时间  2小时 54分钟

航迹点数 1068

上传日期 2017年4月11日

记录日期 四月 2017

 • Rating

   
 • 相关资料

   
 • 可循迹程度

   
 • 景色推荐程度

   
-
-
114 m
12 m
0
2.9
5.8
11.57 km

浏览次数: 1260次 , 下载次数: 6次

邻近 el Pèlag, Catalunya (España)

El Vendrell - Espai Natural les Madrigueres - Platja de Sant Salvador

A primera línia de mar, a tocar del barri de Sant Salvador del Vendrell, resulta agradable trobar-se amb l’espai natural protegit de les Madrigueres, una zona humida de prop de 30 hectàrees d’elevat interès, tant ambiental com paisatgístic, pel seu caràcter singular en un entorn litoral totalment urbanitzat.

Aquest espai litoral comprèn l’antiga llera de la riera de la Bisbal i els terrenys inundables adjacents, des de la via del tren fins al mar.

En general la zona encara conserva els usos agraris tradicionals. Prova de tot això és que és un dels últims llocs del litoral català en què es poden veure vinyes, presseguers, oliverars i garrofers ben arran de platja.

Originàriament la riera de la Bisbal travessava aquest espai fins que als anys cinquanta i seixanta va ser desviada més cap al sud i canalitzada.

Habitualment la llera no porta aigua en superfície i només s’inunda per sobreeiximent del nivell freàtic en èpoques de pluja. A banda i banda conserva franges de tamarigar, així com taques de canyissar i jonquera.

També, vora la platja hi ha dunes mòbils secundàries (dunes blanques) amb Ammophila arenaria i dunes fixades.

El corriol camanegre

La desembocadura de la riera de la Bisbal, a tocar de les Madrigueres, és un dels espais que serveix de refugi i de lloc per nidificar del corriol camanegre ( Charadrius alexandrinus ). Aquest ocell és una espècie amenaçada a Europa i considerada vulnerable a Espanya i a Catalunya.

Els últims anys s’ha extingit en part de la seva àrea de distribució al nord d’Europa, i a Catalunya està en franca regressió a conseqüència de la transformació del seu hàbitat principal, que són les platges.

La conservació de l’espècie sobretot depèn de la restauració dels hàbitats malmesos, la limitació dels accessos en el període de cria i el control dels depredadors.

L’Ajuntament del Vendrell aposta per compatibilitzar la gestió d’aquesta espècie protegida amb els usos lúdics i turístics de les platges. Per aquest motiu, des de fa uns anys es delimiten uns sectors de les platges de Coma-ruga i de les Madrigueres perquè aquests ocells puguin fer el niu.
河流

Torrent del Lluc

公园

Èden Park

Pont C-32

湖泊

Espai Natural les Madrigueres

g
观鸟点

Punt d'observació

海滩

Sant Salvador

涌泉

Via Verda

2则评论

 • 的照片 Oscar Upegui

  Oscar Upegui 2017-11-6

  Un circuito muy bueno para recorrer y admirar buenos paisajes. Felicitaciones Josep por compartir este buen trazado.

 • 的照片 Josep Mª Dalmau

  Josep Mª Dalmau 2017-11-7

  Muchas gracias por el comentario y la valoración de la ruta.
  Salud y piernas Oscar!

You can or this trail