xcosta12

时间  4小时 36分钟

航迹点数 1174

上传日期 2009年6月16日

记录日期 六月 2009

 • Rating

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
-
-
556 m
256 m
0
6.3
13
25.29 km

浏览次数: 9853次 , 下载次数: 238次

邻近 Calders, Catalunya (España)

És un camí de bon fer, sense massa desnivells. La principal dificultat n’és la llargada, ja que els seus 25 km fan que calgui dedicar-hi força estona si es vol fer tot. Les 3 variants i connexions amb altres camins ens permeten diverses opcions i més d’un itinerari. D’aquesta manera, es podran descobrir molts dels racons del terme de Calders. El sender està pintat amb ratlles blanques i grogues de Pr. Hi ha petites derivacions a elements patrimonials i naturals... marcades amb una sola ratlla groga. Es pot fer a peu, en btt i a cavall. Entre el Forat Micó i el Molí del Blanquer hi ha algun punt de més dificultat on s’aconsella agafar una pista alternativa amb més bona pista per a cavalls. Cal tenir també en compte que es travessa el riu unes quantes vegades i que, en èpoques de pluges fortes, pot ser que ens haguem de mullar els peus.
Denominació: PR-C 197 Sender del riu Calders (Sender de petit recorregut homologat per la FEEC)
Punt de Sortida: Recorregut circular des de la Plaça Major de Calders
Distància: 25’40 km
Alçada màxima: 556m
Alçada mínima: 256m
Desnivell acumulat: 794 m
Durada: 6 hores a peu aprox.
Tipus de terreny: Carretera 4% Pista forestal 44% Sender 52%
Fonts: Trobareu aigua a la Colònia Jorba, St Pere de Viladecavalls, Font de l’Angla i Font de les Tàpies. (només a la Colònia és aigua controlada sanitàriament)

Veure variant per fer a cavall, modificada pel company/a Datzir:http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5631064
攀冰

Cova del Cargolaire

Balma des d’on hi ha unes magnífiques vistes del meandre del riu i del castell.
观景点

Castell

El Castell de Calders es troba situat al cim d’un turó que s’aixeca al costat del riu Calders. El conjunt és format per la torre mestra, una muralla perimetral, una construcció dels segles XVII-XVIII i possibles restes de l’església. Aproximadament la meitat de la torre s’ha esfondrat, juntament amb el bancal de roca on es sustentava. La muralla, que es conserva parcialment, ressegueix el perímetre de l’esplanada al cim del turó. Aquest castell tenia la funció de defensar el terme de Calders. És documentat des del 956, tot i que la construcció actual podria datar-se al segle XI.
遺跡

Pou de glaç

Antic pou on l’aigua estancada es congelava. La planta és circular. La cobertura és en forma de cúpula semicircular, tancada per aproximació de les diferents filades de pedra, i amb dues obertures rectangulars, a llevant i a ponent. Es va construir l’any 1723.
Waypoint

Sant Andreu

Conjunt d’església i rectoria. L’església és a la part de llevant i es troba molt enrunada. Queden les parets laterals i l’absis, amb dos absis laterals. La rectoria estava adossada a l’església per la banda de ponent.
涌泉

Font de Bellveí

Entorn idíl.lic al costat del riu Calders i amb un magnífic conjunt de plataners; els dos de la banda dreta del riu actuen de portal al conjunt de la font, els altres deu plàtans estan situats a la banda esquerra on hi trobem la font. Aquests plàtans tenen una edat aproximada d’uns 100 anys, tenen perímetres que arriben a més de 3,20 metres i 30 metres d’alçada. També hi trobem un roure de més de 200 anys. La font és una pedra on hi surt un broc. La riuada del 94 va colgar la font i més tard es va rehabilitar, recentment s’ha netejat el canal de Sant Andreu i la font torna a rajar. Al costat de la font hi ha bancs i taules de pedra. Abans era tradició venir a fer aplecs i fontades.
探洞

Forat Micó

Espai de gran bellesa per sobre del riu, es tracta d’un conjunt de roques erosionades per l’aigua. El Forat Micó és un forat entre aquestes roques del qual cau l’aigua.
Waypoint

Canal de Viladecavalls

És l’obra d’enginyeria més complexa del riu Calders i una de les més destacades de tot el país. La resclosa està situada poc després de Bellveí. Des d’allà i fins a la central, el canal de 3 metres de fondària per 2 d’amplada, recorre 5 km entre trinxeres excavades a la roca i túnels fins que arriba al punt de desnivell on hi ha el salt d’aigua. La llargada del túnel principal és de 500 metres. Les parets estan revestides amb pedra i arrebossades. Un cop a la central, la canonada forçada, condueix l’aigua a una caiguda vertical de 80 metres que permet moure les turbines situades a l'interior. La central es va posar en funcionament l’any 1913.
Waypoint

