Moving time  一小时 51分钟

时间  3小时 10分钟

航迹点数 1894

上传日期 2018年4月30日

记录日期 四月 2018

 • Rating

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
-
-
212 m
-4 m
0
2.8
5.6
11.21 km

浏览次数: 428次 , 下载次数: 14次

邻近 Sant Pol de Mar, Catalunya (España)

Proposta d'SL Paisatges de la Vallalta (Sant Pol de Mar i Sant Cebrià de Vallalta). 2a pràctica del curs de Tècnic de Senders de la FEEC
照相

01 Plaça de la Vila (Ajuntament i Oficina de Turisme de Sant Pol de Mar). Inici del sender

Se segueix pel Carrer Consulat del Mar cap avall (sentit Barcelona).
照相

02 Can Coromines. Es gira a la dreta

Se segueix pel Carrer Ignasi Mas Morell.
照相

03 Hostal Pancheta. Es gira a l'esquerra

Se segueix amunt pel Carrer Abat Deàs.
照相

04 Església de Sant Jaume. Es pugen les escales

Se segueix amunt pel Carrer Joan Maragall.
照相

05 Pont sobre l'N-II i Cementiri. Se segueix recte

Se segueix recte pel carrer que puja seguint el mur del cementiri.
照相

06 Final del mur del cementiri. Se segueix recte

Se segueix pel carrer que va recte i en pujada.
照相

07 Pi del Soldat. Fi de l'asfalt. Se segueix recte

Se segueix recte per la pista de terra ampla que puja.
照相

08 Pont sobre la C-32. Tram d'asfalt curt. Se segueix recte

Se segueix recte per la pista, que va pujant fent una marrada.
照相

09 Cruïlla. Se segueix per l'esquerra

Se segueix pujant cap a l'esquerra per la pista principal.
照相

10 Cruïlla en un punt amb bones vistes. Se segueix recte i avall

Se segueix recte i en baixada per la pista principal.
照相

11 Cruïlla. S'enllaça amb una pista que ve de l'esquerra i una altra que ve de la dreta

Se segueix baixant fins a la cruïlla de carreteres que hi ha a prop.
照相

12 Enllaç de carreteres. Es gira a la dreta per pista asfaltada

Amb precaució, es passa a la vora de l'enllaç de carreteres i es gira a la dreta per una pista asfaltada que puja i que passa pel costat d'un pi solitari. Indicació del restaurant La Hacienda.
照相

13 Cruïlla. Se segueix recte i amunt per la pista asfaltada

Se segueix pujant per la pista asfaltada i es deixa una pista secundària a l'esquerra que baixa.
照相

14 Cruïlles. Es deixen a la dreta tres accessos consecutius a tres finques privades

El tercer dels accessos a la dreta és el de la bonica masia de Can Roca. Se segueix recte i amunt per la pista asfaltada.
照相

15 Cruïlla. Es gira a l'esquerra per pista de terra

Es deixa la pista principal asfaltada que puja i s'agafa la que surt a l'esquerra sense asfaltar en baixada. De seguida es passa a prop de les naus d'un polígon industrial.
照相

16 Cruïlla. S'enllaça amb una pista privada que ve de la dreta

Se segueix recte en el mateix sentit que ja es portava. Ens anem endinsant a la Vallalta.
照相

17 Camp de golf. Cruïlla. Es gira a la dreta

Es gira a la dreta en angle recte per seguir la pista que porta ja sense equívoc a Sant Cebrià de Vallalta. Ara es té el camp de golf a l'esquerra i el bosc a la dreta.
照相

18 Fustes Missé. Es deixen dos accessos a finques particulars a la dreta

Després de deixar a la dreta dos accessos consecutius a finques particulars es passa entre l'aparcament i l'empresa Fustes Missé, seguint sense equívoc la pista principal que va resseguint la vall, deixant, al cap de pocs metres, una altra pista particular a la dreta en pujada. De seguida es voreja la riera de la Vallalta i es comença a veure el campanar de Sant Cebrià de Vallalta.
照相

19 Cruïlla. Se segueix recte. Comença un tram asfaltat

Se segueix recte i de pla cap a uns plàtans i una casa propera que queda a la dreta de la pista, deixant abans una pista a la dreta en pujada.
照相

20 Cruïlla, abans d'arribar a les primeres cases de Sant Cebrià de Vallalta. Es gira a la dreta

Es gira a la dreta per pista asfaltada i amb senyalització de l'Eix Central de la Xarxa de Camins del Maresme, en direcció al Coll de l'Era d'en Mora (a 2,8 km). També s'enllaça amb l'SL-C 102 (sender de les Torrenteres de Sant Cebrià de Vallalta).
照相

