时间  4小时 13分钟

路线点数 2736

上传日期 2021年1月26日

记录日期 一月 2021

-
-
907 m
409 m
0
2.7
5.5
10.99 km

浏览次数: 269次 , 下载次数: 21次

邻近 Sant Pere Despuig, Catalunya (España)

RECORDA    si et posiciones sobre    " Veure més  "    (de color blau)  que es troba al final de la descripció del recorregut, enllaçaràs amb el programa Google Fotos que té les fotografies de l' excursió.

Sortida-arribada: La Vall de Bianya, Pas dels Traginers (és el començament de la Via Romana).

Anirem per la pista forestal (està asfaltada) que ens portarà l'església de Sant Martí del Clot (Catalunya Romànica, Vol. IV La Garrotxa, pàg. 379). Un cop visitada continuarem pujant per la pista que ens portarà a la casa de la Vilotja. Pel darrera de la casa surt un camí (fressat i amb senyalització de pintura groga i també blava), que ens pujarà al Coll de la Barcadura pel Collet de Sant Martí.

Un cop al Coll desfarem el camí de l'anada, uns cent trenta metres per agafar el camí que marxa a Ponent (té un barrat al seu començament i no té senyalització de pintura). Per fer aquest camí us caldrà l’ ajuda del GPS i TENIR EXPERIÈNCIA EN SABER RASTREJAR VELLS CAMINS I RASTRES.

L'alternativa és anar pel camí que va del Coll de la Barcadura a la Collada del Capsacosta per la Serra de Malforat. Veure: La Vall del Bac-Cap Sacosta-Serra de Malforat-Coll de la Barcadura-Mare de Déu dels Angels de Llongarriu-Santa Magdalena del Coll

https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/la-vall-del-bac-cap-sacosta-serra-de-malforat-coll-de-la-barcadura-mare-de-deu-dels-angels-de-llong-63189872

Varem fer forces fites que us seran d'ajuda. Si el feu, cal fer-ne més per que no es perdi el camí. El primer tros fins que trobareu un antic camí de carretes, es segueix bé. D'aquí a la Cota 882, el camí és més aperduat. En arribar a sota de la Cota trobareu un vell i gros roure que ens senyala que estem a sota del camí de la Serra de Malforat.

Pujarem a trobar el camí i anirem en direcció a Ponent fins arribar al Malforat. El Malforat es troba en el caire de la Serra i és un conjunt de roques grandioses, passades capritxosament que guarden un forat, avui tapat, que era un cau on queien animals de bosc i xais dels ramats. Fou una font d'inspiració de llegendes. Es deia que si s’hi tirava un gat, sortia a la cendrera de la casa del Beltran.

Aquesta mateixa llegenda també es deia de la Tomba (Avenc) del Sitjar i el gat sortia a la cendreres de la casa de l'Apallador.

També el Malforat fou punt de trobada de més d'una festa, com la del Dimarts de Pasqua, on s'hi celebrava Missa d'Ofici i es repartia l’Ofrena de Pa.

Un cop visitat retornarem a la cota 882, on per la cara de migjorn surt un camí fresat i té una fita molt grossa al començament (varem deixar algunes fites)) que baixa molt dret a trobar una parada de caçadors i d'aquí una mica més avall una segona parada i una bassa dels senglars.

D’aquest punt surt un camí que havia set una vella pista de desemboscar, que marxa en direcció al sud-oest a trobar una pista que seguirem tot baixant. En la baixada passarem pel Puig de les Creus que visitarem tot i que la vegetació s'ha menjat el mirador.

Retornarem a la pista per seguir baixant fins arribar al Camping de la Vall de Bianya. Creuarem la carretera i baixarem per una pista asfaltada a trobar la Vía Romana que en direcció a Llevant ens portarà al nostre punt de sortida.

Cartografia: Editorial Alpina, mapa Alta Garotxa.

更多 external

兴趣点

Cruïlla

兴趣点

Cruïlla Sant Martí

兴趣点

Sant Martí del Clot

兴趣点

Església

兴趣点

la Vilotja

兴趣点

Collet de Sant Martí

兴趣点

Mirador

兴趣点

Coll de la Barcadura

兴趣点

Camí

兴趣点

Camí de Carretes

兴趣点

el Roure

兴趣点

Camí

兴趣点

Camí de la Serra de Malforat

兴趣点

Mirador

兴趣点

el Malforat

兴趣点

Parada 4

兴趣点

Bassa dels porcs i parada 3

兴趣点

Pista

兴趣点

Puig de les Creus

兴趣点

Camping

兴趣点

Camí Romà

兴趣点

Bertranet

兴趣点

el Perot

兴趣点

Ribera de Sant Ponç

评论

    您可以这条路线