移动时间  3小时 6分钟

时间  4小时 28分钟

路线点数 2230

上传日期 2020年6月26日

记录日期 六月 2020

 • 评分

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
-
-
242 m
77 m
0
3.1
6.2
12.43 km

浏览次数: 5067次 , 下载次数: 237次

邻近 Esneux, Wallonia (Belgique)

Een van de mijn favoriete Ardennenwandelingen, bij Esneux iets onder Luik.

De Grand Site de la Boucle d'Ourthe zoals de Walen dit prachtige natuurgebied noemen, biedt spectaculaire vergezichten en indrukwekkende rotspartijen. Het panorama vanaf La Roche aux Faucons, hoog boven de meanderende Ourthe is adembenemend mooi.

Het gebied is ook historisch zeer interessant. Al in de steentijd werd het bewoond . Er zijn sporen van Romeinse nederzettingen gevonden. En uit de vorige eeuw dateren oude kalksteenovens en de resten van een kanaal dat in de tijd van Willem 1 de Ourthe met de Moezel zou moeten gaan verbinden.

Alles bij elkaar een pittige, maar prachtige en afwisselende wandeling. In de zomer kun je op het eind van de wandeling nog een verfrissende duik in de Ourthe nemen.

Praktisch.

Gewone wandelschoenen voldoen, zeker als het droog is. Bij gladheid is een stok (of twee) wel handig. Na heftige regenval kan de oever van de Ourthe hier en daar drassig worden en bij hoog water mogelijk zelfs onbegaanbaar.

Startpunt is de parkeerplaats aan de Ourthe langs de Rue de Féchereux vlakbij het stationnetje van Esneux, bij het gehucht Hony. Je kunt hier dus ook met de trein komen.

Vandaar gaat de route over de verharde weg een stukje langs de Ourthe tot het gehucht Fêchereux waar bij nr 12 rechts een bospad stijl omhoog gaat. Dit is meteen het zwaarste deel van de route, in korte tijd ruim 100 meter omhoog. Bij de y-splitsing het pad links volgen. Eenmaal boven links af en volg het smalle pad, dat dan weer wat omhoog en dan weer wat omlaag gaat. Het pad voert uiteindelijk naar de kam van de Roche aux Faucons oftewel de Valkenrots. Het uitzicht is echt fenomenaal, met de Ourthe ver beneden ons.

We volgen het pad tot we bij een omheining komen en gaan daar rechts omheen.
We blijven het pad volgen. Bij de kruising met een villa aan de rechterkant slaan we het pad links in. Hier begint een lange afdaling, door het bos langzaam terug naar de Ourthe., Beneden kom het pad uit bij een monumentale 17de eeuwse boerderij. Aan begin van de vorige eeuw was dit nog een populaire uitspanning, waar op zondag dagjesmensen naar toe flaneerden om te eten en te ontspannen.

Via een smal pad naar rechts gaat de wandeling langs de Ourthe in de richtig van Esneux. Aangekomen bij de grote weg slaan we links af en lopen we Esneux in. Hoewel de route hier een stukje langs de grote weg voert is het toch interessant, vanwege de oude Belgische villa's in cottage-stijl langs de weg. Je hebt ook een mooi uitzicht op het hooggelegen gerestaureerde kasteel van Esneux. We zijn nu ongeveer op twee derde van de wandeling, dus misschien wel tijd om wat te eten of drinken. Loop de brug over, sla meteen rechtsaf en maak een keuze.

Voor het vervolg lopen we terug naar de grote weg, steken over en volgen de verharde weg parallel aan de Ourthe. Na de bebouwing achter ons te hebben gelaten passeren we een kleine waterzuivering . Iets verder, na een informatiebord, gaat een pad rechts omhoog. Een paar honderd meter langzaam klimmen en we komen uit bij het pitoreske en eeuwenoude gehucht Ham. Meer dan twee straten zijn het niet. Beschermd dorpsgezicht sinds 1991, vermeldt Wikipedia.

In Ham gaat de weg meteen links verder Het weggetje door Ham komt na enkele honderden meters uit op een kruispunt. Maak zelf de keuze om links ( kwartiertje langer, maar interessanter) of rechts af te slaan. Beide paden komen uit bij de Ourthe. Vandaar is het nog een stukje naar rechts naar het begin en eindpunt.

Net als op al mijn wandelingen geef ik ook op deze 100% tevredenheidsgarantie ! Ik hoor graag wat je er van vond .
照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

照片

Foto

11则评论

 • 的照片 Limone_44

  Limone_44 2020-9-13

  Schöne Route, am Anfang ist die Straße nicht weit und deshalb der Autoverkehr gut zu hören, trotzdem aber eine sehr schöne Strecke die empfehlenswert ist. In Esneux kann man gut eine Pause machen und etwas essen und trinken

 • WouterN 2020-10-17

  我已使用过这条路线  查看更多

  Scenic hike in a charming environnement.
  Two steep climbs and some rocky paths make this hike fairly challenging.
  Views are stunning!
  We started in Esneux centre, loads of (free) parking spaces around the bridge there.
  Only downside? You're never as far away from civilization as you might think. Standing on top of Roche des Faucons, taking in the breathtaking view and then there's a truck thundering down the road some 100 meters behind :-)

  Recommended!

 • 的照片 marcuszz

  marcuszz 2020-10-17

  Normaal daarboven toch vrij rustig:)

 • 的照片 Timcon

  Timcon 2020-11-7

  我已使用过这条路线  验证  查看更多

  Wat een fantastisch mooie route. Vandaag gelopen, heerlijk weer en prachtige herfstkleuren. Langs pittoreske gehuchten en schitterende uitzichten op de meanderende Ourthe, die dan dichtbij danweer ver in de diepte ligt. Was wel blij dat ik m’n wandelstokken had meegenomen en stevige wandelschoenen, want het is af en toe erg glibberig. En ja, de eerste klim is pittig, maar daarna valt het goed te doen (ik ben 63).

 • 的照片 marcuszz

  marcuszz 2020-11-8

  Maar mooi dat je er van genoten hebt!!

 • trekels 2021-1-22

  我已使用过这条路线  验证  查看更多

  Prachtige wandeling wel modderig met af en toe moeilijke doorgang langs de ourthe bij hoog water. Met vele moeie vergezichten
  .. Echt de moeite waard

 • 的照片 marcuszz

  marcuszz 2021-1-23

  Blij dat je de wandeling ook zo mooi vond. Het is een van mijn favorieten!

 • dannyvaes1963 2021-1-23

  zeer mooie route ,gedeelte versperd door hoog water ourthe.
  zeer mooie route met op de bergkam mooie vergezichtenWel pittige!
  zeer tof parcour!

 • 的照片 matriskie

  matriskie 2021-3-27

  Prachtig! Mooie afwisseling. Parking bij startpunt

 • Gematthy 2021-4-14

  我已使用过这条路线  查看更多

  Zeer mooie wandeling ...
  Jammer dat er geen terrasjes open waren in Esneux ...

 • 的照片 marcuszz

  marcuszz 2021-4-14

  Ja zal blij zijn als de corona weer voorbij is !

您可以这条路线