21 Trifurcació. Fi del tram asfaltat. Se segueix pel camí del mig

Se segueix pel camí del mig, tot recte, deixant una pista que puja a la dreta i la pista asfaltada que segueix cap a l'esquerra creuant un petit pont (Carrer del Montseny). Se segueix l'SL-C 102 entrant a la vall del Torrent de Can Mates (fita senyalitzadora) i de seguida es passa a frec de la masia de Can Goita.
照相

22 Masia de Can Mates. Se segueix recte

Es passa a frec d'aquesta gran masia, la més important d'aquesta vall.
照相

23 Mina d'aigua a la vora del camí (no potable)

照相

24 Vista de Can Matet i Can Jan Llort, les dues últimes masies habitades de la vall

Una mica més endavant es passa a frec de Can Jan Llort.
照相

25 Can Llort (casa en ruïnes). Se segueix recte per la pista

Després de la casa es deixa primer a la dreta un corriol i després a l'esquerra una pista secundària. Se segueix recte en pujada per la pista principal, que ara remunta més fort.
照相

26 Coll de l'Era d'en Mora. Cruïlla. Es gira a la dreta

Cruïlla de camins on cal prendre la pista de la dreta fent un gir en angle recte. Es deixa l'SL-C 102 i ara se segueix el PR-C 146 en direcció al Far de Calella (a 6,4 km). També hi ha indicacions de Sant Pol (a 7,4 km) tot i que hi anirem per un camí més curt. Al cap de pocs metres es deixa un camí a la dreta i se segueix la pista principal, que va pujant.
照相

27 Cruïlles. Se segueix recte per la pista principal

Es deixa una primera pista secundària a l'esquerra que baixa i després dues pistes més a la dreta. L'última d'aquestes fa drecera en el nostre camí (passa directament al punt intermedi entre els waypoints 28 i 29), però és millor arribar a la cruïlla de pistes senyalitzada que hi ha uns metres més endavant i així entendre millor els camins que recorren aquestes carenes i gaudir de les vistes des del punt més elevat d'aquest sector carener.
照相

28 Cruïlla. Es gira a la dreta

Es gira a la dreta en angle recte seguint la senyalització de Sant Pol de Mar per la vall de Golinons. Es deixa el PR-C 146 i la Ruta 3 (Ruta de la Guilla) dels senders de natura de Calella, que segueixen la pista de l'esquerra seguint la carena de les Guilles. Ens trobem al punt més alt del sender i, seguint el camí, amb uns primers metres planers, de seguida comença una llarga baixada i s'enllaça de seguida amb una pista que ve de la dreta i que és la que fa drecera (ve de la tercera cruïlla esmentada al waypoint 27). Des d'aquest punt, i gràcies a l'estassada que s'ha fet al bosc (s'han tallat molts pins morts afectats pel Tomicus i s'han deixat només les alzines) s'obtenen molt bones vistes de la vall de Golinons, que recorrerem seguint sempre la pista principal fins a arribar a Sant Pol de Mar.
照相

29 Cruïlla. Es gira a l'esquerra i avall

Es deixa a la dreta una pista que fa una forta pujada i que també porta a Sant Pol de Mar per la carena del Turó de l'Home Mort (enllaça amb el nostre camí al waypoint 38 del Serrat d'en Mas, a les primeres cases de Sant Pol, al capdamunt del Carrer dels Herois de la Fragata Numància).
照相

30 Cruïlla en ple revolt. Se segueix a la dreta i avall per la pista principal

照相

31 Cruïlla en ple revolt. Se segueix a l'esquerra i avall per la pista principal

Tot seguit es fa un nou revolt a la dreta i després un altre a l'esquerra.
照相

32 Cruïlla de tres pistes a la vora d'un xiprer. Se segueix recte i avall per la pista principal

Es deixa una pista a la dreta tancada amb una cadena que puja i una pista a l'esquerra que planeja i porta al campament de La Granota.
照相

33 Can Golinons. Se segueix baixant per la pista principal

Es passa a frec de la casa, que queda a la dreta, i s'arriba a la vora dels camps del davant de la casa i s'arriba així al fons de la vall, on se segueix recte per la pista principal (en direcció a una plantació de plàtans), deixant a la dreta l'accés a la casa i a l'esquerra una pista que puja.
照相

34 Rètol de la finca Golinons. Se segueix baixant per la pista principal

La pista pren plena direcció sud i passa pel bell mig d'una plantació de palmeres. A partir d'aquí i fins al final de la baixada (on es creua el torrent principal de la vall) cal anar deixant a dreta i esquerra diversos accessos a finques privades (Les Palmeres, Can Soler, Can Gasons, Can Giralt i Can Gasòfia) i seguir sempre la pista principal.
照相

