时间  8小时 40分钟

路线点数 2666

上传日期 2017年4月10日

记录日期 四月 2017

-
-
1,034 m
534 m
0
4.8
9.5
19.07 km

浏览次数: 930次 , 下载次数: 38次

邻近 Arnes, Catalunya (España)

ACCÉS:
Des del poble d'Arnes agafem una pista asfaltada amb senyalització "Toll del Vidre" lloc on comença aquesta ruta.

ITINERARI:
La ruta parteix del Toll del Vidre, a la vall del riu Algars, un bonic paratge amb un salt d'aigua, des d'on caminarem per la pista en direcció al Mas de Pau fins a una cruïlla on s'inicia el camí que, en paral·lel al barranc de la Molesa de Tario i entre els desploms del Penyagalera i el Serrat de les Clapisses, ens durà al Coll de Pelele, on ens desviarem, per un sender fitat, cap al vessant sud-oest del Penyagalera per tal d'assolir el seu cim sud.
El cim sud del Penyagalera, per la seva estratègica ubicació al sector nord del massís, ens permet gaudir d'unes excel·lents panoràmiques en totes direccions: des de muntanyes com el Tossal d'en Grilló, la Punta de l'Aigua, les Roques de Benet, la Ballestera, la Miranda de Terranyes, el Caro i la Mola de Catí, la Mola de Lino, el Periganyol o la Caixa, a barrancs i valls com la de l'Algars, Ulldemó, la Paridora... així com dels pobles escampats per la Terra Alta com Horta de Sant Joan, Arnes, Cretes, Vall-de-Roures, Lledó...
Des del cim sud convé acostar-se al cim nord (o Roca de Migdia), perfectament visible, per tal de complementar les excel·lents vistes anteriors, especialment pel que fa als magnífics plecs al voltant de la Moleta del Molló.
Des del cim nord (Roca de Migdia) tot seguit ens dirigirem per sender poc definit cap a les ruïnes de la Caseta de la Mola, visibles cap a l'oest, per incorporar-nos de nou al camí que ens ha de dur altra vegada al Coll de Pelele, punt on agafem un sender a mà dreta que ens fa baixar directament fins el riu Ulldemò. Un cop al riu el creuem per arribar a un camí que circula en paral·lel al riu fins al Toll dels Copons, on passats uns 300 mts. tornarem a creuar el riu en un punt senyalitzat amb color verd, per agafar el sender del barranc del Mas de Morellos que ens durà novament a la vall del riu Algars, sense cap dubte el tram més feréstec de tot el trajecte, amb parts del camí gairebé perdudes, envaïdes per la malesa i amb fort pendent, especialment en la part de baixada cap al Mas de Pau després de superar el collet entre el Moletó del Mas de Pau i la Punta de l'Avellanar.
Arribats al Mas de Pau, un dels pocs que encara romanen drets al Port, situat en un bonic paratge on destaca la font i l'espectacular roure del davant del mas.
Retornant pel mateix camí al Mas de Pau prendrem la pista paral·lela al riu Algars en direcció al toll de Vidre on en el camí trobarem el Mas de Damià, habilitat com a refugi lliure. Finalment i després de travessar diverses vegades el riu per diferents passeres de pedra, arribarem a l'aparcament, punt final d'aquest variat i entretingut itinerari.

PUNTS D'AIGUA:
Font del Toll del Vidre i Font del Mas de Pau, amb aigua tot l'any.

VALORACIÓ:
Molt bones vistes durant tot el transcurs de la ruta.
Es recomana seguir la ruta amb GPS i saber orientar-se a la muntanya o anar acompanyat de algú que conegui molt be la zona.
兴趣点

El Toll del Vidre

兴趣点

Sortim del riu

兴趣点

Coll de Pelele

兴趣点

Penyagalera (1034 mts)

兴趣点

Roca de Migdia

兴趣点

Sendera poc definida

兴趣点

Caseta de la Mola

兴趣点

Cruïlla

兴趣点

Riu Ulldemó

兴趣点

Creuar Riu

兴趣点

Coll de Morellós

兴趣点

'Atenció' Tram confús

兴趣点

Mas de Pau

兴趣点

Refugi del Mas de Damià

评论

    您可以这条路线