下载

累积高度

725 m

技术难度

简单

海拔下降

1,685 m

最高海拔

2,639 m

Trailrank

33

最低海拔

1,071 m

路线类型

单程
  • 的照片 De Naturlàndia cota 2000 (La Rabassa) a l'Hotel Panorama d'Escaldes
  • 的照片 De Naturlàndia cota 2000 (La Rabassa) a l'Hotel Panorama d'Escaldes
  • 的照片 De Naturlàndia cota 2000 (La Rabassa) a l'Hotel Panorama d'Escaldes
  • 的照片 De Naturlàndia cota 2000 (La Rabassa) a l'Hotel Panorama d'Escaldes

路线点数

5053

上传日期

2020年6月24日

记录日期

六月 2020
成为第一个鼓掌的人
分享
-
-
2,639 m
1,071 m
17.87 km

浏览次数: 195次 , 下载次数: 1次

邻近 Juberri, Sant Julià de Loria (Andorra)

Ruta espectacular que s'inicia a la cota 2000 del parc de Naturlàndia i ens porta fins al centre ciutat d'Escaldes, passant per paratges preciosos i molt contrastats d'Andorra.

Comencem l'excursió agafant la pista que hi ha al fons del parc. Seguirem uns 2 o 3 kms sempre per la pista, discorrent per terreny pla o amb una pujada lleugera. Podrem apreciar, com ens anirà passant al llarg de tot el recorregut, molta fauna: vaques i cavalls, algun ramat de cabres...
Més endavant la pista comença a agafar un pendent més pronunciat, i veiem el cim del Pic Negre, que fa honor al seu nom, davant nostre. Des d'aquest punt les vistes són espectaculars, i ja hem fet gairebé tot el pendent positiu de l'excursió.
Seguirem per l'únic descens una mica pronunciat, a la dreta, i després per un breu congost d'uns 100 metres amb una bona caiguda a la dreta. És l'únic punt no apte per gent amb vertigen, ja que per la resta, tota l'excursió és força suau.
Passat aquest punt seguim endavant i prenem corriol cap avall, en direcció a la vall de Claror.
El terreny canvia de forma brusca, de ferms pelats i negres a un riuet, i a un verd espaterrant.
En aquesta vall, a més d'un paisatge espectacular, començarem un bon descens i anirem creuant el riu, tot sentint els avisos i sent vigilats per les marmotes.
Arribarem al refugi de Claror, punt ideal en el que prendre l'avituallament.
Després d'aquí, seguirem descens suau i creuarem de nou el riu cap a l'esquerra, tot començant una lleugera pujada. El terreny comença a canviar i és una mica més rocós. Acabant la pujada, trobarem de sobte l'estany de la nou, molt fotogènic i solitari.
El rodejarem per la dreta i seguirem recte amunt. En aquest punt costa de distingir el camí, però per intuició seguirem recte i anirem a creuar el riu, arribant a la vall de Perafita. Arribats al centre de la vall, girarem a l'esquerra i avançant cap avall distingirem ja el refugi de Perafita.
Des d'aquí tenim dues opcions de descens: a l'esquerra la que baixa al costat del riu, molt més rocosa i escarpada que ens porta fins a Entremesaigües. La que agafem nosaltres, a la dreta i recte, ens condueix baixant de forma més suau i agradable pel bosc en ziga zaga, fins a Ràmio. En aquest punt creuem el riu, i seguim el descens pel sender, de paviment molt rocós, cap a Entremesaigües i el pont Sassanat.
Arribats en aquest pont, el creuem i seguim baixant. Abans d'arribar a la carretera de la Plana, prenem el sender cap a l'esquerra, que va planejant per sobre. Bon punt per trotar i deixar les energies que ens quedin.
Un cop arribats a la urbanització, el sender acaba, creuem la carretera, i baixem pel camí de la borda del ferrer, que desemboca al camí de la plana. Baixant per aquest, arribarem just a la porta de l'Hotel Panorama, just a temps de fer-hi l'aperitiu.
兴趣点

Begin

Auto-generated
兴趣点

End

Auto-generated

评论

    您可以这条路线