下载

距离

13.3 km

累积高度

876 m

技术难度

困难

海拔下降

876 m

最高海拔

1,861 m

Trailrank

28

最低海拔

1,046 m

路线类型

环路
  • 的照片 De l'Hotel Panorama al Pic de Padern, Anyós i de tornada a Escaldes

路线点数

2707

上传日期

2020年6月28日

记录日期

六月 2020
成为第一个鼓掌的人
分享
-
-
1,861 m
1,046 m
13.3 km

浏览次数: 232次 , 下载次数: 5次

邻近 Urbanització la Plana, Escaldes-Engordany (Andorra)

Comencem la ruta a l'Hotel Panorama d'Escaldes. Des de la porta principal el rodegem pel camí que baixa per l'esquerra i prenem direcció a les urbanitzacions altes d'Engordany.
Anem pujant fins emprendre el sender que puja cap a Coll de Jou. És una pujada amb força pedra i que puja més fort del que sembla. Per aquest arribarem al nivell de dalt, al final de la carretera de Can Diumenge.
Girarem a l'esquerra entrant a la urbanització, però de seguida trobarem a la dreta l'accés al sender que puja cap al Pic de Padern.
Des de bon principi ja ens adonarem que és un sender amb molts sortints, molta roca i força escalat. Grimparem molt més que no pas caminarem, però cal dir que no hi ha punts de perill, sempre i quan el ferm estigui sec.
L'ascensió és força dura i està ben senyalitzada.
Arribarem en un punt en què el camí es "desdobla" i hi ha opció de pujar per dreta o esquerra. Nosaltres agafem el sender de l'esquerra, amb les marques del punt groc molt més fresques.
Seguim sempre pujant i progressivament el camí anirà mutant de la pura roca a terra i sotabosc, i més amunt ja començarem a trobar més bosc i, mentre que el sender va suavitzant el seu pendent, també va virant a l'esquerra.
Finalment, per les darreres rampes girarem a la dreta i ja començarem a trobar diferents punts amb miradors espectaculars.
Arribats a la cresta, tenim el pic pròpiament dit en un desviament a la dreta. Farem camí d'anada i tornada per a la foto.
El camí segueix en el sentit invers, un cop s'arriba a dalt a l'esquerra... però realment la sensació és enganyosa ja que seguim pujant amb força, en aquest cas per dins del bosc, i trobarem primer algunes instal·lacions elèctriques, i seguirem en direcció a la carretera de Beixalís.
Finalment arribarem a la carretera. Ens quedarà enfront el camí que ve del Bony de les Neres, però nosaltres girarem a l'esquerra, per un sender que de fet trobarem tallat de seguida per obres, i per això haurem de retornar uns metres a la carretera, fins que una mica més endavant trobarem un sender que baixa i gira tancat a la nostra esquerra.
A partir d'aquí comencem un descens molt suau i còmode que s'allargarà per diferents entorns i tipus de bosc fins arribar al poble d'Anyós.
Passarem per alguns carrers tot baixant el poble. En alguns punts podrem "retallar" els tombs que fa la carretera pels camins empedrats propis del poble.
Sortint del poble, i passada la borda-restaurant que hi ha baixant a l'esquerra, girem cap aquest costat per un camí que ens conduirà a un encreuament del Camí Ral que puja des d'Andorra-Escaldes cap a La Massana-Ordino, o cap a la variant d'Anyós que és per la que arribem.
Agafem ja el Camí Ral direcció al centre, camí molt pla i molt concorregut per gent que hi passeja, de tots els nivells. En el nostre cas seguim el camí fins al col·legi Sant Ermengol, que rodegem, baixem fins a Fiter i Rossell, però ens desviem cap a Caldea, seguim recte fins al carrer de les Escoles, i girem a la dreta seguint tot recte fins a arribar de tornada a l'hotel Panorama.
兴趣点

Begin

Auto-generated
兴趣点

End

Auto-generated

评论

    您可以这条路线