Molí del Blanquer

Antic molí blanquer (per adobar pells) i posteriorment fariner. Conjunt format per dos elements separats: el molí i un possible dipòsit. A l'interior s’hi conserva el graó sobreelevat de les moles. Aquest molí és el primer documentat a Catalunya, concretament des del 1126.
遺跡

Tombes de Pertegàs

Necròpolis d’una trentena de tombes en cista de l’època altomedieval. Les tombes estan formades per un retall inicial aproximadament rectangular efectuat en el sediment i en la roca mare, el qual és folrat en tots els seus laterals per grans lloses de pedra que conformen una caixa mortuòria, falcada a vegades amb terra i petites pedres.
照相

Colònia Jorba

La Colònia Jorba es va començar a construir l’any 1892 i és obra de l’empresari Pere Jorba i Gassó. Va començar a treballar amb petites naus de teixit i ben aviat es va convertir en una autèntica colònia industrial, un petit poble amb tots els serveis. Era un conjunt urbanitzat de 35 habitatges per a directius i treballadors, als baixos hi havia els diferents serveis: botiga, forn de pa, escola, cafè, barberia, carnisseria i una capella. Constava de tres naus fabrils, resclosa, canal i una turbina.
照相

St Pere de Viladecavalls

St_Pere_de_Viladecavalls
Waypoint

Font de l'Angle

Font_de_l'Angle
涌泉

Font de les Tàpies

Font emblemàtica situada en una fondalada de gran bellesa natural dibuixada pel torrent de les Tàpies, amb la vegetació típica de ribera. Es tracta d’una cascada d’uns 30 metres de desnivell que es precipita sobre un gorg. Tradicionalment s’hi abeuraven els ramats d’ovelles.
树木

Roureda de les Tàpies

Waypoint

Ermita del Canadell

Ermita_del_Canadell
健行

Camí Ral

: Segles enrere, el Camí Ral era la ruta terrestre per excel•lència, la que comunicava les ciutats principals, per on circulaven els viatgers i per on la població rebia les notícies. Els camins reials simbolitzen l'afany ancestral de saber més enllà del propi poble. Aquest afany i la singularitat del camí ral és el que ha donat la raó de ser del poble de Calders i n’ha originat la seva fisonomia.
Waypoint

Barraca del Campà

Barraca_del_Campà
遺跡

Forn de la Calç

Conjunt de 3 forns de calç amb dependències annexes. Tenen un diàmetre de 3 m i una alçada de 5 m. Foradats al subsòl i amb revestiment interior de pedra. Cada forn consta d'una boca inferior que servia per a treure les cendres i d’entrada d'aire i, al damunt, una obertura més gran per on es carregava la llenya. Aquestes boques porten a una avantcambra coberta per sengles voltes. Actualment hi ha ubicat el Centre d’Art Contemporani i Sostenibilitat, que es dedica a la investigació, producció i exhibició de projectes de cultura i art contemporanis.
Waypoint

Barraca de Vista Pirineu

Barraca_de_Vista_Pirineu
Waypoint

Barraca de Torre Cabota

Barraca_de_Torre_Cabota
Waypoint

Barraca de les Quingles

Barraca_de_les_Quingles
Waypoint

Barraca del Canadell

Barraca_del_Canadell
Waypoint

Font de Comelles

Font_de_Comelles
Waypoint

Font Calda

Font_Calda
Waypoint

Font de les Quingles

Font_de_les_Quingles

3则评论

 • 的照片 datzir

  datzir 2013-11-4

  Aquest track tal i com està NO es pot fer a cavall. Hi ha un pas, abans del Forat Micó, al costat del Canal de la Central de Viladecavalls, amb 4 o 5 anelles de ferro a la pedra que és IMPOSSIBLE de fer a cavall. Mirant el mapa es pot trovar alternativa.
  A la Colònia Jorba hi ha un pont de fusta que desaconsello per a cavalls, millor pasar per dintre el riu, encara que a la sortida la pedra, tot i que porosa, rellisca molt fins i tot per a cavalls descalços.

 • xcosta12 2014-7-14

  Gràcies, he afegit la teva modificació en l'explicació de la ruta. L'enllaço també des d'aquí:
  http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=5631064

 • 的照片 valtost

  valtost 2018-4-15

  我已使用过这条航迹  验证  View more

  Una ruta preciosa con mucha agua

You can or this trail