时间  3小时 21分钟

路线点数 2048

上传日期 2021年2月2日

记录日期 一月 2021

-
-
1,343 m
919 m
0
1.8
3.6
7.24 km

浏览次数: 256次 , 下载次数: 12次

邻近 Santa Maria de Besora, Catalunya (España)

RECORDA    si et posiciones sobre    " Veure més  "    (de color blau)  que es troba al final de la descripció del recorregut, enllaçaràs amb el programa Google Fotos que té les fotografies de l' excursió.

Sortida - arribada: Llaés. Per arribar agafarem la pista forestal asfaltada que surt de la carretera de Ripoll a Vallfogona de Ripollès (ben indicat) i va a Santa Maria de Besora.

Sortim de la cruïlla de les tres pistes, queda a sota del Castell de Llaés. La que va a Santa Maria de Besora, la del Panteó i la del Teixidor. Anirem una mica per la pista asfaltada en direcció sud-oest per anar a veure les Alzines Centenàries i tornarem a la cruïlla, per seguir la pista que marxa tot planejant en direcció nord-est, que ens portarà al Panteó.

Un cop visitat continuarem per la pista que més endavant esdevé camí, per pujar a trobar la pista forestal que va a la casa del Salt. La seguirem fins el Clot del Salt. Uns 25 metres després del Clot, la deixarem i (té una fita) i seguirem un rastre que ressegueix la pista per sobre, fins que gira en direcció nord ben recta a trobar el Cingle del Salt.

El resseguirem en direcció a Llevant i ràpidament trobem la Bauma del Salt o de la Toneta que havia estat habitada. Més endavant trobem la Baumeta que també havia estat habitada. Continuarem resseguint el cingle per sota tot seguint un rastre que volta per la cara de Llevant i puja a trobar el Coll Traver.

Per aquesta visita us CALDRÀ L'AJUDA DEL GPS I TENIR EXPERIÈNCIA EN SABER RASTREJAR VELLS CAMINS I RASTRES.

Recomanat PORTAR EL PODALL, la vegetació s’està menjant els rastres.

Un cop al Coll Traver, seguirem la pista fins el Collet de la Solaneta (pintura groga), on anirem pel camí del Grau que ens puja a trobar una nova pista forestal que ens portarà al Coll d'Olí (pal indicatiu). Continuarem pel camí que en direcció al sud, puja a l'Ermita de la Cau.

Deixarem l'Ermita, tot seguint un vell rastre de pista herbada que baixa en direcció sud-est per el Rasos de la Cau. Més endavant el deixarem, i anirem per un camí que baixa a passar pel costat de la Cota 1275. A partir d'aquí el camí baixa sempre pel caire de la muntanya.

Recordeu que per fer aquesta baixada cal tenir EXPERIÈNCIA EN DESGRIMPADES, trobareu varis graus i escalers que cal des grimpar-los. La majoria estan equipats amb cordes, menys dos que cal des grimpar-los amb les mans.

Un cop deixat la Cota 1275, trobem una tanca de tela que creuarem per sobre i començarem la baixada. Una mica més avall trobem el primer grau (està equipat amb un corda). Un cop des grimpat seguim baixant a trobar una pista forestal.

La creuem i trobem la casa del Graos. Un cop visitada seguim baixant per una mica més avall agafar una pista que volta al Puig Sentull per la cara de Ponent. Quant vol deixar el caire de la muntanya, la deixem i seguim el camí del caire. De seguida trobem un nou escaler. Aquest equipat amb esgraons.

Continuem baixant i trobem una nova pista, que creuem per seguir baixant fins trobar un mirador. Un cop gaudit de les bones vistes sobre el Castell i de les planes de la casa del Vilar, baixarem pel grau que tenim per la cara de Ponent (està equipat amb una corda).

Continuem baixant i arribem en un petit replà, on ens trobem amb una paret vertical. Per la cara de Ponent tenim un Roure que ens ajuda a des grimpar-la. Un cop a baix trobem un nou mirador i un escaler per la cara de Ponent equipat amb un corda que ens ajuda a Baixar-lo.

Un cop a baix, continuem baixant per el caire fins arribar a la casa de l’Hostal, on agafarem la pista forestal que marxa tot planejant en direcció a Ponent, per portar-nos al nostre punt de sortida.

També podeu veure: Llaés-Sant Vicenç de Puigmal-Puig de França-el Soleí-la Sala-Pla d'en Ripoll-el Salt-el Panteó
https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/llaes-sant-vicenc-de-puigmal-puig-de-franca-el-solei-la-sala-pla-den-ripoll-el-salt-el-panteo-49708315

Cartografia: Editorial Alpina, mapa Puigsacalm.

更多 external

兴趣点

Alzines Centanaries

兴趣点

Cruïlla

兴趣点

el Panteó

兴趣点

el Salt

兴趣点

Deixar Pista

兴趣点

Baume del Salt

兴趣点

la Baumeta del Salt

兴趣点

Coll Traver

兴趣点

Collet de la Soleneta

兴趣点

el Grau

兴趣点

Coll d' Olí

兴趣点

la Creu

兴趣点

la Cau

兴趣点

Tanca de tela

兴趣点

Grau

兴趣点

Pista

兴趣点

Casa del Grau

兴趣点

Deixar Pista

兴趣点

Escaler

兴趣点

Pista

兴趣点

Mirador i Escaler

兴趣点

Grau Vertical

兴趣点

Escaler

兴趣点

l'Hostal

2则评论

您可以这条路线