Moving time  2小时 14分钟

时间  3小时 15分钟

航迹点数 1753

上传日期 2019年3月9日

记录日期 三月 2019

-
-
543 m
450 m
0
2.5
5.0
10.09 km

浏览次数: 71次 , 下载次数: 4次

邻近 Florejacs, Catalunya (España)

Florejacs. Castell de les Sitges
 Per arribar-hi : Cal fer cap a Florejacs, després de Guissona si venim de Cervera o des de Ponts. Aparquem a l’entrada del poblet.
 Caminada : Comencem a caminar tornant per la mateixa carretera per on hem arribat amb cotxe i de seguida (7’) trobem un cartell petit (el més gran, de color verd, està mal indicat) que ens fa girar a l’esquerre, cap al Castell de les Sitges que ja veiem des del començament. Anem per una carretereta asfaltada per on no passa gairebé ningú, per entre grans camps de cereals i de pèsols i amb petits bosquets d’alzines amb gatosa, càdec, coscoll, gavarrera, fanal... I seguim aquest camí asfaltat fins al mateix Castell de les Sitges (35’), al costat del llogarret de les Sitges, ara abandonat, i de l’esglesiola interessant de St. Pere de les Sitges.
Tornem enrere i al cap de 3’ deixem el camí asfaltat per girar, a la dreta, per un camí de terra que va pujant suaument. Al cap de 6’ (1h. 3’) el camí gira a l’esquerra i tenim dos possibles camins. Agafem el de més a la dreta i el seguim fins a trobar-ne un altre de perpendicular, més ample, que seguim a l’esquerre (1h. 16’/+72m. -12m.). Veiem enmig dels camps una masia que un rètol ens indica que és la masia Baró i de seguida arribem a una petita capella dedicada a St. Magí amb una mena de columna al davant (1h. 30’/+72m. -12m.).
Seguim el camí per on veníem i immediatament hem de girar a l’esquerre, en una cruïlla, seguint un cartell que ens indica: Masia Vilalta. Al cap de 3’ trobem una antiga bassa a tocar del camí i ja hem de seguir aquest camí, per un paisatge preciós de sembrats acabats de néixer, grans parets de pedra seca i ametllers en flor fins a la Masia Vilalta (2h. 14’/+72m. -72m.). Seguim el camí que ara gira cap a l’esquerra i puja una mica fins a un gran dipòsit d’aigua que no veiem, però que tenim a la nostra esquerra i comencem a baixar fins que trobem un camí perpendicular que hem de seguir cap a Florejacs, que, segons un cartell de la “Ruta de l’Arquitectura”, és a 1 km. Hi arribem (2h. 50’), passem per davant del Castell i arribem a l’aparcament.
En total hem estat unes 3h. per fer 10’09 Km. amb un desnivell acumulat de 126 m. A remarcar la gran abundància de parets seques fins i tot per aguantar els sembrats ara d’un verd intens i puntejats pel blanc dels ametllers. Un paisatge preciós.
 St. Pere de les Sitges : Aquesta esglesiola, encara en bon estat, però abandonada i en perill imminent, consta d’una nau, reforçada per 5 arcs torals capçada per un absis amb una finestra de doble esqueixada i sense cap ornamentació. La porta, a l’oest, està formada per un arc de mig punt adovellat. Sobre la porta hi ha un esvelt campanar de cadireta. El mur de migjorn és reforçat per dos amples contraforts enmig dels quals hi ha una finestra paredada, ara cegada. A l’interior hi ha un arcosoli a banda i banda i bancs de pedra. Seria d’estil romànic tardà.
 Castell de les Sitges : Està centrat per una torre del s. XIII, de planta rectangular i d’uns 20 m. d’altura, que consta de 3 pisos i terrassa, envoltada per una muralla del s. XIV. A l’interior hi havia un pati que s’ha anat omplint amb edificacions funcionals. La porta d’accés al recinte es troba a la banda sud al final d’un tram d’escales modern. La torre està acabada en merlets introduïts durant el s. XIX. A l’exterior de la part superior de la torre s’hi veuen uns permòdols que devien sostenir un petit camí de ronda.
照相

Foto

照相

Florejacs

照相

Castell de les Sitges

照相

Foto

照相

Sant Pere de les Sitges

照相

Masia Baró

照相

Foto

照相

Guardiola

照相

Capella de St. Magi

照相

Foto

照相

Paisatge en verd i blanc

照相

Masia de Vilalta

照相

Masia Vilalta

照相

Masia de Llorenç

照相

Dipòsit d.aigua

照相

Florejacs

照相

Castell de Florejacs

评论

    You can or this trail