时间  7小时 一分钟

路线点数 248

上传日期 2019年1月5日

记录日期 一月 2019

-
-
1,168 m
322 m
0
2.7
5.5
10.97 km

浏览次数: 855次 , 下载次数: 58次

邻近 Alfara de Carles, Catalunya (España)

ACCÉS:
Ens dirigim al poble de Alfara de Carles per la TV-3422 des de Roquetes, i al arribar a Alfara al primer carrer aparquem i des d'aquest punt iniciem el recorregut.

DESCRIPCIÓ:
Sortim de Alfara i resseguim la carretera uns 700m fins que trobem a la dreta un desviament a prop d'unes instal·lacions ramaderes on agafem el sender que ens anirà pujant de manera suau i progressiva durant uns 4 km. cap al Coll d'Alfara.
Les vistes que anem observant durant el camí són magnífiques, davant tenim les roques i coves que es formen en el barranc del Llop.
Arribem al Coll d'Alfara on fem un descans de la dura pujada mentre observem les siluetes del Caro. Seguim i pugem al cim de l'Espina (1182 m) per gaudir d'unes increïbles vistes de 360º (les Roques de Benet, les Rases del Maraco i els pobles de la Terra Alta i del Matarranya)
Continuem el nostre camí passant per la propera Punta de l'Enrrajolada (1164 m) i enllaçar amb el GR-7 el qual seguim uns metres per ja endinsar-nos en la part mes aventurera de la ruta, primer per accedint a la Mola Carrascosa (1026 m) endinsant-nos per un espès i perdedor bosc i buscant el millor pas entre escletxes entre les roques i fent alguna grimpada fins arribar al cim, per després anar crestejant i pujant una petita canal fins arribar als contraforts del Tossal de Montcli (964 m) en aquest lloc ens desviem a la dreta per coronar el Tossal, on sembla que no hi haurà camí clar. però no és així, seguim sense perdre alçada fins que arribem a una canal molt marcada que és per la qual pujem al cim, hi ha unes grimpades de grau II sense cap mena de risc, tret que et tirin una pedra al cap...... i en un moment, desprès de gaudir de la grimpada arribem al cim, no molt conegut però amb molt bones vistes de la zona, on veiem perfectament la Punta de l'Aigua, el Tossal d'Engrilló i la Mola Grossa. Fetes les fotos de rigor, descendim la canal i enfilem un corriol poc definit que baixa pel costat de la cinglera amb molta cura ja que es una mica exposat i amb patis importants, superat aquest pas la pendent es va accentuat i el trajecte el fem per entre pedrots i tartera, però de bon fer fins al Coll de Pauls (Els Esglaons) on ja per bon camí (GR-171) fem el retorn al poble.

IMPORTANT:
No és un itinerari fàcil. amb trams de grimpada sols aptes per a gent habituada a grimpar i als terrenys exposats. requereix atenció, saber-se moure per terreny agrest fora de camí definit i cercar els millors passos.
Tot el tram des que abandonem el GR-7 fins a la Mola Carrascosa es pot dir que és camp a través per bosc molt espès i en ocasions prop d'impressionants i verticals tallats.
Es recomanable seguir la ruta amb GPS i saber orientar-se a la muntanya o anar acompanyat de algú que conegui molt be la zona.

ATENCIÓ:
Caminar per les muntanyes pot ser una activitat perillosa segons el perfil de la ruta, és aconsellable tenir un mínim de formació, experiència i saber planificar l'activitat abans de sortir.
Cadascú és responsable de les seves decisions, les seves accions i la seva seguretat.
Aquest itinerari es proporciona només amb fins informatius i no implica de cap manera la responsabilitat de l'autor.
En qualsevol cas, l'autor no es fa responsable i declina tota responsabilitat en cas d'accident.
兴趣点

Aparcament

兴趣点

Deixar Carretera

兴趣点

Agafar Sender

兴趣点

Camí del Mas de les Camarilles

兴趣点

Coll d'Alfara

兴趣点

Esquerra (Seguir Fites)

兴趣点

L'Espina (1180 m.)

兴趣点

Punta de l'Enrrajolada (1176 m.)

兴趣点

Seguir GR-7

兴趣点

Deixar GR-7 (Dreta)

兴趣点

Tram Perdedor

兴趣点

Escletxa d'en Jaume

兴趣点

Baixador de les Valls

兴趣点

Pujador de la Carrascosa

兴趣点

Pujador de la Carrascosa

兴趣点

Mola Carrascosa (1026 m.)

兴趣点

Fita

兴趣点

Canal de Pujada

兴趣点

Cruilla

兴趣点

Tossal de Montclí (962 m.)

兴趣点

Canal d'accés

兴趣点

Coll de Paüls (Els Esglaons)

兴趣点

Mas de Mari

兴趣点

Cruilla (Seguir GR-171)

评论

    您可以这条路线