35 Can Calella i Can Mascaró. Se segueix per la pista principal

Es deixa l'accés a la casa de Can Calella (molt a prop a l'esquerra) i es gaudeix de la vista de la casa de Can Mascaró (enfilada a la muntanya a la dreta), amb una bonica torre.
照相

36 Cruïlla del Club Hípic Sant Pol. Se segueix avall per la pista principal

En aquest punt hi ha un rètol que indica Vall de Golinons (que acabem de recórrer de baixada). Es deixa l'accés al centre hípic (a l'esquerra i amunt) i se segueix baixant per la pista principal uns quants metres més fins a creuar el torrent del Morer. Tot seguit la pista torna a pujar.
照相

37 Enllaç amb una pista que ve de la dreta

Aquesta pista ve de la casa de Can Mascaró. Se segueix recte i amunt per la pista principal. Des d'aquí s'obtenen bones vistes de la Vall de Golinons.
照相

38 Serrat d'en Mas. Inici de l'asfalt dels carrers de Sant Pol. Se segueix recte i avall

En aquest punt hi ha un rètol de la Vall de Golinons, que aquí acabem de recórrer sencera. S'enllaça amb una pista a la dreta que ve de la carena del Turó de l'Home Mort i que hem deixat fa estona (waypoint 29). S'arriba a les primeres cases de Sant Pol de Mar (a l'esquerra n'hi ha una que es diu La Tramuntana) i al capdamunt del Carrer dels Herois de la Fragata Numància, que seguirem sencer de baixada fins a prop del centre del poble. Just aquí també ens adonem que creuem la C-32 per sobre d'un túnel.
照相

39 Final del Carrer dels Herois de la Fragata Numància i inici de la Plaça d'Anselm Clavé

Des d'aquí hi ha una bona vista de l'ermita de Sant Pau, emblema de la vila, al capdamunt d'un turó. A la part baixa d'aquesta plaça, coneguda popularment com a Placeta de l'Hotel, es gira a la dreta en baixada per creuar l'N-II per sota del pont i s'arriba així als carrerons del centre de Sant Pol.
照相

40 Cruïlla de carrers. Se segueix pel que passa entre dues oliveres (Carrer Tobella)

照相

41 Final del Carrer Tobella. Es gira a la dreta pel Carrer Nou i tot seguit es deixa a l'esquerra la Plaça de l'Estació

Se segueix el Carrer Nou fins al final. Aquest carrer es pot dir que és el "carrer major" de Sant Pol de Mar, on hi ha la majoria de locals comercials i de restauració de la vila i on hi ha l'estació de tren (Renfe/Rodalies de Catalunya).
照相

42 Plaça de Jaume Roig i Pujol. Se segueix a l'esquerra i tot seguit a la dreta pel Carrer Consulat del Mar

Aquesta placeta és coneguda popularment com "Els Quatre Cantons". Se segueix pel Carrer Consulat del Mar, on de seguida es troba a la dreta el Centre Cultural i d'Esbarjo i, uns metres més endavant, les vies del tren i el mar, fins a arribar novament a la Plaça de la Vila, on hi ha l'ajuda i l'oficina de turisme
照相

43 Plaça de la Vila. Final del sender

2则评论

 • 的照片 Asia B

  Asia B 2020-1-9

  我已使用过这条航迹  View more

  Bona proposta per una excursió d'un parell d'hores caminant, sortint i acabant la ruta en un dels pobles més bonics del Maresme: Sant Pol de Mar.
  Té l'estació de tren ben a prop, d'on surt la ruta, que surt de davant de l'ajuntament de Sant Pol de Mar. Hinha aparcament al Parc Litoral, a 200 metres de l'ajuntament.
  Es una ruta circular que s'enfila primer cap als turons més propers del municipi de Sant Pol, passant pel costat del cementiri. I entra cap al municipi veí de Sant cebrià de Vallalta on fa un recorregut per Vall del Marquès. Evitant en tot el possible els carrers asfaltats, carreteres i seguint més aviat pistes de terra (de sauló).

 • 的照片 Asia B

  Asia B 2020-1-9

  I de tornada la ruta passa pel Coll de L'Era d'en Mora i baixa per la vall de Golinons i per la masia que li dona nom a la vall i per les masies que fan característica aquesta vall. Es pot fer en sentit contrari. Començar pujant cap a la Vall de Golinons i després tornar baixant per la vall d'en Marquès i Sant Cebrià de Vallalta.

You can or this trail