时间  2小时 15分钟

航迹点数 839

上传日期 2017年3月23日

记录日期 三月 2017

-
-
516 m
88 m
0
2.3
4.6
9.24 km

浏览次数: 2050次 , 下载次数: 89次

邻近 La Llagosta, Catalunya (España)

RESUM: Recorregut circular des de la carretera de La Roca, pujant a Sant Pere Reixac- Turó dela Coscollada i Turó de les Maleses (les Corones): enclau arqueològic on hi ha un jaciment ibèric, entre Montcada i Reixac i Sant Fost de Campsentelles (Vallès Occidental).

Al poblat ibèric de les Maleses no s'hi pot arribar amb vehicle de 4 rodes; només s'hi pot accedir a peu o en bicicleta i, segons per on s'hi accedeixi, la pujada és costeruda i rocallosa. El poblat es veu des del satèl.lit (ocupa un àrea de més de 2000 m2), i és una veritable joia arqueològica, amb vestigis palpables dels nostres predecessors laietans de fa 2.300 anys. La panoràmica des d'aquest turó és corprenedora!

Nota: La ruta salva força desnivell en pocs quilòmetres. Fins a Les Maleses seran més de 400 metres de desnivell en aprox. 4 km.

El track està grabat en sentit anti-horari: és a dir, pujant per la vessant més suau, i baixant per la vessant més dreta, amb baixades-tobogan. Així que, si decidiu fer aquesta ruta en sentit horari, sapigueu que fareu servir mans...i dents.. per pujar :), però que estalviareu genolls en la baixada!

INICI: A la mateixa carretera BV-5001 (Ctra. de Sant Adrià a La Roca): aparcament al marge, petita esplanada, a prop del Club de Tenis i Pàdel Reixac, a Montcada i Reixac, a prop La Llagosta - Sant Fost de Campsentelles.

RECORREGUT (track en sentit antihorari):
Pista inicial amb cadena per evitar el pas dels cotxes. Pal indicador Font dels Caçadors i Font dels Avellaners. Rètol "Parc Serralada de Marina". Pista inicialment de sorra i després asfaltada. Passada una finca particular amb gran pi, la pista tornarà a ser de sorra. Mentre anem pujant, es veu el campanar de l'església de Sant Pere de Reixac i, al darrera, la silueta de Montserrat. Desviació a la dreta (pal indicador Font dels Avellaners): corriol en baixada. Fins al pal anterior no hi ha ombra, però quan anem direccio al torrent, tot és obaga i abundant vegetació.

FONT DELS AVELLANERS (no raja tub). Preciosa esplanada boscosa; hi ha un tronc per seure i rètol de "respecteu l'entorn".
Pal indicador al costat font, verd blanc SL-C 149. - Enllaç pista forestal de sorra. Pal amb senyal groc. Passem cadena: enllaç amb la fista forestal transitable per vehicles "Camí de Sant Pere de Reixac", que puja a l'ESGLÉSIA DE SANT PERE DE REIXAC (155m.a.).
Passem per un petit turonet on hi ha erigida una creu. Passada la Plaça de l'Aplec i el cementiri hi ha una barana-mirador amb 5 bancs de fusta per contemplar el paisatge. L'ermita és molt bonica, val la pena desviar-se.
Reculem fins a l'anterior cruïlla abans de la cadena i seguirem un corriol preciós. (Compte bicis que es flipen en aquest corriol!!). Bones vistes a Montserrat, La Mola... Pel nostre voltant se senten ocells, però també avions.

Després de molt pujar, fem una lleugera baixada per canvi de vall i seguim en pujada constant. - Turó de les Corones - estem a prop de la Cantera de Can Donadéu (tanca metàl.lica)- Desviació a l'esquerra: escales de taulons (pal indicador). tram costerut de sauló i pedra amb alguns taulons. Suarem de valent en aquest tram de sender exigent.

Bifurcació (opcions):
1r. Ens desviem al Turó de la Coscollada: pal indicador "La Conreria" verd blanc PR C-150 fins el TURÓ DE LA COSCOLLADA o
COSCOLLA DE L'AMIGÓ, a 466 m.a.
(immensa torre de vigia - punt de guita incendis que pertany a la ciutat de Badalona). Bones vistes.

2n. Reculem fins la bifurcació al poblat ibèric: JACIMENT IBÈRIC LES MALESES, en el cim de LES CORONES, a 462m.a. (límit municipal entre Montcada i Reixac i San Fost de Campcentelles). L'esforç mereix aquesta recompensa! (5.2km). Del jaciment queden restes de murs dels habitatges. El poblat ibèric està en un enclau estratègic: des del Turó de les Maleses tindrem excel.lents panoràmiques del Vallès, Maresme i Barcelonès. També dels massissos del Montseny, Montserrat i Prepirineu.

