones condicions.
峰顶

Puig de Bassegoda

El Puig de Bassegoda o simplement el Bassegoda és un cim amb 1.373,7 metres d'altitud. La seva característica forma punxeguda, la seva alçada i el fet d'estar aïllat dels altres cims més propers el fan fàcilment identificable. Als peus del puig de Bassegoda pel seu vessant nord-oriental hi neix el riu Borró, afluent del Fluvià. Hi ha una placa commemorativa que va posar el CEO (Centre Excurionista d'Olot) l'any 1971 i restaurada l'any 1980 on es recorda que Marià Vayreda hi va situar el començament de la Punyalada. << Dalt del Puig de Bassegoda, com posat exprés per a confort de l'excursionista afadigat, hi ha un canapè de blaníssima herba i sòlid respatller de pedra, on algun temps jo m'hi asseia sovint, contemplant sempre amb el mateix interès el grandiós panorama que s'estenia a mos peus. >>
路口

Drecera a Coll de Riu

Aquesta drecera evita baixar a l'ermita de la Mare de Déu de les Agulles i anar directament a la pista que porta a Coll de Riu
Waypoint

Collet

路口

Collet de Santa Maria

Sacred architecture

Mare de Déu de les Agulles

Petit edifici romànic del segle XII. Era tradició de clavar agulles als vestits de la imatge que s'hi venerava, les quals després es consideraven miraculoses.
Waypoint

Bifurcació

隘口

Coll de Riu

Waypoint

Bifurcació

路口

Drecera a Can Sala

Sacred architecture

Sant Miquel de Bassegoda

Sant Miquel de Bassegoda és una antiga església parroquial del veïnat de Bassegoda al municipi d'Albanyà protegit com a bé cultural d'interès local. Té una sola nau amb coberta de volta apuntada i absis semicircular orientat a llevant, presenta finestra central i cornisa. La porta d'ingrés al temple és a migdia, juntament amb dues finestres. El campanar d'espadanya de doble obertura i sense campanes és a ponent, lloc on hi ha també una finestra. A l'interior una cornisa recorre els murs i presenta algunes ornamentacions de boles en alguns punt concrets.
山区客栈

Can Galan - Refugi de Bassegoda

aquest refugi no és guardat, i encara que disposa de vint lliteres, aquestes no tenen ni matalàs ni mantes. No hi ha electricitat ni lavabo, però disposa d'aigua a l'exterior i d'una xemeneia, i s'hi pot cuinar. Tampoc hi ha telèfon ni emissora de ràdio.
配置

Can Nou

Can Nou fou una de les cases més grans i més importants del veïnat de Bassegoda. Actualment és l'única que està habitada permanentment. És una àmplia masia de planta rectangular i teulat a dues aigües amb els vessants vers les façanes laterals.Disposa de baixos, amb la porta central d'accés feta de carreus molt ben tallats i obertures de ventilació menudes. La planta-habitatge s'organitza a partir de la sala de convit a la qual s'obren la porta d'accés a la cuina i a les nombroses cambres; a la façana principal s'obre una gran arcada de mig punt i petits balcons, mentre que a les laterals les obertures són quasi inexistents. El pis superior era destinat a golfes i va disposar d'una gran arcada de mig punt avui cegada.El mas està voltat de cabanes i petites pallisses molt senzilles, amb teulats a un sol vessant. Can Nou fou bastit amb pedra menuda del país, poc treballada, llevat dels bons carreus cantoners.
路口

Drecera a Sant Martí de Corsavell

Sacred architecture

Sant Martí de Corsavell

Sant Martí de Corsavell és una església romànica, protegit com a bé cultural d'interès local. Pocs metres avall d'aquest edifici hi ha la Torre de Corsavell.

评论

    You can or this trail