时间  8小时 11分钟

路线点数 2503

上传日期 2013年4月1日

记录日期 三月 2013

-
-
1,031 m
536 m
0
5.8
12
23.28 km

浏览次数: 4914次 , 下载次数: 217次

邻近 Arnes, Catalunya (España)

Recorregut circular pel sector nord-oest dels Ports de Beseit que inclou l'ascensió a la mola rocosa coneguda com a Penyagalera (nom que li prové de la seva semblança amb un vaixell si se la mira des de la banda d'Arnes), que ens permet també caminar per les parts més interessants de les valls dels rius Algars, a la banda d'Arnes, i Ulldemó, a la de Beseit.

La ruta parteix del toll de Vidre, a la vall del riu Algars, un bonic paratge amb un salt d'aigua i una badina de dimensions considerables, des d'on caminarem per la pista en direcció al mas de Pau fins a una cruïlla on s'inicia el camí que, en paral·lel al barranc de la Molesa de Tario i entre els desploms del Penyagalera i el Serrat de les Clapisses, ens durà al coll de Pelele, on ens desviarem, per un corriol fitat, cap al vessant sud-oest del Penyagalera per tal d'assolir el seu cim sud, al qual arribarem després d'enfilar-nos per una cornisa que permet salvar la cinglera.

El cim sud del Penyagalera, per la seva estratègica ubicació al sector nord del massís, ens permet gaudir d'unes excel·lents panoràmiques en totes direccions: des de muntanyes com el Tossal d'en Grilló, la Punta de l'Aigua, les Roques de Benet, la Ballestera, la Miranda de Terranyes, el Caro i la Mola de Catí, la Mola de Lino, el Periganyol o la Caixa, a barrancs i valls com la de l'Algars, Ulldemó, la Paridora... així com dels pobles escampats per la Terra Alta com Horta de Sant Joan, Arnes, Cretes, Vall-de-Roures, Lledó...

Des del cim sud convé acostar-se al cim nord (o Punta del Carrascal), perfectament visible, per tal de complementar les excel·lents vistes anteriors, especialment pel que fa als magnífics plecs al voltant de la Moleta del Molló.

Des del cim nord tot seguit ens dirigirem sense camí cap a les ruïnes del maset de Blas, visibles cap a l'oest, per incorporar-nos al camí que ens ha de dur a la Pesquera, al vessant del Penyagalera de la banda del riu Ulldemó, tot recorrent l'altiplà que forma la muntanya per enfilar després una forta baixada que, a través del coll Redó i entre espectaculars i verticals cingleres, ens deixarà a l'Ulldemó.

Després de travessar el riu per una passera seguirem la pista de la vall de l'Ulldemó amunt en direcció est, fent parada al pintoresc racó de les Olles, un meandre on es troben les coves de Bertrol.

Seguint pista amunt travessarem novament el riu en un punt senyalitzat amb color verd, per agafar el corriol del barranc del mas de Morellos que ens durà novament a la vall del riu Algars, sense cap dubte el tram més feréstec de tot el trajecte, amb parts del camí gairebé perdudes, envaïdes per la malesa i amb fort pendent, especialment en la part de baixada cap al mas de Pau després de superar el collet entre el Moletó del Mas de Pau i la Punta de l'Avellanar.

Arribats al Mas de Pau, un dels pocs que encara romanen drets al Port, situat en un bonic paratge on destaca l'espectacular roure del davant del mas, ens desviarem direcció est cap als Ullals del Mas de Pau, una surgència d'aigua que vessa al riu Algars.

Retornant pel mateix camí al mas de Pau prendrem la pista paral·lela al riu Algars en direcció al toll de Vidre on en el camí trobarem el Mas de Damià, habilitat com a refugi lliure. Finalment i després de travessar diverses vegades el riu per diferents passeres de pedra, arribarem a l'aparcament, punt final d'aquest variat i entretingut itinerari.

Reportatge fotogràfic complet:

更多 external

兴趣点

Inici

兴趣点

Toll de Vidre

兴趣点

cruïlla a Penyagalera

兴趣点

Coll de Pelele

兴趣点

Cruïlla camí a la Pesquera

兴趣点

Cim sud Penyagalera

兴趣点

Cim nord Penyagalera

兴趣点

Maset de Blas

兴趣点

cruïlla camí a la Pesquera

兴趣点

Balconada rocosa inici canal

兴趣点

Collet Redó

兴趣点

La Pesquera

兴趣点

Pista vall Ulldemó

兴趣点

Racó de les Olles

兴趣点

Punt on es creua l'Ulldemó

兴趣点

Coll

兴趣点

Mas de Pau

兴趣点

Font Mas de Pau

兴趣点

Ullals Mas de Pau

兴趣点

Mas de Damià

兴趣点

Fi

评论

    您可以这条路线