Kluske

时间  4小时 21分钟

路线点数 1324

上传日期 2020年12月30日

记录日期 十二月 2020

-
-
695 m
575 m
0
4.2
8.5
16.93 km

浏览次数: 542次 , 下载次数: 37次

邻近 Mont Rigi, Wallonia (Belgique)

Een zeer mooie route over de Hoge Venen. De route gaat over de Fagne Wallonne, Neûr Lowé en de Fagne de la Poleûr. Verder passeren we langs de Baraque Michel, Signal de Botragne en 2 picknickhutten. Het is dus ook mogelijk om aan Signal de Botrange te starten met de wandeling. Ook Mont Rigi en Centre de Botrange liggen op 500 meter van de route.

BARAQUE MICHEL -> SIGNAL DE BOTRANGE
We vertrekken aan de Baraque Michel en gaan over het bekende knuppelpad naar de Pont Marie-Anne Libert. Daar steken we de brug over en gaan rechtdoor langs het veen af om zo naar de picknickhut La Béole te gaan. Na een picknick trekken we terug richting veen. Daarna gaan we tot het eind van de lange rechte weg en dan gaan we naar rechts. Even verder zien we een uitzichtpunt. Daar gaan we naar links en steken we de weg over.

SIGNAL DE BOTRANGE -> BARAQUE MICHEL
Achter Signal de Botrange steken we het bos door en gaan we over de vlonder die recht voor ons ligt. Na de vlonder slagen we rechts af omdat we niet rechtdoor mogen gaan. Daarom gaan we het eerste pad naar links en dan de volgende rechts. We gaan door de brede brandgang en steken de weg over naar de Fagne de Poleûr. Wanneer we ons op de vlonders begeven slagen we rechts af. Net over het brugje gaan we links over de oudere vlonders. De route wordt stilaan een bergpadje. We houden rechts aan en komen zo terug op de weg terecht. Vervolgens gaan we richting de picknickhut Pont de Baileu. We vervolgen de weg tot er rechts van ons een pad het veen in gaat (vlak naast de hut ligt ook een pad maar deze is afgesloten). We gaan over dit pad het veen in, wanneer we terug op het grindpad komen gaan we naar links. Wanneer vlak naast ons het veen weer opduikt gaan we het bos in. We gaan nu altijd rechtdoor -aan de weide even links en direct rechts- tot aan de kapel Chapelle Fischbach. Daar gaan we voor de kapel door en zo bevinden we ons terug op de parking van de Baraque Michel.
照片

01. Foto

Hier start het knuppelpad. (De exacte plaats waar de foto gemaakt is kan afwijken)
照片

10. Foto

Hier betreed je het veengebied Neûr Lowé. Aan het eind van de pad ga je rechts. (De exacte plaats waar de foto gemaakt is kan afwijken)
照片

11. Foto

Hier ga je door de brede brandgang die de venen beschermd tegen grote branden. Ga rechtdoor tot je op de vlonders van het gebied Fagne de la Poleur komt en ga vervolgens naar links. (De exacte plaats waar de foto gemaakt is kan afwijken)
照片

12. Foto

Hier bevind je je in het gebied Fagne de la Poleur. (De exacte plaats waar de foto gemaakt is kan afwijken)
照片

13. Foto

Hier zien we de beginselen van de Polleur (rivier). (De exacte plaats waar de foto gemaakt is kan afwijken)
照片

14. Foto

We naderen een meer bebost gebied. Neem de volgende pad links. (De exacte plaats waar de foto gemaakt is kan afwijken)
照片

15. Foto

Hier gaan we over de oudere vlonders. (De exacte plaats waar de foto gemaakt is kan afwijken)
照片

16. Foto

Het pad slingert omhoog tussen de bomen. (De exacte plaats waar de foto gemaakt is kan afwijken)
照片

17en18. Foto

Het pad is veranderd in een klein bergpad, we genieten hier ook van een mooi uitzicht over het veen. Als je op de verharde weg uitkomt ga je naar rechts. (De exacte plaats waar de foto gemaakt is kan afwijken)
路口

02. Foto

Hier splitst het pad, ga hier rechtdoor. Als je hier rechts zou gaan kom je uit aan Signal de Botrange. (De exacte plaats waar de foto gemaakt is kan afwijken)
照片

20. Foto

Hier gaan we terug het veen in. Ga het volgende pad naar rechts. (De exacte plaats waar de foto gemaakt is kan afwijken)
照片

21. Foto

Volg nu de brede gang door het veen.
照片

22. Foto

Hier slingeren we door het bos Les Mousseux. Ga aan de splitsing naar rechts. (De exacte plaats waar de foto gemaakt is kan afwijken)

03. Foto

Hier ga je over de Hill. (De exacte plaats waar de foto gemaakt is kan afwijken)
路面结束

04. Foto

Hier is het vlonderpad reeds geëindigd. (De exacte plaats waar de foto gemaakt is kan afwijken)
兴趣点

05. Foto

Hier bevinden we ons terug op de vlonders. (De exacte plaats waar de foto gemaakt is kan afwijken)
照片

06. Foto

We gaan hier de hoek om.
照片

08. Foto

Hier heb je een mooi zicht over het pad door de venen. Aan je linkerkant zie je het bos Buisson du Loup. Aan het einde van de weg ga je rechts. (De exacte plaats waar de foto gemaakt is kan afwijken)
全景

09. Uitzichtpunt

Hier kan je op een verhoog genieten van het uitzicht over de venen. Ga hier richting Signal de Botrange (Toren).

05.Pont Marie-Anne Libert (Brug)

Hier gaan we de Hill over en vervolgen onze weg rechtdoor. We wandelen tussen de venen en het bos Haie de Eckel
教堂

23. Chapelle Fischbach (Kapel)

Hier kan je een kaarsje aansteken omdat je het gehaald hebt. Ga voor de kapel door naar de parking.
供应点

01. La Baraque Michel (Hotel)

Hier kan je genieten van een soepje, een koffietje of een colaatje. Hier is er ook een grote parking. Wanneer je de straat oversteekt en het veengebied in trekt zie je langst je rechterkant het bos Petite Hesse. Adres voor de GPS: La Baraque Michel Baraque Michel 36 4845, Jalhay, Liège, BEL
野餐

07. La Béole (Picknickhut)

Hier kan je je picknick opeten in de picknickhut La Béole, genoemd naar het bos waar je door bent gewandeld. Wanneer je aankomt ga je hier naar rechts. Hier was met machines door het bos gereden (130m) dus wij zijn dat spoor gevolgd. Doe je dit niet graag dan kan je de schuine weg nemen en daarna naar links gaan.
野餐

19. Pont de Baileu (picknickhut)

We komen nu aan de tweede picknickhut om de route, ook genoemd naar het bos waar je juist doorgewandeld hebt. Volg nu de verharde weg.
高峰

09. Signal de Botrange

Hier sta je -op het platform- op het hoogste punt van België, het platform ligt op 700 meter boven zeeniveau. Achter de heuvel ligt het pad dat je in moet slaan, dit pad loopt door het bos Les Tailles.

评论

    您可以这条路线