Visitat aquest meravellós indret, i assabentats de la història pels panells explicatius, iniarem la baixada.

El sender de baixada surt pel l'altra banda del poblat, amb un primer tram molt rost en baixada-tobogan. Sortim a una pista més ampla.
Ens desviem al Turó de Can Donadéu i reculem.
Desviació corriol a la dreta i un altre tram de baixada-tobogan.
Quan feu aquest corriol us semblarà que sou els primers que hi passeu (a part dels senglars i les cabres) i de nit... molt maco.
Bifurcació: recte.
Bifurcació: esquerra.
Enllaç amb la pista de sorra de l'anada.
Fi de la ruta.

-------
CURIOSITATS:
¤ POBLAT IBÈRIC LES MALESES (462m): Jaciment laietà, amb una extensió de 3.322,56 m2, on s'hi han realitzat 9 campanyes d'excavació, des del 1928. Documentades cinc habitacions, un bancal i una sitja. El 1980 el jaciment va patir saquejos. "El moment més algid d’ocupació del poblat fou entre els segles III-II a.n.e. i molt probablement fou abandonat rere l’arribada de les tropes romanes. El llegat Ibèric: Objectes ceràmics, metal·lics, petris...són les troballes de les Maleses que, com petites peces d'un trencaclosques, ens expliquen una mica més de la forma de viure fa 2300 anys. Les intervencions actuals estan treien a la llum troballes datades fins al segle VI a.n.e. Els ibers de Les Maleses eren laietans, habitants de la Layetania, territori comprès entre el riu Llobregat i Tordera, abastant tot el Vallès. El poblat té una estructura urbana regular: cases de pedra, fang i fusta distribuides al llarg d'un carrer principal. Tot plegat, protegit amb un mur defensiu perimetral. El poblat, com fonament social i econòmic de la cultura ibèrica, avui dia suposa el contenidor d'un llegat material soterrat que ens ha revel·lat, excavació rere excavació, múltiples visions de les activitats que hi desenvolupaven, com vivien, les creències que tenien o com s'organitzaven social i militarment."

- Sant Pere de Reixac (romànic s. XI): temple parroquial catòlic ubicat a Montcada i Reixac, que fou l'església parroquial de l'antic nucli de Reixac. Inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

* "La Coscollada o Coscolla de l'Amigó és el turó més alt de la ciutat de Badalona. Situat a 466,3 metres sobre el nivell del mar, se situa entre el Turó del Pi Candeler (462,2 m.) i el coll de la Jeia d'en Pujol (393,8 m). El turó fa de límit municipal entre Badalona i Sant Fost de Campsentelles, amb la serra de les muntanyes de l'Amigó (Serralada de Marina, part de la Serralada Litoral Catalana). Al seu peu hi ha la Font de l'Amigó on neix la riera de Canyet, que amb una llargada de 6 km és la més llarga de Badalona. A dalt hi ha una torre de vigilància forestal, i des del mateix peu d'aquesta es poden veure els Pirineus; el Montseny; la serra litoral i prelitoral (amb Montserrat); el mar; el pla de Barcelona, i alguns dies fins i tot es pot veure l'illa de Mallorca." Viquipedia
露营地

Pal indicador fonts. Rètol Parc Serralada de Marina

Esb pal ind font cacadors i avellaners. I retol parc serralada marina
露营地

Desviació a la dreta (Pal indicador Font dels Avellaners)

Desv dreta. Pal ind. Font dels avellaners. Corriol en
系泊点

FONT DELS AVELLANERS (no raja). Pal indicador SL-C 149

Font dels Avellaners. (No raja tub). Preciosa esplanada respecteu entorn . Tronc per seure
山区客栈

Creu

系泊点

ESGLESIA SANT PERE DE REIXAC (155m.a) i mirador

Ermita i mirador bancs
系泊点

Desviació esquerra (pal indicador- escales)

Desv. Pal ind esq escales
露营地

JACIMENT IBÈRIC 'LES MALESES' 462m.a.

Jaciment ib les maleses
观景点

Fotos jaciment Les Maleses

2 maleses
系泊点

Pal indicador la conreria pr c 150

Ens desv al turocoscollada torreguaita pal ind la conreria verd blanc pr c 150
露营地

Turó Coscollada (torre de vigia - punt de guita incendis)

Turo cosc torre vigia incendis
露营地

Corriol dreta ull desviació, passat el Turó de Can Donadéu

Corriol dreta ull d3sv

评论

    You can or this trail