-
-
461 m
98 m
0
1.3
2.7
5.31 km

浏览次数: 46次 , 下载次数: 4次

邻近 Dunnfield, New Jersey (United States)

Aan de start waarschuwt een bord dat hier ratelslangen, copperhead slangen en beren zitten. De wandeling is vijf kilometer lang en klimt 367 meter naar de top van de berg. Voor de goede verstaander, dat hoogteverschil is vergelijkbaar met de hoogte van het Empire State Building in New York City. En hier tegen de bergflank zijn geen comfortabele trappen te vinden.

De eerste kilometer is een steile klim recht naar boven, over een flank die we amper een pad kunnen noemen. Het ligt hier bezaaid met rotsen waarvan de meeste vast liggen, maar enkele schuiven weg wanneer we steun zoeken. Goede hiking schoenen zijn dus een must. Onderweg zien we, behalve stenen en pijnbomen, eigenlijk weinig bijzonders. Eens op de top worden we gelukkig beloond met een prachtig uitzicht op de omgeving.

De weg naar beneden verloopt minder steil, maar langs een even oncomfortabel met stenen bezaaid pad. Inmiddels begint het te schemeren en hoe dieper we in het bos afdalen, hoe griezeliger de sfeer wordt. Hier is geen mens te bekennen en wetende wat voor wilde dieren hier vertoeven … Elke steen die we in de verte horen rollen klinkt als een behoorlijke sensatie.

Het is dan ook ontzettend schrikken wanneer plots een groot beest wegspringt. Wat een opluchting: we zien drie schattige hertjes. De dieren zijn minder schuw dan we verwachten en laten zich gewillig fotograferen. Een mooie finale van een wandeling die we verder niet echt aanraden.

View more external

评论

    You can or this trail