下载

累积高度

741 m

技术难度

中等

海拔下降

741 m

最高海拔

756 m

Trailrank

54 4

最低海拔

430 m

路线类型

环路

移动时间

一小时 45分钟

时间

6小时 48分钟

路线点数

1466

上传日期

2021年5月5日

记录日期

五月 2021
 • 评分

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
成为第一个鼓掌的人
1条评论
 
分享
-
-
756 m
430 m
11.72 km

浏览次数: 78次 , 下载次数: 5次

邻近 Fatgés, Catalunya (España)

Pujant per la C-44 que va de l’Hospitalet a Mora d’Ebre, passat el km 13 surt una carretera a l’esquerra que indica a Gavadà, l’agafem i en uns 2,3 km arribem al Mas de Genessies, aquí deixem el cotxe i comencem a caminar.

El mas de Genessies va se un mas fortificat, hi ha constància que al 1584 es va construir una torre pel preu de 90 lliures i dues faneques de faves, també hi ha una fotografia de Francesc Català Roca (Valls, Tarragona, 19-03-1922 - Barcelona, 05-03-1998) on se’n veuen dues, però en avui en dia no es poden reconèixer.

Comencem a caminar en direcció Oest, i a cosa de cinc-cents metres trobem una bifurcació, seguim cap a l’esquerra, per la dreta arribarem de tornada és el Torrent fondo o Camí de la Mola de Genessies.
Ara ens toca pujar uns 140 metres de desnivell fins arribar al coll del Rourar, aquí girem a la dreta per anar pujant poc a poc a la Mola de Genessies.

La mola de Genessies és un massís calcari que es troba entre les serres de Tivissa i de Vandellós. La seva estructura és acinglerada per tot els costat menys per un que permet un accés fàcil. Fa com dos replans, en un es troba un antic poblat ibèric i al final de l’altre trobem el punt més alt.

Al arriba dalt de la mola seguim cap el costat esquerra on podem veure el poblat ibèric i després anem cap el costat dret fins dalt de tot on coronem el cim.
La tornada la fem pel mateix camí fins el coll del Rourar, on continuem cap a la dreta anat davallant i girant poc a poc cap a l’esquerra fins trobar el barranc de Jovara.
En aquest punt girem cap a la dreta remuntant el barranc uns sis-cent metres, fins arribar en un punt on girem a l’esquerra per un petit barranc, a la dreta continua el barranc que ara rep el nom de Barranc dels Ullals de Jovara.
Fem uns cent cinquanta metres per aquest camí i el deixem per pujar cap a l’esquerra per un senderó uns trenta metres de desnivell i visitar la Cova Llúdriga.

La Cova Llúdriga està constituïda per una i gram cambra amb pendent cap el interior.
Cap el fons hi ha una sortida a l’exterior però impracticable.
La Cova té multitud d’estalactites i d’estalactites, a més de multitud de columnes de mides prou importants.
El recorregut que es pot fer és de prop d’un centenar de metres.

Recomano portar llums per gaudir de l’espectacle al seu interior.
Retornem pel mateix camí al barranc i seguim amunt cap a l’esquerra.
Al poc de caminar trobem un aiguabarreig de dos barrancs, el de la dreta baixa gairebé des del cim de la Punta Jovara passant per la font del Tirolino, i el de l’esquerra és el que ve des de la Punta del Corb i passa entre les Miloques de Quintana, nosaltres seguim cap a l’esquerra.
A partir d’ara ve una zona molt conflictiva, està plena de senderons fets pels animals, no hi ha un camí definit, simes no nosaltres no li vam trobar, i cal portar pantalons llargs ja que les esgarrinxades estan assegurades.
Em d’anar seguint el trac fins trobar el camí que ve de la Punta del Corb i que va cap a la Punta Jovara, camí poc definit també, el seguim cap a la dreta, i pel Pujador del Nebot arribem a la punta Jovara.
No hi ha cap indicació que som en un cim, només que si seguim el camí comença a davallar.
A partir d’ara sabem que hi un camí perquè anem trobant alguna fita escadussera, però realment és un camp a través, segueix davallant prop de la carena, fins que arribem a un penya-segat, aquí davallem cap a la dreta per anar girant a l’esquerra fins arribar al Portell de Jovara.
Aquí trobem una pista la qual seguim cap a la dreta davallant fins el Mas d’en Xanxo.
Passat el mas deixem la pista per agafar un camí que surt recte a l’esquerra.
Anem seguint aquest camí que ens porta al Portella d‘en Gardell, aquí continuem davallant fins que arribem al fons d’un barranc, seguim camí a l’esquerra, a la dreta pujaríem a la Mola per la Portella de Genessies.
Som al Camí de la Mola o Torrent Fondo, el camí va serpentejant fins que arribem a la bifurcació on al matí hem girat a l’esquerra per anar al Coll del Rourar, ara només hem de girar a l’esquerra i desfer el camí d’anada fins el cotxe.
照片

Inici al Mas de Genesies

照片

Seguim a l’esquerra

照片

Coll del Rourar, girem a la dreta

照片

Primeres runes que trobem

照片

Poblat Ibèric

照片

Cim de la Mola de Genessies

照片

De baixa da girem a l’esquerra

照片

Barranc de Jovara, girem a la dreta

照片

Girem a l’esquerra pel Barranc de l’Ullal de Jovara

照片

Alcina

照片

Petita grimpada

照片

Cova Llúdriga

照片

Al baixar de la Cova girem a l’esquerra

照片

Aiguabarreig de barrancs, seguim a l’esquerra

照片

Miloques de Quintana

照片

Pujador del Nevot

照片

Punta de Jovara

照片

Portell de Jovara, seguim pista a la dreta i avall

照片

Más d’en Xanxo

照片

Deixem la pista i seguim recte a l’esquerra

照片

Portella d’en Gardell

照片

Seguim a l’esquerra

1条评论

您可以这条路线