时间  4小时 50分钟

路线点数 857

上传日期 2019年3月13日

记录日期 三月 2019

 • 评分

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
-
-
1,034 m
528 m
0
2.1
4.2
8.42 km

浏览次数: 878次 , 下载次数: 35次

邻近 Arnes, Catalunya (España)

Els Ports. Des del Toll del Vidre. Pel crestall de les Feixes del Faralló

Un dels itineraris habituals per pujar a aquest emblemàtic cim dels Ports, amb una petita variant —que podem fer tant d’anada com de tornada— abandonant el PR per resseguir un ample crestall a la paret meridional del cim.

Els camins són ben fressats i de bon fer. Solament cal parar atenció a les fites i senyals per l’accés al crestall on farem una fàcil desgrimpada, desaconsellable amb terreny és humit.

Accés
Des d’Arnes, seguim les indicacions al Toll del Vidre, prenent un camí pavimentat vers el sud. Al coll de la Creu s’acaba el paviment i continua en terra. Passat el mas de Canyís (maset i ampla feixa a la dreta del camí) hi ha un revolt en pendent que pot comportar problemes a vehicles turisme baixos. Si és el cas podem aparcar en aquest punt quan resta poc menys d’un quilòmetre pel Toll del Vidre.

Toll del Vidre (560m)
Bonic gorg que podem visitar de tornada i donar-nos-hi una remullada si la climatologia ho permet. És l’únic lloc del riu d’Algars on es permet el bany. Hi ha una font. El riu fa de termenal entre Beseit i Arnes i, dons, entre les comarques del Matarranya i la Terra Alta.
Continuem per la pista per on hem arribat en direcció als masos de Damià i de Pau. Creuem un parell de voltes el riu i a la segona abandonem la pista pel camí de ròssec de la Mulera, a mà dreta, endinsant-nos al barranc de la Cova, entre el Serrall de les Clapisses i Penyagalera. La cova és una balma al peu del cingle de les Clapisses que havia servit de cleda. El camí és ample i de bon fer. Més amunt s’estreny i continua com a sendera. El pendent no passa de moderat. Quan atenyem les ruïnes del mas de Pitarch, ja som al coll.

Coll de Pelele (894m)
O de Pitarch. Hi arriba el camí a Penyagalera des de l’Ulldemó pel mas de Quatre i la Costa d’Arrancapets. Hi ha senyalització vertical i de continuïtat del PR-TE 151 que seguim en direcció al cim. Pocs metres més enllà deixem a mà dreta la sendera per la que retornarem. Baixem a creuar un barranc i remuntem fins al cim. Poc abans hem trobat a mà esquerra un altre dels camins habituals d’accés: el que hi mena des de la Pesquera d’Ulldemó.

Cim sud de Penyagalera (1034m)
Coronat per un vèrtex geodèsic. Punt més alt d’un gran sinclinal quin perfil ha motivat el nom del tossal. L’extrem nord s’anomena Punta del Barco. És una bona talaia sobre el vessant ponentí dels Ports i especialment de les planúries del Matarranya i la Terra Alta. Són nombroses les viles i pobles que hi podem albirar a ull nu.
Desfem el camí de pujada però l’abandonem aviat per una sendera poc definida a mà esquerra. Hi ha fites i senyals de pintura blancs. Baixem fins a situar-nos sobre una estreta feixa sota el cim que seguim a mà esquerra en lleugera pujada (NE). L’abandonem quan la continuïtat és fa més difícil desgrimpant uns metres per anar a revoltar, en el sentit de les busques, un evident esperó rocallós o faralló que ens per sortir sobre l’ample crestall de les Feixes del Faralló que resseguim (SW) amb el cingle sobre el barranc de la Cova a la nostra esquerra, on la sendera hi és prou definida i ens retrona al coll de Pelele.

Àlbum d'imatges a: https://flic.kr/s/aHsmBAH7Ni

更多 external

停车场

Aparcament del Toll del Vidre

路口

Dreta

路口

Dreta

Deixem el camí d'Arnes als masos de Damià i de Pau
路口

Coll de Pelele

o de Pitarch
路口

Camí de la Pesquera d'Ulldemó

高峰

Cim sud de Penyagalera

路口

Deixem PR. Esquerra.

兴趣点

Crestall de les Feixes del Faralló

Toll del Vidre

2则评论

 • 的照片 MVX

  MVX 2019-8-22

  我已使用过这条路线  验证  查看更多

  Excelente ruta pero al bajar e intentar seguirla, seguramente por falta de preparación nos frenó el precipicio y la dificultad que representaba para nuestro grupo. Volvimos atrás y regresamos por el mismo itinerario de subida. Vistas extraordinarias repetiremos. Muchas gracias por compartirla.

 • 的照片 Toni Planas

  Toni Planas 2019-8-23

  Hola MVX, gràcies pel comentari i la valoració. No és difícil però si no es veu clar el millor és el que vàreu fer: tornar pel camí conegut.

您可以这条路线