时间  4小时 50分钟

航迹点数 2019

上传日期 2019年9月21日

记录日期 九月 2019

 • Rating

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
-
-
577 m
376 m
0
3.3
6.5
13.05 km

浏览次数: 259次 , 下载次数: 27次

邻近 Orpí, Catalunya (España)

La riera de Carme baixa les aigües des de la plana de Miralles fins al riu Anoia. En el seu pas per Orpí i abans d’arribar a Carme passa per un paisatge d’escarpats vessants coberts de bosc i les seves aigües esculpeixen el llit de roca calcaria formant els Estrets de Cal Vidella i els Gorgs de Santa Càndia envoltats de planes al·luvials amb vinyes camps i arbredes. La riera discorre entre un bosc de ribera frondós i ric en arbres, arbustos i lianes que li arriben a donar un aspecte de selva impenetrable. Aquesta vegetació tan frondosa dona aliment i refugi a una bona quantitat d’animals. Dos recorreguts fàcils i ben senyalitzats remunten aquest tram de riera, permetent-nos gaudir del entorn i de l’aigua. Això si es millor anar-hi després d’un període de pluges. Aprofitant el matí ens hem arribat fins a la Cova de la Censada (allargant l’excursió en 3,7 kilòmetres entre anada i tornada) i hem acabat pujant a Orpí, amb el seu castell, l’església i la casa rectorial (allargant 1,7 km mes).

Ruta: Can d’en Pont (361 m) – Santa Càndia (392 m) – Gorg de Ca l’Amat (377 m) – Gorg del Diable (399 m) – Estrets de Cal Vidella (445 m) – Final Camí dels Estrets (460 m) – Cal Llenç (480 m) – La Censada Nova (498 m) – Cova de la Censada (570 m) – Final del Camí dels Estrets (460 m) – Camí de Cal Vidella (483 m) – Cal Vidella (458 m) – Gorg de Ca l’Amat (377 m) – Orpí (484 m) – Corriol marge dret (415 m) – Riera del Carme (365 m) – Can d’en Pont (361 m)

Accés: Can d’en Pont, una antiga fabrica en desús, es troba entre els kilòmetres 9 i 10 de la carretera BV-2131 (La Pobla de Claramunt a Santa Maria de Miralles). Es pot deixar el vehicle a peu de carretera.

Caminada: La primera part del recorregut el fem per l’anomenat “Camí de la Riera de Carme” que sortint de Can d’en Pont va a buscar la riera i la remunta per la riba esquerra entremig d’un frondós bosc de salzes, àlbers, pollancres, xops, oms freixes i roures. Trobarem un om de 5 branques i caminarem per el rec de Santa Càndia. En arribar a una cruïlla de camins, al costat d’una casa, prenem el de la dreta i ens enfilem fins a Santa Càndia, passant per davant de l’església, un notable edifici gòtic amb una portalada força interesant. Baixem de nou a la riera i arribem a un pont. Ja comencem a trobar els primers gorgs. Anirem remuntant per el marge esquerre fins a trobar uns pals de fusta i baranes de corda que ens protegeixen del gorg. Uns metres mes amunt trobarem el Gorg del Diable, sens dubte el mes gran i espectacular. Aquí s’acaba el “Camí de la Riera de Carme”. En lloc de desfer la ruta, seguim remuntant la riera per el seu marge esquerre i per damunt d’un llit de dures roques calcaries que formen uns engorjats espectaculars, alternant salts, ràpids i tolls. Estem seguint el “Camí dels Estrets de Can Vidella” un xic mes complicat que el primer, ja que te alguns trams abruptes i un xic exposats (un cable ens ajuda a perdre la por per superar un tram un estret i una mica aeri que es troba uns metres mes amunt del Gorg del Diable). Poc a poc el camí es va suavitzant fins arribar a la confluència amb una pista, on continua per fer una ruta circular i baixar per el marge dret del riu. Abans d’emprendre el camí de retorn per el marge dret, em fet una “excursió” extra per arribar-nos a la Cova de la Censada, tot remuntant la pista que passa per Cal Llenç i arriba a la Censada Nova, des d’on ens hem enfilat per la Muntanya de Cal Poc, on es troba la cova. Retornem a la bifurcació de camins per la mateixa pista. Ara si que emprenem el retorn circular per el “camí dels Estrets de Can Vidella”. Aquest tram, va mes amunt i mes allunyant de la riera, aviat deixa la pista i s’endinsa en un camí-corriol que passa per les restes de la masia de Cal Vidella, per acabar baixant a buscar la riera a l’alçada del gorg de Ca l’Amat. De nou una nova extensió del recorregut, per enfilar-nos, inicialment per una costeruda i dreta pista en direcció a Orpí. En arribar a un pas canadenc, premem una drecera, a l’esquerra, que encara s’enfila mes dreta, fins a trobar un corriol, molt mes suau, que ens porta a Orpí, amb el seu castell, església i casa rectorial. Baixem per el mateix corriol que hem arribat, evitem la dreta drecera tot seguint per el corriol fins a trobar la pista. Ara baixem, farem un parell de ziga-zagues, i en una d’elles trobem un corriol que baixa per el marge dret del riu. E, seguim fins arribar a la riera de Carme, la travessem i retornem a Can d’en Pont

Cartografia: Serra de Miralles. Escala 1: 20.000. Editorial Piolet
Waypoint

Can d'en Pont. Inici i Final

Waypoint

Riera de Carme

Waypoint

Bosc de Ribera

Waypoint

Cal Cenç

Waypoint

Om de 5 branques

Waypoint

Camí riba dreta

Waypoint

Resclosa de Santa Càndia. Inici del Rec

Waypoint

Rec de Santa Càndia

Waypoint

Santa Càndia

Waypoint

Pont

Waypoint

Gorg de Ca l'Amat

Waypoint

Aigües Santa Càndia

Waypoint

Petit Embasament

Waypoint

Gorg del Diable

Waypoint

Salt

Waypoint

Pas estret. Cadenes

Waypoint

Estretets de Cal Vidella

Waypoint

Gorg

Waypoint

Final Camí dels Estrets

Waypoint

Cal Llenç

Waypoint

Camí de la Censada Nova

Waypoint

La Censada Nova

Waypoint

Muntanya de Cal Poc

Waypoint

Corriol a la cova

Waypoint

Cova de la Censada

Waypoint

Camí de Cal Vidella

Waypoint

Corriol del marge dret

Waypoint

Drecera

Waypoint

Camí a Orpí

Waypoint

Sant Miquel d'Orpí

Waypoint

Castell d'Orpí

Waypoint

Cal Vidella

Waypoint

Baixada al Gorg

Waypoint

Punt Informatiu

Waypoint

Bosc del Morei

1 comment

 • joan franch farrando 2020-2-9

  我已使用过这条航迹  验证  View more

  Faig una petita rectificació:
  Can d'en Pont es troba entre el km. 8 i 9
  En comptes del 9 i 10
  La caminada perfecta.....amb salts d'aigua espectaculars.

You can or this trail